Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Sabres'' bez Girgensona zaudē, ''Canucks'' turpina uzvaru sēriju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Sabres'' bez Girgensona zaudē, ''Canucks'' turpina uzvaru sēriju
Bufalo ''Sabres'' hokejisti. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) notika sešas spēles. Zemgus Girgensons nespēlēja, bet Bufalo ''Sabres'' savā laukumā ar 3:4 piekāpās Ņūdžersijas ''Devils''. Tikmēr veiksmīgo nogriezni turpina Vankūveras ''Canucks'', kas pret Anaheimas ''Ducks'' svinēja septīto uzvaru pēc kārtas.

Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" naktī uz ceturtdienu atsāka NHL sezonu, taču savā laukumā ar 3:4 zaudēja Ņūdžersijas "Devils". Girgensons pagājušajā nedēļā tika iekļauts Covid-19 protokolā un spēlē nepiedalījās.

• Uzvarētājs noskaidrojās noslēdzošajā trešdaļā, pirms kuras tablo vēstīja neizšķirtu 2:2. Pirmo septiņu minūšu laikā "Devils" guva divus vārtus, tādējādi nodrošinot panākumu. Uzvaras vārti Jegora Šarangoviča kontā, kuram tie bija piektie sezonā. Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Bufalo vienus vārtus atguva, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās.

• "Devils" gandrīz divas reizes vairāk meta uz Bufalo vārtiem (42:22), kā arī mazāk noraidījās (7 soda minūtes pret Bufalo 19).

• Komandas pirms spēles bija iekrājušas vienādu punktu skaitu (25), taču pēc uzvaras "Devils" ar 27 punktiem ir 12. vietā Austrumos, kamēr Bufalo ar 25 punktiem 13. vietā.

• Brūss Budro turpina veiksmīgo nogriezni kā Vankūveras "Canucks" galvenajam trenerim, kopā ar to izcīnot septīto panākumu pēc kārtas. Naktī uz ceturtdienu komanda ar 2:1 apspēlēja vienu no Rietumu konferences līderēm Anaheimas "Ducks".

• Uzvarētājs noskaidrojās papildlaikā, kura ievadā "Canucks" prata turpināt uzvaru sēriju. "Cauncks" krietni vairāk meta uz vārtiem nekā Anaheimas hokejisti (37:23), veiksmīgi vārtos spēlējot abiem vārtsargiem. Tetčers Demko atvairīja 22 no 23 "Ducks" metieniem, kamēr Džons Gibsons 35 no 37 Vankūveras metieniem.

• Septiņu uzvaru sērija ļāvusi Vankūverai pakāpties uz 13. vietu Rietumu konferencē, tikai par četriem punktiem atpaliekot no astotās pozīcijas, kas dod vietu izslēgšanas spēlēs.

NHL spēles 30. decembrī

SpēleRezultāts
Sabres - Devils3:4
Panthers - Rangers4:3
Capitals - Predators5:3
Blues - Oilers4:2
Kraken - Flyers2:3 P
Ducks - Canucks1:2 P