Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

LFF akadēmiju statusu piešķir 13 futbola skolām - "Audas" starp tām nav

Emils Ozerinskis

LFF akadēmiju statusu piešķir 13 futbola skolām - "Audas" starp tām nav
JDFS "Alberts" audzēknis Abrahams Dzintars. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Akreditācijas komisija uz 2022. gada sezonu piešķīrusi akadēmiju statusu 13. jaunatnes futbola skolām.

LFF vēsta, ka izvērtējot jaunatnes futbola klubu darbu 2021. gadā, finansējuma apjoms palicis iepriekšējā līmenī - 515 000 eiro un akadēmiju statuss 2022. gadam piešķirts 13 futbola skolām.

Akadēmija statusu saņēmušas
Futbola skola "Metta"
Liepājas Futbola skola
Futbola centrs "Daugavpils"
Rīgas Futbola skola
Jura Docenko futbola skola "Alberts"
Futbola klubs "Jelgava"
Riga Football Club
Valmieras futbola klubs
Sporta klubs "Super Nova"
Ventspils olimpiskā cerība
Futbola klubs "Tukums 2000"
Rēzeknes FA
FK Dinamo Riga

LFF jaunatnes futbola klubu akreditēšanas sistēma paredz uzturēt kvalitatīvu klubu struktūras modeli futbola klubos un skolās, sekmēt darba kvalitātes paaugstināšanu klubos un skolās, nodrošinot augsta līmeņa jauno futbolistu sagatavošanu Latvijas nacionālajai un jauniešu izlasēm, kā arī veicināt futbola klubu un skolu izaugsmi, nosakot attīstības izvērtēšanas kritērijus, kluba attīstības mērķus un sadarbojieties ar futbola klubiem to izpildes panākšanā.

Akadēmijas statusu saņēmušo organizāciju uzdevumi ir gatavot spēlētājus Latvijas nacionālajai izlasei un jauniešu izlasēm, gatavot spēlētājus Latvijas virslīgas čempionātam un nodrošināt visus apstākļus profesionālu futbolistu sagatavošanai. Statusa un finansējuma saņemšanai organizācijai jāatbilst virknei kvalitatīvo un kvantitatīvo kritēriju, starp kuriem ir arī tādi atskaites punkti kā komandu skaits jaunatnes sacensībās, audzēkņu skaits dažādās vecuma grupās, treneru skaits un viņu kvalifikācija, kā arī infrastruktūras prasību, dokumentācijas, juridiskā un treniņprocesa metodiskā atbilstība.

Kā redzams sarakstā, savas akadēmijas nav Ķekavas komandai "Auda", kas aizvadītajā sezonā uzvarēja Nākotnes līgas turnīrā, sportiskā ceļā nopelnot ceļazīmi uz Virslīgu. Pagājušajā ziemā tieši akadēmijas neesamība kļuva par šķērsli "Audas" iekļūšanai Virslīgā. Nākotnes līgas sudraba un bronzas medaļu ieguvējām "Tukums-2000" un "Super Nova" savā paspārnē attiecīgi ir akadēmijas statusu saņēmušas futbola skolas.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13741/futbola-...

     [+] [-]

, 2021-12-30 16:45, pirms 2 gadiem
LFF " Iegriež" Gorkšiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-30 17:08, pirms 2 gadiem
Tagad es sapratu, kāpēc nav neviena latvieša top 5 līgās! Jo Latvijas "akadēmijām" nav izvirzīts mērķis top 5 līgām gatavot spēlētājus.

     [+] [-]

, 2021-12-30 17:47, pirms 2 gadiem
HotābičsXIV rakstīja: LFF " Iegriež" Gorkšiem.
bez jaunatnes sistēmas laikam grūti akreditēt akadēmiju, gan jau nopirks Dinamo vai Albertu, viss rullees uz priekšu

     [+] [-]

, 2021-12-30 19:36, pirms 2 gadiem
Lietotāja uzvārds rakstīja: Tagad es sapratu, kāpēc nav neviena latvieša top 5 līgās! Jo Latvijas "akadēmijām" nav izvirzīts mērķis top 5 līgām gatavot spēlētājus.
kādām tpo5 līgām...pāris LV klubiem ir tik intrese audzināt jaunatni un arī tikai tapēc ka nav variantu tikt pie eirokausu labumiem..

  -1 [+] [-]

, 2021-12-30 22:48, pirms 2 gadiem
Auda uz pirmo līgu, Rēzekne uz virslīgu!

     [+] [-]

, 2021-12-31 11:05, pirms 2 gadiem
Es pat no tālienes sajūtu,ka Auda vienosies ar Rīgas DinamoPalasot pērn spēlētāju sastāvus,uz to pusi jau iet.