Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Latvieši aiz okeāna: Pasečņikam cīņa pret ļoti veiksmīgi spēlējošo "Heat"

Rolands Eliņš

Latvieši aiz okeāna: Pasečņikam cīņa pret ļoti veiksmīgi spēlējošo "Heat"
Anžejs Pasečņiks. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA Today Sports/Sipa USA/Vida Press

Šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā spēles paredzētas Anžeja Pasečņika un Rodiona Kuruca pārstāvētajām komandām, viņu spēles sāksies attiecīgi 2:00 un 3:00. Savukārt NHL šonakt gaidāms tikai viens mačs, kas būs starp Teodora Bļugera pārstāvēto „Penguins” un Otavas „Senators”. Šīs spēles sākums būs 2:00.

Maiami „Heat” kopā ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto „Mavericks” saucama par regulārās sezonas pirmās puses pozitīvāko pārsteigumu NBA. „Heat” spējusi tikt pie 24 uzvarām 32 spēlēs un ieņem otro vietu Austrumu konferencē. Maiami vienība uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, un tagad „Heat” ir lieliska iespēja šo sēriju turpināt, jo pretim stāsies lielu problēmu pārņemtā „Wizards”.

Vašingtonas komandā arī šonakt nespēlēs latviešu snaiperis Dāvis Bertāns, uz jautājuma zīmes ir komandas līdera Bredlija Bīla iziešana laukumā, un traumas joprojām ir vēl vairākiem svarīgiem spēlētājiem. Tas gan nozīmē, ka atkal ar krietnu spēles laiku jārēķinās Anžejam Pasečņikam, kuram var sanākt cīnīties ar „Heat” garajiem spēlētājiem Bamu Adebajo un Kelliju Oliniku.

22 gadus vecais Adebajo aizvada negaidīti veiksmīgu sezonu, vidēji spēlē gūstot 15.6 punktus un savācot 10.5 atlēkušās bumbas. Adebajo ne tuvu nav garākais centrs NBA (viņa augums ir 2.06m), taču atlētisma ziņā ir iespaidīgs spēlētājs, un „Heat” treneris Eriks Spolstra bieži vien sūta viņu segt pretinieku līderus, ieskaitot perimetra spēlētājus. Adebajo tiek piesaukts par vienu no kandidātiem uz gada aizsardzības spēlētāja balvu, taču „Heat” galvenā panākumu atslēga ir Džimijs Batlers un viņa 20.5 punkti un 6.7 piespēles vidēji spēlē. Batlers ļoti veiksmīgi iekļāvies „Heat” sastāvā, turklāt arī traumu ziņā komandai pagaidām veicies, ko nepavisam nevar teikt par „Wizards”.

„Heat” arī daudz paļaujas uz saviem debitantiem Kendriku Nanu un Taileru Hero, kuru dēļ slovēņu saspēles vadītājs Gorans Dragičs spēlē kā rezervists, kurš komandai tik un tā sniedz ļoti svarīgu pienesumu – 16.0 punktus un 5.1 rezultatīvu piespēli vidēji spēlē.

Pasečņikam šonakt būs septītā spēle NBA, un viņš pagaidām izcēlies ar 9.2 punktiem un 4.7 atlēkušajām bumbām. Savukārt Rodions Kurucs šonakt aizvadīs spēli pret Minesotas „Timberwolves”, kas varētu būt bez abiem saviem līderiem Kārla Entonija Taunsa un Endrjū Viginsa.

Bruklinas komanda ir zaudējusi trīs no iepriekšējām četrām spēlēm, taču ar kopējo bilaci 16-15 tik un tā turas virs ūdens, neskatoties uz savu vadošo spēlētāju ilgajām traumām. Joprojām nav konkrētu ziņu par Kairija Ērvinga atgriešanos laukumā, un Ņujorkas mediji vēsta, ka drīzāk jau pirmais laukumā atgriezīsies Keriss Leverts, kurš izlaidis 22 spēles pēc kārtas. Leverta atgriešanās varētu būt iespējama tieši ceturtdienas mačā pret „Mavericks”.

NBA spēles

KomandasSākumsKomandasSākums
Magic-Hawks2:00Wizards-Heat2:00
Bulls-Bucks3:00Timberwolves-Nets3:00
Jazz-Pistons4:00Trail Blazers-Suns5:00

Tikmēr NHL šonakt paredzēta tikai viena spēle – Teodors Bļugers kopā ar „Penguins” uzņems Otavas „Senators”, kuras rindas arī pamatīgi iedragājuši savainojumi. Otavas komanda pamatlaikā nav zaudējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, taču kopvērtējumā tik un tā atrodas tikai 14. vietā Austrumu konferencē.

„Penguin” savukārt spējusi uzvarēt sešās no septiņām iepriekšējām spēlēm, neskatoties uz sava līdera Sidnija Krosbija nespēlēšanu. Stabilu vietu Pitsburgas sastāvā ieņem Teodors Bļugers, kurš šosezon izcēlies ar 11 punktiem 38 spēlēs. Tas ir 13. labākais rādītājs komandā, kurā līdera lomu šobrīd uzņēmies Džeiks Gincels ar 40 punktiem. Tiesa, Jevgeņijs Malkins spējis savākt 35 punktus 25 spēlēs, jo izlaida ilgāku periodu traumas dēļ.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
Official Site of the National Hockey League |...

  -2 [+] [-]

, 2019-12-30 18:55, pirms 4 gadiem
Nu tad lai Anžejs kaut ko parāda pret Maiami jaunuļiem. Bet laikam uz viņu fona Anžejs būs pabāls, jo jauno strīpa Maiami ir vienkārši izcila - Nunns, Herro, Robinsons, Adebaijo, lielisks menedžmenta darbs

  +2 [+] [-]

, 2019-12-30 20:26, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Nu tad lai Anžejs kaut ko parāda pret Maiami jaunuļiem. Bet laikam uz viņu fona Anžejs būs pabāls, jo jauno strīpa Maiami ir vienkārši izcila - Nunns, Herro, Robinsons, Adebaijo, lielisks menedžmenta darbs
Cik tu vari atkārtoties?