Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kovaļenko vieta piektajā desmitā PČ ātrspēlē, bet priekšā Anandam

Ints Megnis
Ints Megnis

Kovaļenko vieta piektajā desmitā PČ ātrspēlē, bet priekšā Anandam
Igors Kovaļenko. Foto: chess-news.ru

Latvijas šahists Igors Kovaļenko svētdien 44. vietā noslēdza divas dienas ilgušo pasaules čempionātu ātrspēlē jeb blicā, tomēr bija priekšā leģendārajam indietim Višvanatanam Anandam.

202 dalībnieki no 37 valstīm sestdien un svētdien aizvadīja 21 blica kārtu ar apdomas laiku 3 minūtes plus 2 sekundes par gājienu. Šoreiz Kovaļenko sacensības sāka labi un pēc astoņām partijām bija devītajā vietā, no līdera atpaliekot par puspunktu. Tomēr tad sekoja divas neveiksmes pēc kārtas un turpinājumā labāko desmitniekā viņam vairs neizdevās atgriezties.

Pirms izšķirošās partijas Kovaļenko vēl pacēlās uz 27.vietu, tēmējot uz labāko divdesmitnieklu, tomēr zaudējums pēdējā kārtā viņu atsvieda uz 44. pozīciju – 12 punkti no 21. Kovaļenko sacensības noslēdza tieši virs Latvijas šaha skolas audzēkņa Daniela Frīdmana un leģendārā indieša Ananda, kurš pērn pasaules čempionātā bija trešais. Turklāt 17. kārtā Kovaļenko ar baltajām figūrām uzvarēja Anandu.

Sacensībās Latviju pārstāvēja arī Andrejs Sokolovs, kurš ar 9,5 punktiem ierindojās 143. vietā.

Cīnoties bez zaudējumiem, ar 17 punktiem otro gadu pēc kārtas par čempionu kļuva pasaules šaha līderis Magnuss Kārlsens, aiz sevis atstājot poli Janu Kšištofu Dudu un amerikāni Hikaru Nakamuru.

Atgādināsim, ka 1988.gadā Kanādā par pasaules čempionu kļuva rīdzinieks Mihails Tāls.

Pirms tam notika arī pasaules čempions rapidā jeb ātrajā šahā, kur Kovaļenko pēc septītās kārtas bija vien 186. vietā, tomēr aizvadīja ļoti labu atlikušo turnīru un guva 28. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...