Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kārlails: "Luka un Porziņģis būs prioritāte katra pretinieka spēles plānā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kārlails: "Luka un Porziņģis būs prioritāte katra pretinieka spēles plānā"
Riks Kārlails 2019. gada 29. oktobrī Denverā. Foto: AP/Scanpix

"Nospēlēju slikti. Man nav svarīgi – iemetu nulli punktu vai 40. Nozīme ir tam, ka izcīnījām uzvaru nervozā izbraukuma spēlē," nopelnot trešo panākumu četrās spēlēs, žurnālistiem Denverā teica "Dallas Mavericks" basketbolists Luka Dončičs.

“Rikšotāji” pirmo reizi deviņu sezonu laikā sāka pamatturnīru ar divām uzvarām izbraukumā. Dalasa pirmo reizi pēdējos piecos gados spējusi iekrāt 3-1 startu, neraugoties uz to, ka “Nuggets” līderis Nikola Jokičs otrdien izcēlās ar “triple-double”.

Dončičs augstkalnē aizvadīja sezonas pieticīgāko spēli, taču komandas veikums viņam ir svarīgāks par individuāliem nopelniem. “Protams, būs sliktas spēles, taču tas nav galvenais. Lai kā dažreiz neietu, svarīgākā ir komandas uzvara. Šodien klājās smagi, tāpēc esmu priecīgs par iznākumu.”

Deviņi “Mavericks” spēlētāji Denverā sameta 10 un vairāk punktus. Dončičs uzsvēra rezervistu veikumu. “Mums ir lieliski spēlētāji. Lieliski rezervisti. Domāju, ka daži spēlētāji ir nenovērtēti. Katrs var laukumā paveikt svarīgas lietas, esam lieliska komanda.”

“Šī bija absolūta komandas uzvara,” teica Dalasas galvenais treneris Riks Kārlails. “Kristaps Porziņģis un Makss Klēbers aizsardzībā pielika roku visam. Galotnē bija strīdīga situācija, taču tiesneši noskatījās video atkārtojumu un pieņēma pareizu lēmumu – mēs atguvām bumbu.”

Porziņģis un Dončičs pirmajās trīs spēlēs divatā sameta attiecīgi 57, 49 un 62 punktus. Treneris zina, ka tas nebūs iespējams katrā cīņā. “Luka un Porziņģis būs prioritāte katra pretinieka spēles plānā. Viņiem būs jāsaskaras ar “double teams”, nepiekāpīgiem aizsargiem – pret viņiem laidīs darbā visus līdzekļus.

Kārlails atkārtoti uzsvēra komandas spēles nozīmi. “Neraugoties uz to, ka divi labākie spēlētāji tika ierobežoti, mūsu uzbrukums bija lielisks. Soliņš pārņēma stafeti, bet galotnē uzvarēt palīdzēja aizsardzība. Denverai ir dziļš sastāvs, mums tāpat. Izmantosim savus puišus.

Denverā pirmo reizi sezonā laukumā devās “Stanford” absolvents Dvaits Pauels. Divdesmit astoņus gadus vecais kanādietis 13:34 minūtēs guva četrus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. “Nevar nenovērtēt Pauela veikumu. Lai gan viņš izgāja laukumā tikai pirmajā puslaikā, paveica savu darbu ārkārtīgi labi. Pauela klātbūtne iedvesmoja.”

“Mavericks” nākamo spēli aizvadīs piektdien pret “Los Angeles Lakers”.

  +7 [+] [-]

, 2019-10-30 14:13, pirms 4 gadiem
Klēbers ar Porziņģi pretinieku uzbrucējiem arī nav nekāda dāvana. Pēc spēles noskatīšanās biju ļoti pārsteigts, ka Jokičs kaut kā sakasījis 10+10+10

  +2 [+] [-]

, 2019-10-30 14:25, pirms 4 gadiem
Pret Porziņģi jau vispār nāvīgi grūti, jātēmē kaut kur griestos un jācer ka iekritīs grozā, jo redzēt grozu aiz KP paceltajām rokām ir pa spēkam ne visiem.

     [+] [-]

, 2019-10-30 15:24, pirms 4 gadiem
Doncic izskatijaas paarguris, izdariija daudz sasteigtus metienus, daudz pielaava kluudas un biezi pazaudeeja bumbu driblaa vai piespeeles bridii. Porzingim nepaveicaas ar 3 punktu metieniem. Vismaz 3-4 metieni bija "in and out". Jokic izskatiijaas apveelies un lenaaks nekaa parasti. Mavericks benkis nospeleeja lieliski, bet treneris spitiigi tureeja kp+doncic laukumaa un tad ieguutais paarsvars saaka sarukt. Abu komandu metienu precizitaate jo iipasi 2trajaa puslaikaa bija drausmiiga, vienu briidi likaas ka komandas nemaz nesasniegs 100 punktu robezu. Arii sodinu izpilde bija drausmiiga. Doncic gandriiz noraka speeli aizmetot garaam abus sodinus pedeejaas sekundees dodot iespeeju nuggets izliidzinaat speeli ar preciizu 3pt metienu. Kopumaa abas komandas speleeja briesmiigi tacu viss labs kas labi beidzas un mavs izciinija gruutu uzvaru.

     [+] [-]

, 2019-10-30 15:50, pirms 4 gadiem
norcha 172 rakstīja: Pret Porziņģi jau vispār nāvīgi grūti, jātēmē kaut kur griestos un jācer ka iekritīs grozā, jo redzēt grozu aiz KP paceltajām rokām ir pa spēkam ne visiem.
Ja vien Porziņģis tiešām ir klāt, un tur rokas augšā, jo diezgan bieži viņš neiet ārā uz perimetru segt savējo, stāvot no metēja aptuveni 2m attālumā.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-30 16:05, pirms 4 gadiem
Ja Dalasa tiks izslēgšanas spēlēs, tad arī redzēsim ko spēs gan LD, gan KP.
Grūti spriest kā viņi spēlēs, ja ļoti cieši sedz.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-30 16:08, pirms 4 gadiem
reptilisj rakstīja: Ja Dalasa tiks izslēgšanas spēlēs, tad arī redzēsim ko spēs gan LD, gan KP.
Grūti spriest kā viņi spēlēs, ja ļoti cieši sedz.
Tad KP neko nevar izdarīt, tikai mēģina mest pāri rokām no pustālas distances. Ne vienu reizi vien tas jau ir pierādījies.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-30 16:20, pirms 4 gadiem
Guru no geto rakstīja: Tad KP neko nevar izdarīt, tikai mēģina mest pāri rokām no pustālas distances. Ne vienu reizi vien tas jau ir pierādījies.
Viņam ir pilnībā mainījies ķermenis, pa 2 gadiem kļuva arī nobriedušāks.. parādi man PF, kas tiešām viņu segs visu laiku cieši pie 3PT. Un ja pāris reizes aizies garām jau no starta, tad pretiniekam būs jādomā kādu distanci ieturēt un tur jau paveras iespējas metienam, kuru praktiski nav reāli nobloķēt.

Tā kā šeit ir visai sarežģīti kaut šo šobrīd spriest. Ar to jau viņš arī ir vienradzis - ja spēs realizēt savu potenciālu pilnībā, tad būs neapturams.

     [+] [-]

, 2019-10-30 16:25, pirms 4 gadiem
Doncic pāries pubertātes kreņķi, varētu izdoties čempioni, komanda daudzsološa.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-30 16:46, pirms 4 gadiem
asta rakstīja: Viņam ir pilnībā mainījies ķermenis, pa 2 gadiem kļuva arī nobriedušāks.. parādi man PF, kas tiešām viņu segs visu laiku cieši pie 3PT. Un ja pāris reizes aizies garām jau no starta, tad pretiniekam būs jādomā kādu distanci ieturēt un tur jau paveras iespējas metienam, kuru praktiski nav reāli nobloķēt.

Tā kā šeit ir visai sarežģīti kaut šo šobrīd spriest. Ar to jau viņš arī ir vienradzis - ja spēs realizēt savu potenciālu pilnībā, tad būs neapturams.
Nu, noliek pretim kaut kādu Grifinu, Jokiču, Lebi vai to pašu MVP, tad grūti puikam gāja. Diez vai kaut kas tagad būs mainījies. Un es nerunāju par perimetru, bet par ūsiņām.