Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Esmu apmierināts, ka šogad izdevies pārspēt Lorenso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Esmu apmierināts, ka šogad izdevies pārspēt Lorenso"
Malaizijas posma ātrākie braucēji
Foto: AFP/Scanpix

Izcīnījis otro vietu Malaizijas posmā un nodrošinājis 2016. gada MotoGP vicečempiona titulu, veterāns Valentino Rosi atzīst, ka neesot atdevis visus spēkus cīņā par Andreā Doviciozo, jo pēc šosezon piedzīvotajām avārijām baidījies atkal nesasniegt finišu.

Sacensību lielāko daļu Rosi cīnījās ar "Ducati" rūpnīcas sportistiem Andreā Janoni un Andreā Doviciozo. Rosi bija vadībā no 11. līdz 14. aplim, bet vēlāk atkal nonāca iedzinējos, galu galā ļaujot uzvarēt Dovicizo, kamēr Janone piedzīvoja kritienu. Slapjajā Sepangas trasē krita arī šīs sezonas čempions Marks Markess un Kels Kračlovs.

Rosi pieļāva kļūdu pirmajā līkumā, kad neilgi pirms finiša palaida priekšā Doviciozo, bet turpinājumā sāka atpalikt. 37 gadus vecajam "Yamaha" pārstāvim bijušas problēmas ar riepām, turklāt viņš atcerējās posmos Ostinā, Asenē un Motegi piedzīvotos negadījumus.

"Ar Janoni bija smaga cīņa," stāsta Rosi. "Kad zaudēju pirmo vietu, gribēju atgriezties vadībā, sevišķi tāpēc, ka ķiveres aizsargstikls, nonākot viņam aizmugurē, bija pilnībā slapjš, tomēr katrā mēģinājumā Janone ik reizi atkal apdzina mani. Kad nokļuvu priekšā, jutos labi un jau iekrāju nelielu pārsvaru, tobrīd sākot domāt par uzvaru. Tomēr tad trase kļuva sausāka un sākās grūtības ar riepām, sevišķi priekšējo. Pieļāvu nelielu kļūdu, tomēr arī mans temps nebija tāds kā Doviciozo, viņš bija ātrāks. Man bija divas bīstamas epizodes un es negribēju avarēt, zaudējot 20 punktus. Žēl, jo gribēju uzvarēt, bet šī ir laba otrā vieta."

Pirms pēdējā posma, kas novembrī notiks Spānijā, Valensijas trasē, Rosi ir 28 punktus priekšā komandas biedram Horhem Lorenso, kurš līdz ar to vairs matemātiski nevar pārspēt itāli cīņā par otro vietu kopvērtējuma tabulā. Šī ir pēdējā sezona, kad abi startē vienas komandas sastāvā (nākošgad Lorenso pievienosies "Ducati"), tāpēc Rosi ir ļoti apmierināts, ka izdevies savu spēcīgo pārinieku uzveikt.

"Galu galā izdevies labs rezultāts," secina Rosi. "Esmu apmierināts, jo, ja šodien būtu kļūdījies un Horhe finišētu otrais, viņš atgūtu 20 punktus, un Valensijā mēs ierastos tikai četru punktu atstatumā, bet tajā trasē viņš vienmēr ir ātrs. Tāpēc ir labi tā, kā ir."

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-10-30 23:52, pirms 8 gadiem
Rosi ir monstrs - tādā vecumā vēl pa uzvarām cīnīties, ir jāmāk.