Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Latvijas Universitāte" pagarinājumā izcīna pirmo uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Latvijas Universitāte" pagarinājumā izcīna pirmo uzvaru
Armands Ginters
Foto: BK LU

Vienīgajā šodien aizvadītajā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē pie pirmās uzvaras tikusi "Latvijas Universitāte". LU savā laukumā uzņēma "Ogres/Kumho Tyre" basketbolistus, pieveicot tos pagarinājumā ar rezultātu 77:72.

"Latvijas Universitāte" sezonu sākusi ar četriem zaudējumiem. Mazliet labāk sezonas ievads padevās Ogres komandai, kas pirmajās trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras, bet nu pēdējos trīs mačos cietusi neveiksmi. Tādējādi abas komandas vēlējās pārtraukt nedaudz ieilgušo zaudējumu sēriju LBL turnīrā. Viesu komandas pieteikumā mačam nebija Kaspara Bērziņa, kurš savainojuma dēļ nespēlēja arī pirms divām dienām Baltijas basketbola līgas mačā. Jāsaka, ka neviens tā nepārzina pretinieku kā "Ogres/Kumho Tyre" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, kurš līdz šim vairākas sezonas trenēja LU. Tā vien uzskatāma par nelielu priekšrocību.

Maču ar četriem gūtiem punktiem sāka viesi, bet tad Renārs Birkāns atbildēja ar trīs punktu gājienu. Ogres komanda spēja noturēt vadības grožus savās rokās, pēc četrām spēlētām minūtēm esot vadībā ar 9:5. Ceturtdaļas otrajā pusē komandas cīnījās gana līdzīgi, ogrēniešiem turoties nelielā vadībā. Komandas vairāk koncentrējās uz spēli groza apakšā. Jāatzīst, ka viesi reizēm nespēja realizēt lieliskas iespējas, kamēr LU atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Ogrēnieši atjaunoja nelielo vadību, bet pēdējā minūtē pieļāva vairākas kļūdas, ļaujot laukuma saimniekiem uzvarēt pirmo desmitminūti ar rezultātu 19:17.

Otro ceturtdaļu ļoti labi sāka viesi, veicot 13:0 izrāvienu nedaudz vairāk nekā trīs minūtēs. Īsi pēc tam arī LU tika pie saviem pirmajiem punktiem otrajā ceturtdaļā. Rezultāta starpību izdevās sadeldēt līdz septiņiem punktiem, tajā brīdī abu komandu spēlei uzbrukumā iestrēgstot. Pirmie atdzīvojās viesi, palielinot savu pārsvaru līdz 11 punktiem (35:24). Gints Antrops nedaudz aizrāvās ar tālmetienu izpildīšanu, kuri nebija precīzi. Atkal ceturtdaļas beigas labāk aizvadīja LU basketbolisti, dodoties lielajā pārtraukumā vien ar četru punktu deficītu (31:35).

Pēc atpūtas LU radās iespēja panākt izlīdzinājumu, bet pēc pusotras spēlētas minūtes Harijs Rubenis realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem. LU ļoti ātri tika pie piezīmju normas, ko viesi centās izmantot. Tas gan neliedza Jānim Eidukam realizēt tālmetienu, turpinot LU izrāvienu, kas ļāva atgūt vadību (37:35). Teju divas minūtes mājinieki bija tukšā, bet tad Eidukam padevās jauns 5:0 izrāviens, kas Ogres komandai lika ņemt pārtraukumu (42:37). Turpinājumā ogrēnieši nepieļāva tālāku izrāvienu, spēlei uzbrukumā vēl joprojām neesot augstākajā līmenī. Nevarētu teikt, ka komandas izceltos ar labāko metienu izvēli, bet attiecībā uz viesiem, nereti bumbu neizdevās raidīt grozā no elementārām situācijām groza apakšā. Turoties nelielā vadībā, LU basketbolisti ieguva pārliecību un cīnījās ar īpaši lielu degsmi. Pēdējās divās minūtēs spēle mājiniekiem gāja no rokas, kas ļāva atrasties vadībā ar rezultātu 54:43. Ogres komanda trešajā ceturtdaļā guva vien astoņus punktus, bet LU basketbolisti visās trīs ceturtdaļās realizēja metienu pēdējās sekundēs.

Spēles izšķirošo nogriezni komandas sāka ar sliktu uzbrukumu realizāciju. Trīs ar pusi minūtēs kopā gūti tikai seši punkti, LU saglabājot deviņu punktu pārsvaru. Ogrēnieši mēģināja lauzt cīņas gaitu ar zonas aizsardzību, bet nesekmīgi. Mājinieki spēja atrast caurumus aizsardzībā un gūt punktus. Ceturtdaļas otrajā pusē Ogres komandai padevās neliels izrāviens, kas saasināja cīņas gaitu trīs minūtes līdz pamatlaika beigām (56:60). Viesi turpināja atspēlēties, pēc Mārča Vītola precīzā tālmetiena rezultātam kļūstot neizšķirtam (62:62). Pēdējā minūtē sākās lielā intriga. Vispirms tālmetienu realizēja Roberts Krūmiņš, bet otrā laukuma galā vēlreiz precīzs bija Vītols - 67:67. Savā pēdējā uzbrukumā strīdīgā epizodē pie punktiem netika LU, tiesnešiem fiksējot 24 sekunžu pārkāpumu. Līdz ar to Ogres komandai bija deviņas sekundes, lai izrautu uzvaru. Izšķirošais metiens bija jāizdara Guntim Sīpoliņam, kurš ar savu uzdevumu netika galā. Līdz ar to uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pagarinājumā.

Pagarinājuma ievadā Armands Ginters neizmantoja ļoti labu iespēju gūt divus punktus, bet pēc tam LU padevās 5:0 izrāviens. Otrā laukuma galā viesi pieņēma ne tos pareizākos lēmumus uzbrukumu noslēgšanā, nespējot gūt punktus. Trešajā minūtē Kārlis Apsītis un Mārcis Vītols atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Pusotru minūti līdz pagarinājuma beigām Jānis Eiduks realizēja tālmetienu, bet otrā laukuma galā ogrēnieši atkal sasteidza savus uzbrukumus. LU izmantoja savu pēdējo uzbrukumu, kas izšķīra šī mača likteni. Pēdējās sekundēs "Ogre/Kumho Tyre" neatspēlēja piecu punktu deficītu, LU svinot pirmo uzvaru šajā sezonā - 77:72.

Rezultatīvākais LU rindās ar 17 punktiem un sēšām atlēkušajām bumbām bija Jānis Eiduks, bet pa 12 punktiem un attiecīgi deviņām un astoņām atlēkušajām bumbām Armandam Ginteram un Linardam Jaunzemam. Ogres komandas labā 17 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Guntis Sīpoliņš.

"Olybet" LBL, 30. oktobris

"Latvijas Universitāte" - "Ogre/Kumho Tyre" 77:72 P(19:17, 12:18, 23:8, 13:24, 10:5)

"Latvijas Universitāte": Eiduks 17, Ginters 12 (9 ab), Jaunzems 12 (8 ab), Birkāns 9, Krūmiņš 8 (12 ab), Lasenbergs 7, Rubenis 5 (9 ab), Rēķis 5, Brizgalovs 2, Melderis, Gūtmanis, Leja.
"Ogre/Kumho Tyre": Sīpoliņš 17 (8 ab), Apsītis 12 (7 ab), Vītols 10, Zēbergs 8, Pozņaks 6 (6 ab), Pļavnieks 6 (5 rp), Mizis 5 (7 ab), Niedra 5, Antrops 3, Bēts, Atelbauers.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaU-Z%
1.VEF Rīga4-0100.0
2.BK Ventspils7-187.5
----
3.BK Jēkabpils4-266.7
4.Barons kvartāls4-450.0
5.Jūrmala/Fēnikss4-544.4
6.Liepāja/Triobet3-442.9
----
7.Valmiera/Ordo3-442.9
8.Ogre/Kumho Tyre2-528.6
9.Valka/Valga1-420.0
10.Latvijas Universitāte1-420.0

  +4 [+] [-]

, 2016-10-30 19:05, pirms 8 gadiem
Fui, FIBA tiesnesim M.K! Tiesnešu korpusam par nekompetento, tendenciozo tiesāšanu piešķirt diskābeli uz 6 mēnešiem un neizmaksāt spēles honorāru. Tiesnešu brigādes honorāru ieskaitīt labdarībai, U. Semjonovas fondā !!!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-30 19:29, pirms 8 gadiem
Šādi tiesājot, riskē pazaudēt savas licenzes un būs atkal jāiet tiesāt DāL un LBāL! Nav runa par tendenciozitāti vienā vai otrā virzienā. Runa ir par noteikumu nepārzināšanu. Un nebija neviens pieredzējušais tiesnesis, kurš varētu pateikt priekšā.
Jaunie tiesneši, lūdzu mācieties noteikumus, mācieties cītīgāk, un tad viss būs daudz vienkāršāk arī šādās "it kā" nesvarīgās spēlēs.

     [+] [-]

, 2016-10-30 19:38, pirms 8 gadiem
Kas tad tur bija tāds, ka šūmēšanās notiek?

  +2 [+] [-]

, 2016-10-30 19:40, pirms 8 gadiem
Ogre galīgi švaki. Visocki Rubeni pensijā, jāliek savējo treneri. Pirmā uzvara pār Valmieru izskatās pēc Toto uzvaras, lai abi klubi budžetu savāktu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-30 19:49, pirms 8 gadiem
Ogrei labāks sastāvs, bet rezultāti tādi paši kā pagājšgad.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-30 19:53, pirms 8 gadiem
Manuprāt līdzīgu komandu duēlis, jo Ogrei tikai Pozņaks un Antrops nāca klāt, kuri iepriekš nekad nav bijuši vilcēji. Ieteiktu tomēr naudu nevis tērēt izbijušies spēlētājiem, bet paņemt kādus kvalit.melnos, savādāk švaka tā Ogre ir.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-30 19:56, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Manuprāt līdzīgu komandu duēlis, jo Ogrei tikai Pozņaks un Antrops nāca klāt, kuri iepriekš nekad nav bijuši vilcēji. Ieteiktu tomēr naudu nevis tērēt izbijušies spēlētājiem, bet paņemt kādus kvalit.melnos, savādāk švaka tā Ogre ir.
Pļavnieks un Zēbergs arī ir normāli papildinājumi LBL līmenī.

     [+] [-]

, 2016-10-30 19:58, pirms 8 gadiem
Kur ta Bērzs?

     [+] [-]

, 2016-10-30 20:03, pirms 8 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Pļavnieks un Zēbergs arī ir normāli papildinājumi LBL līmenī.
Pļavnieks noteikti ir kvalitatīvs papildinājums. nezinu tik, vai tā ir kvalitatīva izvēle priekš Pļavnieka, jo būtībā tas nozīmē pakāpienu zemāk, tāda, kā sava veida atteikšanās no iespējas kļūt par augstāka līmeņa spēlētāju. līdzīgi, kā ar Žvīguru un citiem, kad sāka kā daudzsološie, bet beigās kļūst par LBL parastajiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-30 21:31, pirms 8 gadiem
Jautājums varētu būt par to, kāpēc vieniem un tiem pašiem tiesnešiem būtu jātiesā divas LBL spēles divu dienu laikā.

     [+] [-]

, 2016-10-31 08:19, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Šādi tiesājot, riskē pazaudēt savas licenzes un būs atkal jāiet tiesāt DāL un LBāL! Nav runa par tendenciozitāti vienā vai otrā virzienā. Runa ir par noteikumu nepārzināšanu. Un nebija neviens pieredzējušais tiesnesis, kurš varētu pateikt priekšā.
Jaunie tiesneši, lūdzu mācieties noteikumus, mācieties cītīgāk, un tad viss būs daudz vienkāršāk arī šādās "it kā" nesvarīgās spēlēs.
Teici,ka nebija neviena pieredzējuša,bija komisārs es pat teiktu pats pieredzējušākais ,kurš viņiem rādija,ka lēmums nepareizs.bet viņi to neņēma vērā ,gribas jautāt ,kam vajadzīgi komisāri,ja viņu viedoklis tiek ignorēts....
Šogad izskatās ,ka ir tendence pietiesāt par labu spēcīgākām komandām ,,varbūt tiesā vienkārši bezatbildīgi....
interesanti vai tiesneši tiek sodīti pēc šādām nesaprotamām ,neizskaidrojamām kļūdām