Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” piedzīvo smagu zaudējumu pret “Kurbads”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” piedzīvo smagu zaudējumu pret “Kurbads”
Foto: Ruslans Antropovs

2015. gada 30. septembrī, Vidzemes ledus hallē (Ogre) pirmo reizi Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta 2015/2016. gada sezonā savā starpā tikās HK “Zemgale/LLU” un HK “Kurbads”. Iepriekšējā sezonā jelgavniekiem regulārā turnīrā ne reizi neizdevās pieveikt pretinieku un pirmā spēle interesanta tieši ar to vai izdosies lauzt šo nepatīkamu tradīciju.

Spēle sākusies ar abu komandu mēģinājumiem pārņemt spēles vadību savās rokās, apmainoties ar asiem uzbrukumiem. Varēja pamanīt, ka HK “Kurbads” spēlētāji ir nedaudz ātrāki un līdz ar to vairāk tika pie ripas. Viņiem palīdzēja sīkas kļūdas HK “Zemgale/LLU” aizsardzībā, kuru rezultātā ripa nonāca pie viņiem un radās iespējas veidot ātrus pretuzbrukums. Pirmo ripu jelgavnieki ielaiž devītā minūtē, otro trīspadsmitā un trešo sešpadsmitā minūtē. Astoņpadsmitā minūtē HK “Zemgale/LLU” pirmais piecinieks atgūst vienus vārtus. Pēc Jura Ziemiņa un Sanda Zolmaņa piespēlēm vārtus gūst Raimonds Vilkoits – 1:3. Zaudētie vārti nespēj mazināt HK “Kurbads” pārsvaru un viņi turpina dominēt līdz trešdaļas beigām.

 

Pastāvēja cerība, ka pēc pārtraukuma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji spēs saņemties un izlīdzināt spēles gaitu. Tomēr sīkas kļūdas turpina vajāt komandu, bet HK “Kurbads” jūtot savu pārsvaru valda uz laukumu. Trešdaļas laikā viņi iemet vēl trīs ripas un jelgavnieki izskatās sagrauti – 1:6.

 

Trešā trešdaļā zemgalieši sasparojās un centās izmantot to, ka HK “Kurbads” vairs tā necentās cīnīties, jo uzvara viņiem jau bija kabatā. Diemžēl gūt vārtos HK “Zemgale/LLU” neizdodas, bet ledus saimnieki gūst vēl vienus vārtus un sagādā jelgavniekiem nepatīkamu zaudējumu ar rezultātu – 1:7. Nokārt galvu tomēr nevajadzētu, jo aizvadīts tikai pirmais čempionāta aplis un “Zemgale/LLU” vēl spēs parādīt raksturu nākošās spēlēs.

 

Ruslans Antropovs