Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" grib pagarināt Ufas zaudējumu sēriju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" grib pagarināt Ufas zaudējumu sēriju
Vai Pekam Rautakalio azotē ir arī padomi par to, kā uzvarēt "Salavat Yulaev"?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar ceturto uzvaru savā laukumā pēc kārtas centīsies izcīnīt Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo". Pretiniekos stāsies Ufas "Salavat Yulaev", kas Rīgā ieradusies ar trīs zaudējumu sēriju. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6.

Rīgas "Dinamo" hokejisti uzvarējuši pēdējās trīs mājas spēlēs. Piektdien sezonas rezultatīvākajā mačā ar 5:4 izdevās pārspēt Maskavas "Spartak", Rietumu konferences kopvērtējumā paceļoties uz 11. vietu. Uzvaru atnesa komandas kapteiņa Gunta Galviņa vārti 54. minūtē – aizsargs krita un cēlās, tika līdz sāncenšu zonai un no distances ietrieca ripu vārtu augšējā stūrī.

Pret "Spartak" pirmos vārtus sezonā guva vēl viens aizsargs – kanādietis Matjē Karls. Viņš pieslēdzās uzbrukumam un raidīja ripu tālajā stūrī. Uzvarā atzīmējās visas "Dinamo" maiņas. Savukārt atkal veiksmīgākā spēle nebija zviedru vārtsargam Mikaelam Telkvistam, kurš atvairīja vien 20 no 24 metieniem.

Šovakar "Dinamo" pretiniekos būs Ufas "Salavat Yulaev", kas 2011. gadā uzvarēja Gagarina kausā, taču zaudējusi vairākus vadošos spēlētājus un šobrīd austrumos ar 14 punktiem, kas iegūti 11 spēlēs, ieņem pieticīgo 8. vietu. "Salavat Yulaev" Rīgā ieradusies ar trīs zaudējumu sēriju.

Pagājušajā pirmdienā savā laukumā noslēdzošajā trešdaļā ielaisti trīs bezatbildes vārti un ar 1:4 piedzīvota neveiksme pret Čeļabinskas "Traktor". Visi vārti tika ielaisti nevienādos sastāvos – vieni skaitliskajā vairākumā, trīs mazākumā.

Izbraukumā pret Sanktpēterburgas SKA iegāza otrās trešdaļas ievads, kad ufieši nepilnu trīs minūšu laikā ielaida četrus vārtus un rezultāts no 1:0 kļuva par 4:1. Turpinājumā vēl trīs zaudēti vārti un neveiksme ar 2:7.

Sestdien "Salavat Yulaev" izdevās aizvest punktu no Maskavas – 3:4 pēcspēles metienos pret "Dynamo". Šoreiz viesiem neizdevās noturēt pat divu vārtu handikapu. Toties izdevās apturēt Aleksandru Ovečkinu – viņš vārtus neguva pat ar astoņiem mēģinājumiem.

To Ovečkinam liedza izdarīt "Salavat Yulaev" somu vārtsargs Iro Tarki. Viņš astoņās spēlēs izcīnījis divas uzvaras, atvairot 90,4% sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaižot 2,57 ripas. Tarki pērn debitēja Nacionālajā hokeja līgā, aizvadot vienu maču Anaheimas "Ducks" rindās. Viņa dublieris ir Vadims Tarasovs, kurš Ufā spēlēja 2008. gadā.

"Salavat Yulaev" rezultatīvākais spēlētājs ar astoņiem (3+5) punktiem ir Jurijs Trubačovs, kurš pēdējās trīs spēlēs pret "Dinamo" atzīmējies ar trim punktiem. Trubačovs ir viens no pieciem hokejistiem, kas aizvadījis visas 11 spēles. Viņam uz pēdām min Ņikita Filatovs – NHL izbrāķētajam uzbrucējam ir septiņi (2+5) punkti.

Pēdējās divās spēlēs trīs vārtus guvis Igors Mirnovs. Labākā snaipera godu viņš dala ar Trubačovu, Denisu Hlistovu un Sergeju Zinovjevu (visi vārti gūti mačā pret Magņitogorskas "Metallurg").

Starp aizsargiem līdera izrāvienu veicis Vitālijs Proškins, kurš vidēji mačā uz ledus pavada 22 minūtes un piecas sekundes, kas ir labākais rādītājs komandā. Viņam vieni vārti un piecas piespēles. Par vienu rezultatīvu piespēli mazāk ir Andrejam Zubarevam.

Rīgā "Salavat Yulaev" nevarēs palīdzēt divi uzbrucēji. Savainots ir Tomāšs Rolīneks, kurš deviņās spēlēs pie punktiem netika. Savukārt piecu spēļu diskvalifikācija ir Aleksandram Svitovam, kurš ar celi uz trim nedēļām no ierindas izsita Maksimu Afinogenovu.

"Spēle pret "Spartak" ir jāaizmirst, no tās jāpaņem tikai labais. Tā mums deva pārliecību, ka varam iemest daudz vārtu. Arī šovakar jāskrien un jācīnās, jāgūst vārti. Komandā šobrīd valda lielisks noskaņojums," pēc pēdējās uzvaras atzina pirmās maiņas uzbrucējs Džeimijs Džonsons.

"Galvenais ir noturēt rezultativitāti. Bet vēl svarīgāk ir tik daudz neielaist. Ufa savas iespējas garām nelaidīs," aizsardzības nozīmi uzsvēra Džonsona partneris Miks Indrašis.

Spēles sākums pulksten 19:30, mača tiešraide būs vērojama kanālā TV6. Pērn "Dinamo" oktobri sāka ar trim neveiksmēm pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Sākums - dinamoriga.lv
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

1 2 3 85 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2012-10-01 07:29, pirms 12 gadiem
Ja gribēs,tad pagarinās!

 +18 [+] [-]

, 2012-10-01 07:44, pirms 12 gadiem
Nu ar Ufu tāda skriešana, kā ar Spartaku, cauri neies.Jāspēlē cieši no aizsardzības.(Arī šovakar jāskrien un jācīnās, jāgūst vārti. )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: miljardieris
Slēpts komentārs: Pampars5

  -2 [+] [-]

, 2012-10-01 07:59, pirms 12 gadiem
Tā 3.vārti vairākumā ielaisti vienā spēlē bija! 4.vārti 3 minūtēs bija!

Intresanti ko jautru ufa šoreiz parādīs!

Biežāk jāmet pa vārtiem un jabūt agresīviem,jo ufai kaut kāar to aizsardzību un vārtu veci nejiet!

Pilna arēna un būs labi

 +18 [+] [-]

, 2012-10-01 08:09, pirms 12 gadiem
Domājams, ka nespēlēs arī savainotais Zinovjevs. Ufa ir ņemamāka šobrīd, nekā jebkad iepriekš, ja ņem vērā tās lēno startu, un "-3" komandas zvaigznes (Rolineks, Zinovjevs, Svitovs).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-01 08:49, pirms 12 gadiem
Pedejas 3 speles UFA izspele ar stipriem sancensiem SKA, UHC un Traktor, soreiz spele bus pret krietni vajaku pretinieku! Nezinu ka beigsies bet esmu panemis DNB uz UFA. Koef normals lai norisketu!

  +9 [+] [-]

, 2012-10-01 08:53, pirms 12 gadiem
kasha rakstīja: Pedejas 3 speles UFA izspele ar stipriem sancensiem SKA, UHC un Traktor, soreiz spele bus pret krietni vajaku pretinieku! Nezinu ka beigsies bet esmu panemis DNB uz UFA. Koef normals lai norisketu!
Novēlu tev. APLAUZTIES

  -2 [+] [-]

, 2012-10-01 09:00, pirms 12 gadiem
gggg rakstīja: Novēlu tev. APLAUZTIES
Kludities tas nav nekas neparasts liekot likmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: hypocrisy

 +12 [+] [-]

, 2012-10-01 09:05, pirms 12 gadiem
Galviņš ietrieca 5to ripu vārtu augšējā stūrī? vai tomēr vienkārši meta, un pļurkšķis ieslīdēja pašā apakšējā stūrī? Kā tad tur īsti bija Ulvi?

  +4 [+] [-]

, 2012-10-01 09:08, pirms 12 gadiem
mūsējiem jāuzvar..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-01 09:12, pirms 12 gadiem
Ufai šogad ir sliktākais sastāvs kāds pēdējos gados ir bijis..tāpēc
var viņus uzvarēt

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 09:34, pirms 12 gadiem
gggg rakstīja: Tā 3.vārti vairākumā ielaisti vienā spēlē bija! 4.vārti 3 minūtēs bija!

Intresanti ko jautru ufa šoreiz parādīs!

Biežāk jāmet pa vārtiem un jabūt agresīviem,jo ufai kaut kāar to aizsardzību un vārtu veci nejiet!

Pilna arēna un būs labi
Pilna arēna gan nebūs, bet labi tāpat jābūt.
Būs rezultāts 4;2, tikai nezinu kuras komandas labā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-01 09:51, pirms 12 gadiem
Viens ir tas, ka grib, bet otrs tas, vai viņi to varu! Nu skatīsimies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-10-01 10:25, pirms 12 gadiem
Hmm..Izskatās, ka cilvēki negrib Telkvistu vārtos. Labi, tātad nebūs uzvaras. Nav Telkvista, nav uzvaras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 10:38, pirms 12 gadiem
Melissa rakstīja: Par Telkvistu neviens nav ieminējies pagaidām
Īstenībā, es gribētu Jučeru redzēt kastē, jo Tellijs daudz lažo. Bet no otras puses, Ar Jučeru mums galīgi neiet ...Tāpēc, es galīgi nezinu, ko es gribu šodien redzēt vārtos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 10:54, pirms 12 gadiem
Šodien trīs lieliskas spēles:
Magņitka-CSKA
SKA-AK Bars
un saldajā ēdienā Dinamo R uzvara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 11:31, pirms 12 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Galviņš ietrieca 5to ripu vārtu augšējā stūrī? vai tomēr vienkārši meta, un pļurkšķis ieslīdēja pašā apakšējā stūrī? Kā tad tur īsti bija Ulvi?
uvītis spēli neskatījās,viņam mamma vakarā izstāstīja,bet viņa īsti neredzēja.pēc sc autoru "lieliskajiem" rakstiem bieži ir sajūta,ka esmu skatījies pavisam citu spēli
1 2 3 85 komentāri