Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Spēlētāji nospēlēja tuvu spēju maksimumam"

Andrejs Siliņš

Endzels: "Spēlētāji nospēlēja tuvu spēju maksimumam"
Ivars Ikstens, Dzintars Berkolts, Guntis Endzels, Uģis Bisenieks un Edijs Šlesers
Foto: Sandra Škutāne, f64

"Visi spēlētāji nospēlēja tuvu savu spēju maksimumam. Rezultāts radās, pārvēršot to visu komandas ķīmijā," panākumu atslēgu pēc bronzas godalgas izcīnīšanas pasaules universiādē, cīņā par trešo vietu apspēlējot Serbiju, atklāja Latvijas studentu basketbola valstsvienības galvenais treneris Guntis Endzels.

"Tik īsā laika posmā, trīs reizes spēlējot pret vienu un to pašu komandu, varbūt vari sagaidīt kādu pārsteigumu vienā epizodē, ne vairāk. Lielos vilcienos nekādu pārsteigumu nebija," treneris norādīja, ka divas jau iepriekš aizvadītās spēles pret Serbiju augustā ļāvušas pretiniekus pirms bronzas mača labi iepazīt. "Jau smējos, ka antiņš arī ar trešo reizi uzjāja stikla kalnā. Bijām labā kondīcijā un uzvarējām likumsakarīgi."

"Komanda parādīja savu potenciālu. Ar katru spēli rādījām arvien labāku sniegumu, par ko mums, treneriem, un visiem pārējiem bija liels prieks. Visi spēlētāji nospēlēja tuvu savu spēju maksimumam. Rezultāts radās, pārvēršot to visu komandas ķīmijā," Endzels negribēja izcelt nevienu spēlētāju atsevišķi, uzsverot visas komandas ieguldījumu šāda rezultāta sasniegšanā.

"Ļoti labi dzirdējām un jutām, ka par mums jūt līdzi savējie - Latvijas pārstāvji no citiem sporta veidiem. Kopumā Taipejas arēnā bija ļoti patīkama atmosfēra. Publika juta līdzi abām komandām, skaistam basketbolam - uz jebkuru labu epizodi bija reakcija, kas pie mums nav tik bieži novērojama. Šeit spēlēt bija ļoti patīkami. Visiem ir uz ko tiekties, lai varētu atkal spēlēt tādā līmenī un tādā atmosfērā," iespaidos par turnīra atmosfēru dalījās Endzels, kurš arī atzina - pasaules universiādes bronza ir viens no viņa trenera karjeras lielākajiem sasniegumiem.

Jau ziņots, ka Latvija bronzas spēlē ar rezultātu 81:74 apspēlēja Serbiju, pirmo reizi vēsturē komandu sporta veidā sagādājot Latvijai medaļu pasaules universiādē. Par pārsteigumu parūpējās arī Lietuva, kam pusfinālā latvieši zaudēja ar divu punktu starpību. Finālā lietuvieši negaidīti pārspēja ASV, kļūstot par universiādes čempioni.

Latvijas komanda no universiādes mājās atgriezīsies piektdien 11:15.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja