Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Raimo: "Uzvara nāca grūti - nenormāli karsts"

Rolands Eliņš

Raimo: "Uzvara nāca grūti - nenormāli karsts"
Zigmārs Raimo. Foto: Edijs Pālens/LOK/LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Zigmārs Raimo pēc uzvaras pār Lietuvu sarunā ar medijiem atzina, ka panākums nācis ļoti smagos apstākļos - bijis ļoti karsts, gandrīz vai neizturami. Spēles kvalitāte nav bijusi ideāla, ne tuvu, sacīja Raimo, taču ar noskaņošanos aizsardzībā esot izdevies panākt sev vēlamo aizsardzību. Pret Nīderlandi gan būšot pavisam cita spēle, pārliecināts bija Raimo.

"Jā, uzvara grūti nāca. Nenormāli karsts," neslēpa Zigmārs Raimo, kurš uz pēcspēles sarunu pie medijiem ieradās, sviedriem pa seju tekot gandrīz vai straumītēm. Spēles laikā gaisa temperatūra Parīzes centrā bija 35 grādiem.

"Liels paldies Oskaram Urbanovičam un visam LOV sastāvam, kas mūs atvēsināja pirms spēles, cik vien varēja - ar ledus vestēm un pārējo," turpināja Raimo. "Tad nu bijam gatavi cīņai, taču laukumā bija šausmīgi karsts. Bet bijām tam gatavāki nekā lietuvieši, kas, man liekas, arī parādījās dažos spēles momentos un tajā saspēlē, ko mums izdevās izpildīt."

"Mums iekrita mūsu metieni, jā, bet mēs ielaidām 14 punktus - noteikti varam labāk," apņēmīgi sacīja Raimo. "Ja mēs turpināsim aizsardzībā ar tādu pašu mentalitāti, tad jebkurai komandai pret mums grūti. Noskaņošanās - tā ir lieta, kas atkarīga no mums pašiem."

Raimo norādīja, ka šodienas mačā nebija nemaz tik daudz iespēju iepriekš iespēlētām sadarbībām, jo lietuvieši daudz meta garām, attiecīgi Latvijai bija ātri jāpāriet uzbrukumā un jāpieskaņojas situācijai: "Viņi ir lielāki augumā un centās mūs "postot", taču mēs viņus paņēmām uz ātrumu. Mans darbs vairāk bija izskriet ārā un uzlikt aizsegus Naurim un Lasmanim - viņi ir tādi spēlētāji, kādu nav nevienam citam pasaulē, un Latvijai tas ir jāizmanto."

Spēles laikā netrūka arī asiņu, kad pa seju ar roku tika trāpīts Lietuvas spēlētājam. "Tāds nu ir sports. Kā teica Nauris, sports ir nežēlīgs un iespējams, ka asinis nākamajā spēlē būs jau mums. Taču tāpat neapstāsimies, iesim uz priekšu un cīnīsimies ar sviedriem un asinīm," apņēmīgi teica Raimo.

Raimo neslēpa, ka komanda ir priecīga par uzvaru, taču ne spēles kvalitāti: "Mums bija daudz kļūdu, visticamāk, ka no trenera dabūsim par dirsu par tām. Cerams, ka viņš mums piedos un ka varēsim uzreiz koncentrēties nākamajai spēlei. Galu galā, Nīderlande ļoti vēlēsies revanšēties par sāpīgo pusfināla zaudējumu mums kvalifikācijas turnīrā. Tāpēc mums jāpriecājas par šo uzvaru, bet jau jāgatavojas nākamajai spēlei. Nīderlande un Lietuva - tās ir divas dažādas komandas, kā diena pret nakti."

3x3 basketbola laukumā Parīzes centrā netrūka Latvijas līdzjutēju un skaļi izskanēja atbalsta saukļi. "Pilnīgs kosmoss," ar lielu sirsnību balsī tos raksturoja Raimo. "Jā, arī mana ģimene ielika savu artavu, sievas vecāki atbraukuši no Amerikas, mana ģimene. Tik daudz fanu, tik daudz Latvijas karogu - prieks tā spēlēt! Daudz novēlējumu no mājām atsūtīti, paldies visiem madoniešiem! Dodamies tālāk ar jūsu atbalstu!"

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem

Latvija - Lietuva 21:14

Latvija: Miezis 9, Lasmanis 7, Lācis 4, Raimo 1
Lietuva: Pukelis 8, Matulis 4, Džaugis 2 (7 ab), Vingelis

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēles 3x3 basketbolā Parīzes olimpiskajās spēlēs

DienaLaiksSpēleRezultāts
30. jūlijs19:35Latvija - Lietuva21:14
31. jūlijs19:35Latvija - Nīderlande
1. augusts11:35Ķīna - Latvija
2. augusts00:05Latvija - ASV
2. augusts15:05Latvija - Francija
2. augusts20:05Serbija - Latvija
4. augusts19:00Latvija - Polija

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!