Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mazinot izdevumus, "Jazz" atdod Feivorsu "Thunder"

Rolands Eliņš

Mazinot izdevumus, "Jazz" atdod Feivorsu "Thunder"
Deriks Feivorss. Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Jūtas "Jazz" atbrīvojis līdzekļus savos algu sarakstos, piekrītot atvadīties no Derika Feivorsa, kurš aizmainīts uz Oklahomsitijas "Thunder".

30 gadus vecais spēka uzbrucējs Deriks Feivorss pirms 11 gadiem tika izraudzīts NBA draftā ar augsto trešo numuru. Viņš gandrīz visu savu karjeru aizvadījis "Jazz" vienībā, kuras rindās pirms pieciem gadiem izcēlās ar 16 punktiem vidēji spēlē.

Feivorss iepriekšējā vasarā noslēdza trīs gadu līgumu par 29 miljoniem dolāru un palīdzēja "Jazz" izcīnīt uzvaru regulārajā sezonā. Tiesa, Feivorsa ieguldījums proporcionāli bija neatbilstošs viņa algai - vidēji spēlē gūti 5.4 punkti un savāktas 5.5 atlēkušās bumbas, nospēlējot 15.3 minūtes vidēji mačā.

"Jazz" jau tā ir pārsniegti algu griesti nākamajai sezonai (133 miljoni dolāru), un Jūtas komanda izvēlējusies savus izdevumus mazināt, un Feivorss ticis aizmainīts uz "Thunder", pretim nesaņemot nevienu citu spēlētāju.

Turklāt "Jazz" vēl atdeva "Thunder" savu pirmās kārtas izvēli kādā no nākamajiem draftiem, kamēr "Thunder" pretim deva otrās kārtas izvēli kādā no nākamajiem draftiem. "Thunder" šādu darījumu var atļauties, jo komandas sastāvā pagaidām ir garantēti tikai 64 miljoni dolāru algās nākamajai sezonai.

NBA algu griesti nākamajā sezonā būs 112 miljoni dolāru.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/wojespn/status/...

     [+] [-]

, 2021-07-30 16:49, pirms 3 gadiem
OKC skaidrs. Turpinās vākt 1.k pikus uzsūcot citu komandu neadekvātos līgumus. Es jau biju pārsteigts, ka Jazz noslēdza tik neizdevīgu līgumu ar Feivorsu, jo viņš nevilka jau pirms līguma - ar tādiem parasti noslēdz vai nu minimālo vai nu īstemiņa 1+1 bet lielāku nedaudz. Tagad vēl vairāk sliktas sekas zaudējot nākotni. Vēl viens slikts lēmums dēļ kura tagad jāzaudē sastāva dziļums un iespējams Konlijs, ir Gobēra neadekvātais līgums (kuru viņš pat neprasīja tik lielu), par kuru jau šosezon daudzi ieņirdza. Vienvārdsakot Jazz GM darbs ir ļoti vājš un kļūdām pārbagāts. Patreiz ir tikai 7 NBA līmeņa spēlētāji sastāvā (play-offiem nepietiks jaudas)un naudas vairs nav. Konlija jautājums ir ļoti aktuāls. Jaunā īpašnieka vietā nomainītu šo GM.

     [+] [-]

, 2021-07-30 17:15, pirms 3 gadiem
biju palaidis garām, ka Feivorss ir metis 16p vidēji sezonā :O :O tas tikai pierāda to, kā pēdējo pāris gadu laikā ir mainījies NBA. Pašreiz garie spēlētāji var tikai lielas lomas spēlēt, ja var iemest no distances vai arī ir ļoti labi spēlētāji aizsardzībā (atlētiski). Feivorss īsti nevar ne vienu, ne otru, tāpēc viņa loma ir samazinājusies

  +3 [+] [-]

, 2021-07-30 17:18, pirms 3 gadiem
Haaaaa vo eksperts.Feivrsa 10ljimas sezona chill,vienkarsi ais Gobera nav vinam minusu un jaietaupa yz naudu..Goberam neadekvats?🤣🤣🤣 DPOY un komandas cements,reali nedotu jazz ,dotu citi,un bez Gobera ,kas butu jazz?

     [+] [-]

, 2021-07-30 21:10, pirms 3 gadiem
Kamēr Jazz nedabūs normālu stretch 4, mūžīgi lidos ārā PO. Tikai nav jau vaira par ko pie tā tikt.