Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandes izlases pasludina par regbija-7 Pasaules sērijas čempioniem

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlandes izlases pasludina par regbija-7 Pasaules sērijas čempioniem
Jaunzēlandes regbija-7 izlase pēc uzvaras sezonas pēdējā posmā
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules regbija savienība ("World Rugby") ir paziņojusi, ka sakarā ar Covid-19 pandēmiju un tai sekojošo sporta pasākumu norises apturēšanu, 2019./2020. gada sezona Pasaules sērija regbijā-7 vairs netiks izspēlēta, vietas piešķirot pēc rezultātiem uz turnīru apturēšanas brīdi.

2019./2020. gada Pasaules sērija regbijā-7 kā kungiem, tā arī dāmām, līdzīgi kā daudzi citi sporta pasākumi, tika apturēta 2020. gada 11. martā, taču tolaik tika izteikta cerība, ka nenotikušos turnīrus varētu pārcelt uz rudeni, kad arī sezona tiktu izspēlēta līdz galam. Šodien "World Rugby" nāca ar paziņojumu, ka, pēc ilgāk sarunām ar visām iesaistītajā pusēm, ir nolemts šo sezonu neturpināt izspēlēt, bet vietas sadalīt pēc faktiskā stāvokļa uz turnīra apturēšanas brīdi.

Tādējādi par 2019./2020. gada regbija-7 Pasaules sērijas uzvarētājiem ir kļuvušas abas Jaunzēlandes izlases. Kungu ieskaitē jaunzēlandieši ir apsteiguši DĀR un Fidži izlases, bet dāmām bez jaunzēlandietēm trijniekā ir iekļuvušas arī austrālietes un kanādietes.

Tāpat "World Rugby" paziņoja, ka netiks izspēlēts arī pēdējais regbija-7 Izaicinājuma sērijas posms, kam bija jānotiek Honkongā. Šī seriāla mērķis bija attīstīt olimpisko regbiju valstīs, kas nav iekļuvušas Pasaules sērijā, dodot tām iespēju izcīnīt kvalifikāciju uz galveno turnīru. Par 2020. gada Izaicinājuma kausa ieguvējiem ir pasludināti Japānas kungi, bet dāmām šis turnīrs, kas tiek izspēlēts pirmo gadu, izpalika, jo vienīgais posms bija ieplānots uz marta izskaņu.

Tiesa, sakarā ar šo ārkārtējo situāciju, ceļazīmes uz Pasaules sēriju komandai, precīzāk gan, konkrēti Japānas izlasei, netiks piešķirtas.

Tāpat "World Rugby" apstiprināja, ka olimpisko spēļu turnīrā, kas arī ir pārcelts uz 2021. gadu, komandu reitingu izveidē tiks ņemti vērā 2020./2021. gada sezonas rezultāti, lai nodrošinātu pēc iespējas precīzāku komandu spēku novērtējumu.
Jāatzīmē gan, ka kā vīru, tā dāmu olimpiskajos turnīros visas dalībvalstis vēl nav zināmas, jo koronvīrusa dēļ izpalika "pēdējās cerības" kvalifikācijas turnīri, kam bija jānotiek šajā mēnesī.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/