Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Indy 500" dramatiskā noslēgumā uzvar bijušais F1 pilots Ēriksons

Juris Grīns
Juris Grīns

"Indy 500" dramatiskā noslēgumā uzvar bijušais F1 pilots Ēriksons
Markuss Ēriksons "Indy 500" vadībā. Foto: indycar.com

Ar kādreizējā F1 pilota Markusa Ēriksona uzvaru pagājušajā naktī noslēdzās "Indy 500" sacensības, kas ir vienas no sezonas prestižākajām autosacīkstēm pasaulē. Dramatiskākie pavērsieni sākās pēdējo boksu apmeklējumu laikā, kad sodu saņēma visvairāk apļus vadībā pavadījušais Skots Diksons.

Tieši veterāns Diksons startēja no pole position un ļoti veiksmīgi turējās starp līderiem visā sacensību garumā. Šajā laikā jaunzēlandietis arī sasniedza jaunu "Indy 500" rekordu vadībā pavadīto apļu ziņā. Diksons savā karjerā tagad bijis līderis 665 apļus, un pārspējis Alu Anseru, kurš savulaik pirmo pozīciju Indianapolisas trasē ieņēma 644 apļu garumā.

Izšķirošais bija pavērsiens 25 apļus pirms finiša, kad "Chip Ganassi Racing" komandu pārstāvošais Diksons iebrauca pēc jaunām riepām un degvielas, bet boksu celiņā pārsniedza ātrumu. Rezultātā viņš saņēma sodu, kas sportistu atmeta uz 26. pozīciju.

Zviedru pilots Ēriksons, kurš ir Diksona komandas biedrs, iepriekš turējās pirmā sešinieka beigās, bet pēc pitstopiem bija nokļuvis jau trešajā pozīcijā. Pēc tam viņš apdzina Patrisio O'Vardu un savu tautieti Feliksu Rozenkvistu, kļūstot par līderi. Ēriksonam izdevās izveidot vairāku sekunžu pārsvaru, bet piecus apļus pirms finiša avarēja Džimijs Džonsons un tika izkārti sarkanie karogi. Sacensības atsākās un zaļie karogi noplīvoja divus apļus pirms finiša. Ēriksons aktīvi aizstāvēja līderpozīciju no meksikāņu pilota O'Varda un guva uzvaru. Trešo vietu sasniedza vecmeistars Tonijs Kanāns no Brazīlijas, kurš "IndyCar" sacīkstēs uz pilnu slodzi nestartē jau ceturto gadu.

Ēriksonam šis bija ceturtais starts "Indy 500" sacensībās, pirmā uzvara šajā posmā, bet trešā "IndyCar" karjerā kopumā. No 2014. līdz 2018. gadam viņš startēja F1 pasaules čempionātā, kur pārstāvēja "Caterham", "Sauber" un "Alfa Romeo" vienības. Viņš ir otrais zviedrs, kuram izdevies uzvarēt "Indy 500". Pirms Ēriksona to 1999. gadā paveica Kenijs Braks.

"Indy 500" sacensību pirmais desmitnieks:

VietaPilotsValstsKomandaRezultāts
1.Markuss ĒriksonsZviedrijaChip Ganassi Racing200 apļi
2.Patrisio O'VardsMeksikaArrow McLaren SP+1.792
3.Tonijs KanānsBrazīlijaChip Ganassi Racing+3.517
4.Felikss RozenkvistsZviedrijaArrow McLaren SP+4.126
5.Aleksandrs RosiASVAndretti Autosport+4.980
6.Konors DeilijsASVEd Carpenter Racing+5.079
7.Elio KastronevessBrazīlijaMeyer Shank Racing+6.561
8.Saimons PaženoFrancijaMeyer Shank Racing+7.093
9.Alekss PalouSpānijaChip Ganassi Racing+8.244
10.Santino FeručiASVDreyer & Reinbold Racing+9.832

Pilni rezultāti: https://www.indycar.com/Results