Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Somu hokeja eksperts: "Pārliecības uzlabošanai mums Latvija ir jāuzvar"

Somu hokeja eksperts: "Pārliecības uzlabošanai mums Latvija ir jāuzvar"
Somijas izlasē sevi spilgti apliecinājis vien 19 gadus vecais uzbrucējs Antons Lundells (vidū). Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlase savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā ir spējīga uz pārsteigumiem, un Somija to nesaredz kā vieglu pretinieci, sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidro somu laikraksta “Iltalehti” žurnālists Timo Kunnari.

Latvijas izlase svētdien pulksten 20:15 aizvadīs savu B apakšgrupas sesto spēli, “Arēnā Rīga” tiekoties ar grupas līderi Somiju. Turnīra mājinieki joprojām saglabā izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, un punktu iegūšana pret somiem būtu ceļš tā virzienā.

“Latvijai ir daudz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un citu Eiropas līgu spēlētāji. Mums ir jābūt uzmanīgiem. Tā ir bīstama komanda, kas šajā turnīrā var uzvarēt Somiju un jebkuru citu izlasi. Bobs Hārtlijs ir ļoti pieredzējis treneris. Viņiem ir iespēja visus pārsteigt,” uzskata Kunnari. “Sagaidu, ka spēle starp Somiju un Latviju būs ļoti laba. Latvija uz šo čempionātu ir pulcējusi labu komandu, kaut gan tai nācies piedzīvot dažus zaudējumus. Mums vajadzētu uzvarēt, lai vairotu savu pārliecību, jo pagaidām mūsu spēles līmenis nav bijis pietiekami augsts. Mums sava spēle ir jāuzlabo.”

Runājot par Somijas izlasi, Kunnari izceļ vien 19 gadus veco centra uzbrucēju Antonu Lundellu, kurš, debitējot pieaugušo izlasē, piecos mačos paguvis izcelties ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Pērn Nacionālās hokeja līgas draftā viņu ar 12. numuru izvēlējās Floridas “Panthers”.

“Antonam šis starp pieaugušajiem ir tikai pirmais pasaules čempionāts karjerā, taču jau šobrīd viņš ir viens no mūsu līderiem. Ziemassvētku laikā biju Edmontonā, kur notika pasaules junioru čempionāts. Lundells piedalījās arī šajā turnīrā, viņš bija izlases kapteinis un labākais spēlētājs. Ir ļoti interesanti vērot, kā viņš tagad spēlē augstā līmenī arī pieaugušo turnīrā,” uzsver Kunnari. “Mums ir vēl vairāki interesanti spēlētāji, tostarp vārtsargi. Neesmu drošs, kurš stāsies vārtos pret Latviju, bet mūsu vārtsargi vienmēr bijuši labi, īpaši Jusi Olkinuora šajā turnīrā. Viņš ir patīkams pārsteigums. Protams, fanu favorīts Marko Antila arī ir komandā.”

Tomēr Kunnari atzīmē arī vienu no Somijas izlases vājajiem punktiem, un tā ir vārtu gūšana. Piecās spēlēs pretinieku vārtos iemestas tikai 13 ripas, kas ir teju identisks rādītājs Latvijai – mūsu komanda guvusi 12 vārtu.

“Mūsu izlasē vairs nav Tēmu Sēlannē, mums nav lielisku vārtu guvēju. Tāpēc mums vairāk jāspēlē kā komandai. Tomēr nav jau svarīgi, ar cik vārtiem uzvari. Galvenais ir trīs punkti vai iekļūšana nākamajā “play-off” kārtā. Bet, jā, vārtu gūšana šogad ir mūsu izaicinājums,” neslēpj Kunnari.

Somijas hokeja apskatnieks piekrīt, ka Rīgā notiekošais pasaules čempionāts ir bagāts ar pārsteigumiem. Arī paši somi grupu turnīrā, līdzīgi kā Latvija, pamanījās zaudēt Kazahstānai. “Jā, zaudējums viņiem mums bija negaidīts, taču šajā mačā izteikti saskārāmies ar problēmām iemest vārtus. Jāņem vērā, ka arī Kazahstānai ir daudz KHL spēlētāju – tā nav slikta izlase. Mūsdienās pretinieki jāuztver nopietni – Kazahstānai, Vācijai, Latvijai ir labas komandas.”

“Šīs čempionāts bijis pilns ar pārsteigumiem, it sevišķi, ja runājam par Kanādas, Šveices un Zviedrijas komandām. Godīgi runājot, man nav ne jausmas, kas notiek ar zviedriem. Mūsu starpā vienmēr bijusi izteikta sāncensība, tāpēc, domāju, daudzi somi šobrīd smaida par zviedru nedienām. Protams, es jokoju – nepriecājos par to, ka Zviedrija spēlē slikti. Tas, ka zviedri demonstrē tik sliktu spēli, tiešām ir negaidīti,” norāda Kunnari. Zviedri A grupā šobrīd ir ārpus pirmā četrinieka un ir pat diezgan reāla viņu neiekļūšana ceturtdaļfinālā.

Kunnari žurnālista karjerā šis ir 14. pasaules čempionāts hokejā, turklāt, par spīti Covid-19 pandēmijai, viņš to apmeklē klātienē. Tiesa, šī brīža apstākļu dēļ turnīrā neesot tādas dzīvības kā iepriekš, turklāt arī somu žurnālisti atbraukuši krietni mazākā skaitā. Kunnari priecājas, ka nākamnedēļ arēnās uz pasaules čempionāta spēlēm varēs ielaist skatītājus, un cer, ka pie teikšanas tiks arī somu līdzjutēji, kuri uz Rīgu būtu gatavi braukt gana kuplā skaitā. Somijā par pasaules čempionātu arī pandēmijas laikā interese esot ļoti liela.

B grupa

V.ValstsSUUPZPZVārtiP
1.Somija5401013:613
2.ASV5400115:612
3.Kazahstāna6220221:1510
4.Vācija5300220:119
5.Latvija5202112:118
6.Kanāda5200310:146
7.Norvēģija6110414:165
8.Itālija500058:300

  +2 [+] [-]

, 2021-05-30 10:40, pirms 3 gadiem
Latvija ir bīstama, ja vārtsargs rāda brīnumus (un tas arī ir vienīgais reālais assets, kas mums ir pēdējos 15 gadus). Tad var arī 0:1 vai 0:2 pazaudēt. Citādi, es bīstamības piešķiršanu Latvijas izlasei sauktu par pārsteidzīgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-05-30 11:21, pirms 3 gadiem
Šodien bīstamākais būtu, ja no spēles ne vienu punktu neiegūtu, tas pavērtu arī iespēju, Kanādai uz 1/4. Paņemsim situāciju Kanāda uzvar abas divas spēles pret Itāliju un pret Somiju un viņiem ir 12.p.
LV zaudē šodien spēli, paliekam ar 8 p, uzvaram vāciešus. Vācieši zaudē gan ASV, gan mums. Mums ir 11 p un Vāciešiem 9.p.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-30 11:22, pirms 3 gadiem
"Tā ir bīstama komanda, kas šajā turnīrā var uzvarēt Somiju un jebkuru citu izlasi.[..]Viņiem ir iespēja visus pārsteigt[..]"

O, jā, mēs jau esam pārsteiguši, zaudējot divas spēles, kurās bija jāuzvar... pret somiem gan diez vai kādi pārsteigumi izdosies

  -2 [+] [-]

, 2021-05-30 11:24, pirms 3 gadiem
Rēķinot, dažādus scenārijus, būs jāsitas abas dienas pēc kārtas, cik spēku, paši savārījām ziepes uz pēdējo momentu, viss ir glābjams un nevajag lielu matemātiku- divas uzvaras un viss ir kārtībā. Protams liels un grūts uzdevums, bet ja tiešām visi sapņo par ko lielu mājas čempī tas ir pēdējais laiks rādīt lielisku sniegumu.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-30 11:26, pirms 3 gadiem
Pirmkārt Kalniņu nevainošu ne par ko, pašiem ir jāmet 4-5 goli, lai uzvarētu, jārada bīstami momenti, kad galā galā būs goli Ābolam 20 goli sezona SHL labs rādītājs, kāpēc izlasē, nav ļoti bīstamu momentu? Kaut kā saudzības režīmā šogad izlases līderi spēlē.

     [+] [-]

, 2021-05-30 11:38, pirms 3 gadiem
Nav ko sapņot par uzvaru, tādu sniegumu kā izlase rādīja 2014g. pret Somiem (nevar gaidīt), toreiz somus uzvarējām jo metām bīstamus metienus no zilās zonas (divus golus aizsargi iemeta- Kulda, Sotnieks), bet šobrīd šie abi aizsargi vairs tik bīstamus metienus vairs neizdara.

Bet atceroties 2018. g. (8:1), kaut kā optimisms par uzvaru zūd!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-30 12:17, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Šodien bīstamākais būtu, ja no spēles ne vienu punktu neiegūtu, tas pavērtu arī iespēju, Kanādai uz 1/4. Paņemsim situāciju Kanāda uzvar abas divas spēles pret Itāliju un pret Somiju un viņiem ir 12.p.
LV zaudē šodien spēli, paliekam ar 8 p, uzvaram vāciešus. Vācieši zaudē gan ASV, gan mums. Mums ir 11 p un Vāciešiem 9.p.
Variantu ir daudz un es pat domāju,ka norvēģi var paglābt Kanādu ,uzvarot Kazahstānu.Tas ,ka norvēģiem vairs neko nevajag,vēl neko nenozīmē.Tiesa,Kanādai vēl pašiem jāpaņem savi punkti un pret somiem viņi var aplauzties.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-30 13:15, pirms 3 gadiem
Diez vai ar matemātiku tagad vajadzētu nodarboties - pirmkārt un galvenokārt, savs darbiņš jāiet un jāizdara pašiem, jāuzvar vai vismaz jācenšas uzvarēt. Jā, somi ir somi, bet nu nebūt nav neuzvarama komanda. Cits jautājums, kas somiem pašiem padomā, kaut gan visdrīzāk, viņi neko nerēķinās, tas ir, potenciālo pretinieku 1/4 finālā. Vismaz neatceros ka viņi tā kādreiz būtu darījuši.
Lai vai kā, lai veicas Latvijas izlasei! Par lielu Latviju!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-30 13:54, pirms 3 gadiem
Uz priekšu cīņā par BRONZU!!!

     [+] [-]

, 2021-05-30 16:25, pirms 3 gadiem
Pozitīvi ir tas, ka tiesnešiem nebūs iemesla pietiesāt somiem. Argumentu mums maz. Vārtsargs tā pa īstam vilka pret Kanādu (tur gan arī viss tika darīts, lai bīstamu metienu nebūtu), nekur nevainoju, bet glābējs nebija.
Ar aizsargiem bēdu ieleja. Pret Norvēģiju visi trīs goli - aizsargu rupjas kļūdas. Uzbrucēji- kaut ko jau salasa katrā spēlē, bet somiem pagaidām aizsardzība ir gandrīz lieliska. Kaut kāda maza, maziņa cerībiņa, ka somi nesitīsies uz 100%, bet, teiksim, 97...