Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogres" pavasara vilšanās: kļūdu atzīšana un vēlme noturēt komandas kodolu

Rolands Eliņš

"Ogres" pavasara vilšanās: kļūdu atzīšana un vēlme noturēt komandas kodolu
Naidžels Džonsons un "Ogres" ģenerālmenedžeris Rinalds Sirsniņš. Foto: Jānis Martels

BK "Ogre" šosezon LBL izstājās jau ceturtdaļfinālā, piekāpjoties "Liepājai" un Latvijas līgā ieņemot zemāko vietu kopš 2017. gada. Kluba ģenerālmenedžeris Rinalds Sirsniņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka vilšanās ir liela un ka visiem, ieskaitot viņu pašu, jāpaskatās no malas uz savu sniegumu, taču reizē arī nekāda traģēdija nav notikusi un "Ogre" noskaņojas nākamajā sezonā atgriezties iepriekšējos augstumos. Pašreizējā vīzija ir, ka tas tiks darīts līdzšinējā galvenā trenera Ulda Švēdes vadībā un ar līdzšinējo sastāva kodolu.

"Ogre" 2017./18. gada sezonā pieteica sevi Latvijas basketbola sistēmas augšgalā un izcīnīja ceturto vietu. Tam sekoja četras LBL medaļu sezonas pēc kārtas, kā arī trīs pusfināli apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā. Šosezon "Ogre" izslēgšanas spēlēs zaudēja ceturtdaļfinālā gan apvienotajā līgā, gan Latvijas līgā, pirmoreiz kopš 2018. gada netiekot LBL četriniekā.

"Pirmajās dienās sajūta bija ļoti draņķīga, tādas kā morālās paģiras," sacīja "Ogres" ģenerālmenedžeris Rinalds Sirsniņš. "Tagad emocijas pamazām norimst un ar vēsāku prātu varam atskatīties uz to, kas notika un kas tika paveikts. Skaidrs, ka katram pašam jāpaskatās uz savu sniegumu, ieskaitot arī mani pašu par to, kā tika veidots sastāvs. Diemžēl rezultāts ir tāds, ka sezona beigusies priekšlaicīgi, daudz agrāk nekā vēlējāmies. Tā ka jā, vilšanās ir liela, bet nu nekāda traģēdija arī nav notikusi."

"Atskatoties uz sezonu kopumā (nevis tikai LBL ceturtdaļfinālu), es teiktu, ka par mūsu sniegumu LAT-EST līgas regulārajā turnīrā esmu apmierināts," turpināja Sirsniņš, novērtējot savas komandas bilanci 17-13, kas deva septīto vietu regulārajā sezonā. "Varbūt prasījās nedaudz stabilāka spēle, bet to iespaidoja arī citi apstākļi - traumas, netrāpījām ar saspēles vadītājiem. Epizodiski rādījām ļoti labu sniegumu, uzvaras pār "Prometey" un "Ventspils" parādīja, ka arī šosezon mūsu komandai potenciāls bija. Par regulāro sezonu esmu apmierināts. Cita lieta, ka uz "play-off" nebijām gatavi uz visiem 100%."

Sēriju pret "Liepāju" un reizē ar to arī visu sezonu "Ogre" pabeidza ar spēli 22. aprīlī. Lai gan agrāk nekā būtu vēlējies, Sirsniņš atzina, ka domas pamazām pievēršas nākamajai sezonai: "Skaidrs, ka šobrīd vēl par agru zīlēt un spekulēt, kas notiks, bet aptuvenā vīzija nākamajam gadam ir šāda - mēģināsim noturēt sastāva kodolu, trāpīt ar saspēles vadītāja pozīciju un turpināt strādāt ar jaunajiem spēlētājiem. Izmaiņas noteikti būs, bet, ja man vaicā, vai plānojas tāda pilnīga komandas pārbūve, tad šobrīd atbildu noliedzoši. Iesim kopā uz priekšu, liksim galdā savas idejas un strādāsim, lai būtu labāks rezultāts."

Vai tas nozīmē arī, ka galvenā trenera pozīcijā nav plānotas izmaiņas? Šajā amatā "Ogrē" trīs sezonas darbojas Uldis Švēde. "Domāju, ka viņš turpinās darbu. Konkrēta saruna par šo tēmu gan mums vēl nav bijusi, viņa paša personīgos plānus nezināšu komentēt, taču domāju, ka viņš paliks. Paši sakām, ka nepieciešams dot iespējas jaunajiem treneriem, un viņam šī sezona sniedza lielu pieredzi turpmākai attīstībai. Un, kā jau teicu, Švēdes vadībā "Ogre" aizvadīja labu regulāro sezonu, tas, kas nesanāca, bija izslēgšanas spēles."

Tāpat Sirsniņš norādīja, ka cer uz komandas līdera Kristapa Dārgā palikšanu komandā arī nākamajā sezonā: "Personīgi ar viņu par basketbola lietām vēl neesmu runājis, bet šeit nav divu domu. Kristaps ir BK "Ogre" seja, ilglaicīgs komandas spēlētājs un kapteinis. Viņa noturēšana sastāvā būs mūsu prioritāte."

Cita Sirsniņa nosauktā prioritāte ir saspēles vadītāja pozīcija, ko šosezon tā arī neizdevās nostabilizēt. "Tas noteikti ir mans pārmetums pašam sev, ka ar saspēles vadītājiem šosezon netrāpījām," atzina "Ogres" menedžeris. "Pirmais amerikānis treniņā salauza pēdu, mums nebija daudz laika gaidīt, izlēmām šķirties. Dzēsām ugunsgrēku ar Naidžela Džonsona piesaisti, un bija redzams, ka viņam basketbolā ir liels potenciāls. Viņš pie mums aizvadīja 6-7 patiešām rezultatīvas spēles, dažbrīd pat izcilas. Taču kļuva redzamas viņa rakstura iezīmes un atdeve treniņos, kas mums, godīgi sakot, nepatika. Satraucos par to, ka cietīs komandas mikroklimats, un meklēju viņam citus variantus, piedāvāju citiem klubiem, un viņš nonāca Slovākijā. Starp citu, arī tur viņu atlaida. Ja sezonas gaitā spēlētāju atlaiž trīs klubi, tad spēlētājam ir viela pārdomām."

"Janvārī šīs pozīcijas caurumu nosacīti aizlāpījām ar Andri Misteru, kurš var spēlēt kā pirmais numurs," turpināja Sirsniņš. "Ar Mistera sniegumu šajā pozīcijā vispār bijām ļoti apmierināti. Tad pievienojās cits leģionārs - Eriks Dejs. Diemžēl viņš savu lomu komandā neatrada. Vai varbūt nemācējām viņu pareizi izmantot, arī tas ir iespējams. Dejs bija pieradis spēlēt vienkāršāku basketbolu, bija nepieciešams ilgāks laiks, lai viņš sekmīgi adaptētos mūsu sistēmā, bet laika mums nebija un līdz galam nesanāca."

Šosezon tikt LBL pusfinālā bija sarežģītāk arī viena acīmredzama iemesla dēļ - klāt nākusi "Rīgas Zeļļu" komanda, kas palielināja konkurenci ne tikai kvantitatīvi, bet arī kvalitatīvi. "Es šeit teikšu milzīgu paldies "Zeļļiem" un kluba prezidentam Edgaram, ka viņi ir ienākuši līgā. Pārējās komandas un LBS jau vairākus gadus gaidīja, ka kāds nāks un sakustinās mūsu vietējo pīļu dīķi, turklāt "Zeļļi" to paveica ar visnotaļ skaļu pieteikumu un labu spēli. Tas liks attīstīties arī citiem klubiem, neļaus domāt, ka kaut kas ir jau garantēts. Gribētos, lai šādu konkurentu būtu vēl vairāk."

Sirsniņš gan atgādināja, ka "Zeļļi" iepriekšējā vasarā sastāva komplektāciju savai pirmajai sezonai sāka veikt visnotaļ vēlu, līdz ar to īsto efektu uz vietējo spēlētāju tirgu varēs labāk novērtēt tikai šajā starpsezonā: "Kad "Zeļļi" sāka komplektēties sezonai, mēs jau būtībā bijām ar gatavu sastāvu, līdz ar to mums īsti nekas nepārklājās. Vienīgais bija Francis Lācis, ko mēs uzrunājām, bet viņam bija galdā piedāvājums no "Zeļļiem". Viņš izvēlējās Rīgas klubu, jo "Zeļļi" bija gatavi dot viņam zaļo gaismu 3x3 basketbola turnīriem, kamēr mēs ar to iepauzējām, jo situācija, kas izvērtās šajā pavasarī, principā bija paredzama. Bet tas bija tikai viens spēlētājs. Šovasar konkurence vietējo spēlētāju tirgū varbūt būs lielāka, jā, redzēsim. Katrā gadījumā ceru, ka "Zeļļu" projekts turpināsies."

Bet kā turpināsies "Ogres" projekts? Konkrētiem saukļiem par nākamo sezonu vēl nedaudz par agru, bet Sirsniņš uzsvēra, ka mērķis noteikti būs atgriezties LBL medaļnieku vidū: "Pēc sezonas beigām palikusi ļoti slikta pēcgarša. Esmu drošs, ka visiem BK "Ogre" līdzjutējiem ir vēlme nākamsezon pieredzēt kluba reabilitēšanos. Noteikti spersim lielu soli uz priekšu un darīsim visu, lai atgrieztos tur, kur esam jau bijuši, un tur, kur mums jābūt!"

     [+] [-]

, 2024-04-30 19:30, pirms 2 nedēļām
Helmaņa karma

  +1 [+] [-]

, 2024-04-30 20:17, pirms 2 nedēļām
Malacis, izmet labu saspelnieku del attieksmes, bet caurumu aizlapit neprata, tad kas labak, lai sacko treninos, bet machos met ieksa, vai ari tuksums un zaagjis Liepajai. Varbut vienkarsi problema ir taa, ka generalmenedzeris saja laucinja ir pilnigi zaljs, nevis speletaja?

  +2 [+] [-]

, 2024-04-30 20:19, pirms 2 nedēļām
Nekad šī komanda nav likusies simpātiska...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-30 21:46, pirms 2 nedēļām
Kļūdijos. Domāju būs pārmaiņas. Izskatās atkal ar to pašu grābekli dabūs pierē.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-30 21:55, pirms 2 nedēļām
Tad jau turpinās spēlēt neskatāmu aizsardzības basketbolu ar “kapļu” komandu un klasisko centru Juciku!

     [+] [-]

, 2024-05-02 13:37, pirms 2 nedēļām
Nu man liekas ka Dārgā loma ir jāmaina( jā Ogres legenda utt) jo viņa pienesums aizsardzība ir labs bet uzbrukumā viņu arpus zonas neviens nesedz un palidz groza apakšā, to pieradija paly off ar Liepāju!