Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" cer, ka Džonsons varēs palīdzēt jau fināla pirmajā spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ventspils" cer, ka Džonsons varēs palīdzēt jau fināla pirmajā spēlē
Ārons Džonsons. Foto: BK Ventspils

Latvijas čempione basketbolā "Ventspils" cer uz Ārona Džonsona palīdzību jau "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas sākumā, kamēr vicečempione "VEF Rīga" ļoti piesardzīgi attiecas pret komandas kapteiņa Mareka Mejera iespējamo atgriešanos laukumā, aģentūrai LETA atklāja klubu pārstāvji.

Amerikāņu saspēles vadītājs Džonsons traumu guva mēneša sākumā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē. Viņš apvienotajā čempionātā šosezon vidēji mačā guva 10,4 punktus un veica 6,7 rezultatīvas piespēles.

"Ārons bija uz pēdējām medicīnas pārbaudēm, skatīsimies, vai varēs spēlēt svētdienas mačā. Simtprocentīgi nevaru apgalvot, bet ir cerības, ka viņš varētu iet laukumā. Cik viņš varēja, tik trenējās, protams, ne uz pilnu slodzi un ne zālē ar pārējiem. Domāju, ka ar funkcionālo sagatavotību viņam nevajadzētu būt problēmām," atklāja "Ventspils" kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Tikmēr Mejeris mēneša sākumā Latvijas-Igaunijas līgas pusfināla mačā pret Tallinas "Kalev"/"Cramo" saņēma spēcīgu triecienu pa seju. Basketbolistam tika salauzts deguns un viņam veikta operācija. Pēc operācijas "VEF Rīga" prognozēja, ka Mejeris lauzta deguna dēļ vismaz 2-3 nedēļas nevarēs doties laukumā.

"Pirmās prognozes bija tādas, ka viņam nevajadzētu šosezon atgriezties laukumā. Pirms tam viņam bija treniņi ar bumbām, bet tagad centīsies atsākt kontakta treniņus. Mēs ļoti piesardzīgi attiecamies pret viņa atgriešanos," teica "VEF Rīga" direktors Gatis Jahovičs.

Uzbrucējs šosezon apvienotajā čempionātā caurmērā katrā no spēlēm izcēlās ar 12,0 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām, kamēr VTB Vienotajā līgā viņam bija vidēji 10,7 punkti un 4,7 atlēkušās bumbas.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) 28. sezonas finālsērija sāksies svētdien Ventspilī. "Ventspils" un "VEF Rīga" mačs Ventspils Olimpiskajā centrā (VOC) sāksies plkst. 17. Finālsērijā līdz četrām uzvarām mači pamīšus norisināsies VOC un "Arēnā Rīga", pirmajām četrām spēlēm notiekot 5., 8., 11. un 14. maijā. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 17., 19. un 21. maijā.

"Ventspils" Latvijas čempionāta finālā spēlēs 19.reizi, bet "VEF Rīga" LBL finālsērijā spēlēs desmito sezonu pēc kārtas. Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014. gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-30 14:09, pirms 5 gadiem
Kad sāks tirgot biļetes uz pirmo spēli?

  -1 [+] [-]

, 2019-04-30 14:22, pirms 5 gadiem
Nav ko forsēt notikumus. 🙂

     [+] [-]

, 2019-04-30 14:37, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kad sāks tirgot biļetes uz pirmo spēli?
Pēc loģikas, vajadzētu tirgot jau. Vef jau tirgo uz arēnu, bet viņiem akcija, pērc uz pirmo spēli arēnā un uz otro spēli arēnā iegūsti biļeti par velti

  +2 [+] [-]

, 2019-04-30 14:58, pirms 5 gadiem
Gribas redzēt abas komandas uz 100%,lai nav nekādu attaisnojumu no nevienas komandas.Bet nu uz 100% noteikti neredzēsim sākumā,ja tagad vēl netrenejās kopā ar komandu,bet nu viens labums ir tas,ka abiem vienādi gadījumi

  +3 [+] [-]

, 2019-04-30 16:11, pirms 5 gadiem
Džonsons jau sen pats saka, ka ir gatavs, tikai komandā laikam domā citādāk Bet nu labi tā izšāva Jako.
Neredzu loģiku Mejeri marinēt un nesūtīt laukumā, ja nu vienīgi, ja pats nejūtas droši un spēles ar baigo taupīšanos. Gan jau viss būs atkarīgs no spēles - ja ies arī bez Mejera, tad neriskēs, bet citādāk būtu jokaini nesūtit laukumā, kaut ar masku.