Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus šogad trešo reizi zaudē "Futures" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus šogad trešo reizi zaudē "Futures" pusfinālā
Mārtiņš Podžus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš Podžus (ATP 613./ITF 84.) sezonu turpina bez uzvarām "Futures" sērijas turnīru pusfinālos, sestdien Opatijas (Horvātija) ITF M15 pusfinālā uz māla seguma ar 4:6, 3:6 zaudējot bosnietim Nermanam Fatičam (ITF 92.).

Podžus abu spēlētāju pirmo dueli sāka teicami, uzvarot četros no pirmajiem pieciem geimiem, bet pēc izvirzīšanās vadībā ar 4:1 zaudēja septiņos geimos pēc kārtas kas nozīmēja jau seta un breika deficītu (4:6, 0:2). Mārtiņam 2. seta otrajā geimā neizdevās realizēt breikbumbu, bet nākamo iespēju uzņemšanā viņš saņēma vien tad, kad Fatičs pie 5:2 nespēja izservēt maču. Bosnietim vēlreiz par vietu finālā nebija jāservē, jo Podžus pie 3:5 zaudēja savas serves geimā.

Podžum šosezon ir 0-3 bilance pusfinālos, divreiz zaudējot M15 turnīru pusfinālos – februārī Šarmelšeihā un šodien Opatijā, bet vienreiz M25+H pusfinālā, kur viņam neveiksme bija aizpagājušajā nedēļā Kazaņā. Kamēr abos M15 turnīros Podžus ieguva 30 ITF punktus, Kazaņā viņam papildus 67 ITF punktiem pienācās arī viens ATP punkts, kas ļaus palikt ATP rangā.

Mārtiņš "Challenger" turnīriem piekļūt var cerēt ar ITF rangu, kur vēl nepieciešams liels kāpums. Podžus šonedēļ ITF rangā ir 84. vietā, tas ir viņa rekords, kas pēc Opatijas punktu saņemšanas vēlreiz tiks labots. No 2019. gada visi M15 un M25 turnīros iegūtie punkti iet ITF ranga ieskaitē. M25 turnīros no pusfināla vai fināla (atkarībā no turnīra "hospitality" statusa) var iegūt arī ATP punktus. Vairāki ITF ranga augstāko pozīciju spēlētāji tiek "Challenger" turnīros, kur Podžus ar savu ATP reitingu never iekļūt.