Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča nespēj aizstāvēt fināla punktus gada pēdējā turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča nespēj aizstāvēt fināla punktus gada pēdējā turnīrā
Diāna Marcinkeviča. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas trešā spēcīgākā tenisiste Diāna Marcinkeviča ceturtdien ar diviem zaudējumiem Mumbajā pabeidza gada pēdējo turnīru, ITF W25 sērijas vienspēļu turnīrā zaudējot 2. kārtā, bet dubultspēļu sacensības pabeidzot ceturtdaļfinālā.

WTA ranga 242. vietā esošā Marcinkeviča vienspēļu turnīrā bija izlikta ar piekto numuru un 2. kārtas mačā, kas ilga tikai 62 minūtes, ar rezultātu 1:6, 2:6 zaudēja savai dubultspēļu pāriniecei Aminai Anšbai (WTA 374.) no Krievijas.

Ar šodienas neveiksmi beidzās Marcinkevičas piecu nedēļu posms cietā seguma W25 kategorijas turnīros Indijā, kur viņai šogad nesekmīga uzstāšanās. Viņas labākais rezultāts ir pusfināls aizpagājušajā nedēļā Solapurā, bet pārējos četros turnīros piedzīvoti zaudējumi 2. kārtā.

Diāna Mumbajā iepriekšējās divās sezonās sasniedza finālu, bet šogad zaudējums jau otrajā posmā nozīmē aizstāvēt tikai piecus no 30 reitinga punktiem, kā rezultātā notiks vēl viena atkāpšanās WTA rangā.

Marcinkeviča ar Anšbu dubultspēļu turnīrā, kur bija izsētas ar otro numuru, zaudēja ceturtdaļfinālā – 6:7(6), 2:6 pret Krievijas un Baltkrievijas pāri Olga Dorošina/Šaļimara Taļbi.

Diānai šonedēļ bija pēdējā iespēja turpināt garo ITF dubultspēļu titulu sēriju. Viņa vismaz vienā turnīrā bija uzvarējusi katru gadu kopš 2009. gada, bet šogad neizdevās izcīnīt nevienu trofeju.