Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča abos setos nenosargā pārsvaru un zaudē ITF pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča abos setos nenosargā pārsvaru un zaudē ITF pusfinālā
Diāna Marcinkeviča. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

2016. gada čempione Diāna Marcinkeviča (WTA 250.) sestdien nespēja iekļūt Solapuras W25 turnīra finālā, kad pusfināla cīņā abos setos nenosargāja pārsvaru un ar rezultātu 4:6, 2:6 piekāpās reitingā vienu pakāpienu augstāk esošajai Lielbritānijas tenisistei Neiktai Beinsai.

Diānai Marcinkevičai izdevās lielisks sākums ar 3:0 pārsvaru, kas bija divu breiku vērtībā, taču ar to nepietika, lai uzvarētu 1. setā. Savukārt 2. setā viņai bija viena breika pārsvars ar 2:0, turpinājumā zaudējot sešos geimos pēc kārtas.

Marcinkeviča šogad pirmoreiz zaudēja ITF turnīru pusfinālā (2-1). Viņai līdz titula mačam tika jūnijā Brešas W60 turnīrā un augusta beigās/septembra sākumā Verbīras W25 turnīrā, abos gadījumos zaudējot finālā.

Viņa Solapurā spēlēja ceturto gadu pēc kārtas. Diāna šajā Indijas pilsētā par čempioni kļuva 2016. gadā, kad turnīram bija zemākā līmeņa jeb W10 statuss. Nākamajā gadā notika pāreja uz W25 kategoriju. Viņa 2017. un 2018. gadā zaudēja 2. kārtā, bet šogad ar tikšanu līdz pusfinālam nopelnīja 18 reitinga punktus, kas ir par 13 vairāk nekā pērn.

Diānai W25 turnīri Indijā plānoti arī nākamajās divās nedēļās Punē un Mumbajā. Viņa pērn šajos divos turnīros tika līdz ceturtdaļfinālam un finālam, nopelnot 39 punktus.

Līgai Dekmeijerei pirmais ITF vienspēļu pamatturnīrs kopš 2012. gada beidzās ar zaudējumu Normanas W15 turnīra ceturtdaļfinālā pret sacensību pirmo numuru ASV spēlētāju Pamelu Montesu (WTA 510.) ar rezultātu 2:6, 2:6. Līga Oklahomā nopelnīja divus reitinga punktus, ar ko gan nepietiek, lai atgrieztos WTA rangā, jo vajadzīgi punkti no trim turnīriem.