Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tambijevs: "Gribētos, lai viss notiek ātrāk, taču KHL līmenis ir ļoti augsts"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tambijevs: "Gribētos, lai viss notiek ātrāk, taču KHL līmenis ir ļoti augsts"
Leonīds Tambijevs. Foto: HC Admiral

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Leonīda Tambijeva trenētais Vladivostokas "Admiral" savā laukumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA - 1:3 (1:0, 0:2, 0:1). Tālo Austrumu komandas galvenais treneris atklāj, ka ir neapmierināts ar komandas līderi spēli.

Pirmais periods mūsu izpildījumā bija viens no labākajiem mana darba laikā. Tā ir jāspēlē trīs periodi, hokejs diemžēl sastāv no trijiem periodiem, nevis no viena," atzīst Leonīds Tambijevs. "Otrajā periodā tālais soliņš, meistarīgie pretinieki ieguva iniciatīvu, sākām iestrēgt savā zonā un kļūdījāmies, ielaidām divus nevajadzīgus vārtus, neobligātus. Trešajā periodā cīnījāmies, puiši gribēja izlīdzināt, bet skaitliskajā vairākumā līderu spēli varētu vēlēties labāku - uzticamies vieniem un tiem pašiem, skaitliskais vairākums ir izpildījuma meistarība, bet mums maz kas nonāca līdz pretinieku vārtiem, viss sākās ar zaudējumu iemetienā. Labi spēlējām skaitliskajā mazākumā, bet esmu neapmierināts ar spēli vairākumā un ar līderu sniegumu. Līderiem jāspēlē citādāk, bez līderiem grūti uzvarēt, tāpēc jau viņi ir līderi - daudz uzticamies, bet pagaidām daudzi spēlētāji neattaisno manu uzticēšanos. Bet pašatdeves, cīņas un izpildījuma ziņā viņi izdarīja visu, ko varēja. Šajā mačā gribējām uzvarēt, atbrauca meistarīgi pretinieki ar zvaigžņotu sastāvu, tomēr mums sanāca tikai labs pirmais periods."

Trešajā periodā "Admiral" latviešu uzbrucējs Miks Indrašis divas reizes tika noraidīts uz divām minūtēm. "Kā jau teicu, esmu neapmierināts ar līderu spēli. Tostarp ar Indraša spēli. Skaitliskajā vairākumā mums jāgūst vārti, bet Indrašis noraidās. Un otrajā gadījumā bija tīras divas minūtes. Šādās spēlēs līderu loma ir noteicošā, bet mums līderi nez kāpēc noraidās. Padomāsim, rīts gudrāks par vakaru," atklāj galvenais treneris.

Tambijeva vadītā komanda iemet salīdzinoši maz ripu. "Mums ir problēma, ka vārtus gūst aizsargi, bet viņiem būtu jāspēlē aizsardzībā. Vārti jāgūst uzbrucējiem, tas ir viņu bizness. Mums sanāk mazliet otrādāk. Gribētos, lai uzbrucēji nedaudz izdarītu secinājumus par savu spēli," saka treneris. "Mūsu spēlē ir pozitīvi un negatīvi momenti, negatīvos vajag izslēgt."

Tambijevs te strādā jau mēnesi, šajā laikā izcīnīta uzvara arī pār spēcīgo Maskavas "Dynamo", bilance ir solīda (4-6). "Esam veidošanas procesā, viss notiek soli pa solim. Gribētos, lai viss notiek ātrāk, taču līgas līmenis ir ļoti augsts," norāda Latvijas speciālists.

"Admiral" latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts atgūstas no ķermeņa lejasdaļas savainojuma, informē komandas treneris, kurš cer uz viņa atgriešanos nākamā gada sākumā.

Izmantotie resursi:
HC Admiral