Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Arteta par pirmo gadu ''Arsenal'' galvenā trenera amatā: ''Nācies pielāgoties vairāk nekā biju domājis''

Edvards Eglītis
Edvards Eglītis

Arteta par pirmo gadu ''Arsenal'' galvenā trenera amatā: ''Nācies pielāgoties vairāk nekā biju domājis''
Mikels Arteta. Foto:Sportimage/PA Images/Scanpix

Londonas ‘’Arsenal’’ septiņu neuzvarētu spēļu sērija Anglijas Premjerlīgā sestdien tika pārtraukta, komandai pieveicot principiālos sāncenšus Londonas ‘’Chelsea’’ (3:1). ‘’Arsenal’’ galvenais treneris Mikels Arteta pēc svarīgās uzvaras atzina, ka kopš kļūšanas par galveno treneri, komandas stratēģiju nācies pielāgot daudz vairāk nekā bija domājis.

‘’Kopš kļūšanas par galveno treneri, man ir nācies pielāgoties komandai daudz vairāk nekā, iespējams, sākumā biju domājis’’ Arteta atklāja pēc svarīgas 3:1 uzvaras pār ‘’Chelsea’’. Šī spēle pārtrauca ‘’Arsenal’’ septiņu neuzvarētu spēļu sēriju, kas bija radījusi spiedienu uz Artetas nākotni komandas galvenā trenera amatā.

Arteta kļuva par komandas galveno treneri 2019. gada decembrī, pametot ‘’Manchester City’’ vienību, kurā viņš bija galvenā trenera Pepa Gvardiolas asistents. Pirmā sezona ‘’Arsenal’’ galvenā trenera amatā spānim noslēdzās ar uzvaru Anglijas FA kausa finālā pār sestdien pārspēto Londonas ‘’Chelsea’’.

‘’Es savus lēmumus apšaubu katru dienu, bet kopš šeit ierados, es jau pašā sākumā ļoti stipri analizēju to, kas komandā notiek, ko mēs varam izdarīt un ko mēs nevaram izdarīt’’ stāsta Arteta. Spānis arī bija priecīgs par vairāku jauno spēlētāju ietekmi uz sastāva izvēles iespējām: ‘’Es domāju, ka spēlētāji saprot, ka viņi visi šeit ir svarīgi, visi ir šeit, lai palīdzētu komandai un visi ir noderīgi. Vienalga, vai tu esi jauns spēlētājs vai veterāns, visi ir šeit, lai dotu savu ieguldījumu komandai. Manuprāt, tas ir lieliski visiem, jo tad, kad mums kāds ir nepieciešams, mēs zinām, ka viņam varam uzticēties.’’

Tieši jaunie spēlētāji, kā Bukajo Sakā, Emīls Smits-Rovs un Gabriels Martinelli patīkami pārsteidza līdzjutējus ar savu sniegumu uzvarā pār ‘’Chelsea’’. ‘’Arsenal’’ nākamās divas Premjerlīgas spēles ir šovakar plkst. 20:00 pret ‘’Brighton’’ un sestdien pret ‘’West Bromwich’’. Abas komandas kopvērtējumā atrodas zem ‘’Arsenal’’, kas šobrīd ieņem pārsteidzoši zemo 15. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...