Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lasvegasa raksta vēsturi ar sesto secīgo uzvaru; Vanekam 2+3 pret ''Blackhawks''

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Lasvegasa raksta vēsturi ar sesto secīgo uzvaru; Vanekam 2+3 pret ''Blackhawks''
Brendans Leipsics (pa labi) svin savu pirmo vārtu guvumu

Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Lasvegasas ''Golden Knights'', kas ir jauns atklāšanas sezonas rekords. Jaunpienācēja papildlaikā pieveica Losandželosas ''Kings'' (3:2). Tikmēr Vankūveras ''Canucks'' sakāva Čikāgas ''Blackhawks'' (5:2), visos piecos vārtu guvumos piedalījās Tomass Vaneks, bet četros - Broks Būzers.

Losandželosas ''Kings'' uzņēma līgas jaunpienācēju un rietumu konferences līderi Lasvegasas ''Golden Knights''. Mājiniece savā laukumā nebija zaudējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, bet pretiniece bija uzvarējusi kopā piecas spēles pēc kārtas. Pirmajos divos periodos abas komandas guva pa vieniem vārtiem (1:1). Trešajā vadību pārņēma viesu Brendans Leipsics, kuram tie bija pirmie vārti NHL, bet četras minūtes pirms beigām Drjū Dautijs rezultātu izlīdzināja (2:2). Papildlaika ceturtajā minūtē Railijs Smits ieslidoja ''Kings'' zonā, piespēlēja Deividam Peronam, kurš ar precīzu plaukstas metienu pārspēja Džonatanu Kviku (2:3).

Desmito uzvaru pēdējās 11 spēlēs guva Tampabejas ''Lightning'', kas ar rezultātu 3:1 uzveica Monreālas ''Canadiens''. Divus no vārtiem guva līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Stīvens Stemkoss, kurš mača trešos guva 5-3 sastāvos. Jāizceļ uzvarētāju vārtsarga spēle, Andrejs Vasiļevskis atvairīja 31 no 32 metieniem.

Tikmēr Vankūverā vietējā ''Canucks'' sakāva Čikāgas ''Blackhawks'' (5:2). Šī bija kanādiešu otrā uzvara pēdējās desmit spēlēs, bet čikāgiešiem trešais secīgais zaudējums. Fantastisku sniegumu nodemonstrēja austrietis Tomass Vaneks, kurš guva divus vārtus, kā arī izdarīja trīs rezultatīvās piespēles. Savukārt šīs sezonas debitants Broks Būzers iemeta jau ceturto maču pēc kārtas un pievienoja golam trīs piespēles. Spilgts bija arī Sems Ganjē, kuram 2+1.

Bullīšos pie uzvaras tika Vašingtonas ''Capitals'', kas pieveica Bostonas ''Bruins'' (4:3). Ar skaistu šķēlienu uzvarētāju otros vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, kuram tie bija 24. šosezon. Viņš kļuva par varoni arī pēcspēles metienu sērijā, kad trāpīja izšķirošo.

Vāju sezonu turpina aizvadīt līgas pēdējā vieta Arizonas ''Coyotes'', kas ielaida septiņus savā laukumā pret Toronto ''Maple Leaf'' (4:7). Savā dzimtajā štatā ar vārtiem atgriezās Ostons Metjūzs, bet divus iemeta veterāns Patriks Marlo, kuram arī rezultatīva piespēle.

SpēleRezultātsRezultatīvākais
Panthers - Flyers3:2Bjugstads 0+2
Lightning - Canadiens3:1Stemkoss 2+0
Capitals - Bruins4:3 (PM)Beiks 2+0
Coyotes - Maple Leafs4:7Marlo 2+1
Kings - Golden Knights2:3 (PL)Dautijs 1+1
Canucks - Blackhawks5:2Vaneks 2+3
Sharks - Flames3:2 (PM)

     [+] [-]

, 2017-12-29 10:20, pirms 6 gadiem
Ka tik nepaceļ kausu beigās.

Kāds pirms sezonas bija koef. uz iekļūšanu PO?

     [+] [-]

, 2017-12-29 10:41, pirms 6 gadiem
Debitantei pēc gandrīz pussezonas būt savas konferences vadībā - tas ir kas praktiski nebijis (nerēķinot 1967-68 sezonu). Ne tikai NHL

     [+] [-]

, 2017-12-29 10:51, pirms 6 gadiem
familyguy rakstīja: Ka tik nepaceļ kausu beigās.

Kāds pirms sezonas bija koef. uz iekļūšanu PO?
Iespējas tika vērtētas ar kādiem 20%, kas ir ~5 koef.
Šeit vari papētīt vairāk - NHL Playoff Odds -MoneyPuck Analytics Playoff &...

     [+] [-]

, 2017-12-29 11:15, pirms 6 gadiem
Dinamiska līga. Nav kā KHL, kur pāris oligarhi toni nosaka.

     [+] [-]

, 2017-12-29 11:20, pirms 6 gadiem
Playoffs, tā ir cita lieta, rakstura spēle, tas ka Vegasa būs pirmā vai otrā vietā, tas neko neliecina. Cik reizes Sharks nav bijuši pirmajā vietā, bet izlido pirmajā kārtā laukā?! Un kas ticēja pirms 5 gadiem, ka Kings pacels kausu 2x? (2012, 2014) Neviens! Varbūt tikai es, jo patika komandas spēlētāji un spēles agresīvais stils
Protams prieks par jaunu komandu, kas spēj rādīt labu sniegumu!

     [+] [-]

, 2017-12-29 11:22, pirms 6 gadiem
Reinis Alksnājs rakstīja: Iespējas tika vērtētas ar kādiem 20%, kas ir ~5 koef.
Šeit vari papētīt vairāk - http://moneypuck.com/predictions.htm
Šobrīd koeficents uz SC - 19,50. Pirms sezonas gan jau visi 100 bija.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 11:51, pirms 6 gadiem
Spec... rakstīja: Playoffs, tā ir cita lieta, rakstura spēle, tas ka Vegasa būs pirmā vai otrā vietā, tas neko neliecina. Cik reizes Sharks nav bijuši pirmajā vietā, bet izlido pirmajā kārtā laukā?! Un kas ticēja pirms 5 gadiem, ka Kings pacels kausu 2x? (2012, 2014) Neviens! Varbūt tikai es, jo patika komandas spēlētāji un spēles agresīvais stils
Protams prieks par jaunu komandu, kas spēj rādīt labu sniegumu!
Ja Tu skatītos Vegasas spēles, tad viņi tiešām ir rakstura un cīnītāju komanda, kas liek vēl vairāk nožēlot, ka Zemgus tur nenokļuva.

     [+] [-]

, 2017-12-29 12:57, pirms 6 gadiem
Kā jau MiņinJuris teica (vienā savā blogā tepat SC.com) un nākas viņam piekrist, ka Vegasa ir trenera Komanda ar uzsvaru uz vārdu Komanda, jo tur nav lielu zvaigžnu, bet ir labi nostādīta komandas spēle, kas ir tiešs trenera nopelns + labi atlasīti kīperi(Flerī &co), kas pie vajadzības var to spēli pavilkt pat ar nomināli 3.-4. kīperu! Un zinot to, ka "plovos" kā reiz uzvar tā komanda, kas spēlē labāk kā komanda kopumā, tad domāju Vegasa pie tikšanas PO var arī gana tālu aizspēlēties, jo tur ir veči, kas ir jau spēlējuši "plovos" un ir arī to SC izcīnijuši (piem. tas pats Flerī) un ne vienu reizi vien.

     [+] [-]

, 2017-12-29 13:03, pirms 6 gadiem
Ienāk jauna komanda un bliež taka monstri! Paskatās uz Bufalo kur jau kuro ķipa mēģina pārbūvēt komandu tad bufalo nobāl pret vegasu!
Tā pati Tampa tika no Bišopa vaļā un krievelis velk arī to komandu.