Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Nebija tā, ka sanervozējos, vienkārši netrāpīju soda metienu"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Nebija tā, ka sanervozējos, vienkārši netrāpīju soda metienu"
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Denisa Šrēdera metienu
Foto: AP/Scanpix

Pēc zaudējuma NBA spēlē pret Atlantas „Hawks” Deriks Rouzs, Ņujorkas „Knicks” aizsargs, paskaidroja, kas tieši nav sanācis papildlaika pēdējās sekundēs, kamēr Kristaps Porziņģis norādīja, ka „Knicks” patiesībā nebija pelnījusi tik labas iespējas spēles galotnē.

„Tas mūs patiešām satrauc, visus mūsu puišus komandas ģērbtuvēs,” pēc spēles teica Kristaps Porziņģis, kurš guva 24 punktus, taču arī pieļāva piecas kļūdas un izšķirošajā brīdī trāpīja tikai vienu no trim soda metieniem. „Mēs vēl neesam sasnieguši mērķi, neesam tāda komanda, uz kādu mums ir potenciāls. Mums pat nevajadzēja nonākt tik labās pozīcijās, kā bijām spēles izskaņā, vēl reāli tēmējot uz uzvaru. Pieņēmām nepareizus lēmumus un kļūdījāmies metienos. Tā nu tas ir.”

„Beigās (epizodē, kad pret viņu tika pārkāpti noteikumi tālmetiena brīdī) es visu laiku domāju, ka man jātrāpa visi trīs soda metieni,” sacīja Porziņģis. „Un netrāpīju jau pirmo. Nebija tā, ka biju satraucies vai sanervozējies, vienkārši netrāpīju soda metienu, par ko gan šobrīd esmu īpaši vīlies, jo tas bija ļoti svarīgs soda metiens.”

Porziņģis decembrī trāpījis 77.2% soda metienu, kas ir virs NBA vidējā līmeņa, taču zemāka precizitāte nekā tā, ko Porziņģis uzrādījis iepriekš. Savā debijas sezonā NBA Porziņģis trāpīja 84% soda metienus, bet karjerā kopā realizējis 304 no 372 sodiņiem. Pagājušajā sezonā Porziņģis spēļu izšķirošajos brīžos (pēdējās 5 minūtēs, kad rezultāta starpība ir pieci vai mazāk punkti) trāpīja 18 no 19 soda metieniem.

Porziņģis ar kļūdām soda metienos palaida garām iespēju izlīdzināt rezultātu, bet iepriekšējā uzbrukumā bumbu pazaudēja Deriks Rouzs, kad „Knicks” bija iespēja izvirzīties vadībā. Tobrīd Porziņģis bija palicis pret augumā krietni mazāku sedzēju, taču Rouzs ar bumbu rokās devās tuvāk grozam, un rezultātā bumba nonāca pie „Hawks” spēlētājiem.

„Nav nekādu attaisnojumu,” sacīja Rouzs. „Mums bija iespēja beigās uzvarēt. Par neveiksmi liela daļa atbildības jāuzņemas man. Papildlaika izskaņā centos nogādāt bumbu pie Porziņģa, taču paslīdēju, un tajā brīdī Tābo Sefološam izdevās tikt pie bumbas un atņemt man to.”

Piesauktais Šveices aizsargs Sefološa bija iesaistīts arī kādā citā svarīgā epizodē, kad pirmā puslaika izskaņā Karmelo Entonijs cīņā par atlēkušo bumbu iesita viņam ar roku pa seju, par ko pēc video atkārtojuma izpētes tika izraidīts uz ģērbtuvēm.

„Viņš izdarīja sitienu. Ar roku tieši pa seju,” sacīja Sefološa. „Esmu priecīgs, ka tiesneši izvēlējās izpētīt situāciju atkārtojumā un ka pieņēmu pareizu lēmumu, izraidot Karmelo.” Pats Entonijs šoreiz no sarunas ar medijiem atteicās, norādot, ka to izdarīs nākamajā iespējā.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2016-12-29 17:00, pirms 7 gadiem
nekas nekas galvenais lai eiropas čempī lādē visu ko var serbu krievu un turku grozos

he he un visa ši sakarā interesē tik cik sarežgīti būs tikt kuzminskam uz leišu izlasi

     [+] [-]

, 2016-12-29 17:01, pirms 7 gadiem
vai tam pašam vilijam uz spaņu komandu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: balts

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 17:32, pirms 7 gadiem
Man pec svetkiem rokas dreb ka alkasam,viss piedodams

  +3 [+] [-]

, 2016-12-29 17:37, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Viņš jau lādēja, Atēnās strītbolā, kamēr īstie džeki Serbijā sitās...
Vieglāk savas neveiksmes sagremot, citus heitojot vai ne? Tā jau ir...

  +7 [+] [-]

, 2016-12-29 17:42, pirms 7 gadiem
smiekliigi ka Rouzs saka ka epizodee kad pasliideeja un pakaasa bumbu, mekleejis Porzingi - kaa tad, tie kas redzeeja speeli visu taapat saprot muggila

  +3 [+] [-]

, 2016-12-29 17:45, pirms 7 gadiem
blitkotajs rakstīja: smiekliigi ka Rouzs saka ka epizodee kad pasliideeja un pakaasa bumbu, mekleejis Porzingi - kaa tad, tie kas redzeeja speeli visu taapat saprot muggila
veņam nevajadzeja mekēt bet iet un meģināt mest huķ sodu būtu izrāviz ejot ne vajadzēja sapisties double tīmā

  +5 [+] [-]

, 2016-12-29 18:17, pirms 7 gadiem
Emka953 rakstīja: veņam nevajadzeja mekēt bet iet un meģināt mest huķ sodu būtu izrāviz ejot ne vajadzēja sapisties double tīmā
Vajadzēja nevis meklēt pēc caurgājiena, bet iespēlēt uzreiz KP soda laukumā pret īso spēlētāju, kur bija pavisam vienkārša piespēle jāizdara sakumā.

Tad jau redzētu kas notiktu. Gan jau iemestu vai sodu uzsistu. Varbūt uznāktu double team Kristapam virsū un viņš izmestu atpakaļ ārā Rouzam uz brīvu pustālo.

     [+] [-]

, 2016-12-29 18:21, pirms 7 gadiem
porzinga danks https://www.youtube.com/watch?v=QqI...
Slēpts komentārs: Praamis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-29 21:39, pirms 7 gadiem
Njam, tad kad LeBikse un Jordan iedanko, izskrienot no trīspunktu līnijas laikā, kad bumba vēl neskar stīpu, tad jau viss kārtībā. haha

  -1 [+] [-]

, 2016-12-29 23:48, pirms 7 gadiem
Praamis rakstīja: KP pat sodiņu nevarēja iemest, kur nu vēl pustālo
Tev seju vaidzētu izsist luni, to gan es zinu.

     [+] [-]

, 2016-12-30 07:51, pirms 7 gadiem
Visa komanda ir jauznemas atbildiba ne tikai Rouzam vai Porzingim ! Ari ta pasam trenerim kas speles beigas dabuja tehnisko piezimi laujot pretiniekam mest sodus ! tas pats Entonijs atstaj komandu kaut kadas mulkigas piezimes del-emocijas ir jaastaj gerbtuves !