Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA ar tehnoloģiju palīdzību noskaidrojusi – Ronaldu bumbai nepieskārās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA ar tehnoloģiju palīdzību noskaidrojusi – Ronaldu bumbai nepieskārās
Krištianu Ronaldu. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Pirmdienas vakarā vietu Pasaules kausa astotdaļfinālā garantēja Portugāles izlase, kas ar 2:0 pieveica Urugvaju. Sākotnēji pirmie vārti tika ieskaitīti komandas kapteinim Krištianu Ronaldu, tomēr FIFA un Adidas noskaidrojušas, ka viņš bumbai nepieskārās.

Jūlijā Adidas iepazīstināja ar bumbu, kurā ievietotie sensori palīdz mērīt pieskārienus. Tie domāti, lai uzlabotu un paātrinātu VAR lēmumu pieņemšanu, taču šoreiz sensori palīdzējuši noteikti Portugāles 54. minūtē gūto vārtu autoru. Apliecināts, ka Krištianu Ronaldu nepieskarās Brunu Fernandiša centrējumam.

Paziņojumā norādīts, ka sensori, kas izpētē ļauj sasniegt ļoti augstu precizitāti, nav konstatējuši pieskārienu bumbai. Tādējādi Ronaldu vēl neguva savus devītos vārtus Pasaules kausa vēsturē. Tieši deviņi vārti ir Portugāles rekords, ko 1966. gadā sasniedza Eusebiu, visus deviņus vārtus iesitot vienā turnīrā.

Fernandišs pēc uzvaras sacīja, ka centrējis bumbu Ronaldu un svinējis komandas biedra vārtu guvumu, bet pēc mača nebija drošs, kurš tad beigās guvis vārtus.

Turpinājumā Fernandišs realizēja pendeli un nodrošināja 2:0 uzvaru. Viņš divos mačos izcēlies ar diviem vārtiem un divām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/portuga...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

  +2 [+] [-]

, 2022-11-29 17:09, pirms gada
Tak uzreiz bija redzams ka Kristīne nepieskaras bumbai, ja nu vienīgi ar matu galiem 🤷

  -2 [+] [-]

, 2022-11-29 17:33, pirms gada
Klikšķu raksts. Jo jau spēles laikā vārti tika pieteikti kā Fernandiša vārti. Tukša haipa veidošana.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-29 17:39, pirms gada
hulis-mikstais rakstīja: Klikšķu raksts. Jo jau spēles laikā vārti tika pieteikti kā Fernandiša vārti. Tukša haipa veidošana.
Pie spēles raksta vairāki ar putām uz lūpām bija gatavi apgalvot, ka Penaldo ir pieskāries bumbai un kā no kaut kādiem tur rakursiem var redzēt, ka bumba maina virzienu utt. Plus pats Penaldo preses konferencē apgalvoja, ka ir pieskāries.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-29 17:39, pirms gada
Pēc spēles ejot skaidroties ar tiesnešiem, tas tikai parāda, ka viņš ir Kristīne nevis Cristiano. Drausmas. Nesaprotu kā Fernandes uztver to Ronaldo gribēšanu nozagt viņam vārtus...

  -2 [+] [-]

, 2022-11-29 17:49, pirms gada
Protams, golu var neieskaitīt atkarība cik lielu summu Bruno samaksaja fifai!
Slēpts komentārs: Two goats one Champion

  +5 [+] [-]

, 2022-11-29 17:55, pirms gada
Turpina tik graut savu reputāciju..

  +3 [+] [-]

, 2022-11-29 18:05, pirms gada
Pēc redzētā būtu domājis, ka virzienu nemainīja, bet tieši sensori gan noreaģētu vismaz uz matiem, jo dažās bildēs izskatās pilnīgi klāt.

Nu ja ne tā, tad vismaz mati vēju sajuta, tas točna

  +2 [+] [-]

, 2022-11-29 18:11, pirms gada
Madzigais rakstīja: Turpina tik graut savu reputāciju..
Da labi. Viņš nav nekāds kivičs, kura reputācija no tādiem sīkumiem atkarīga. Tas vien, ka tu joprojām par viņu runā kā aktīvu futbolistu kaut ko liecina.

     [+] [-]

, 2022-11-29 19:51, pirms gada
Savi pāris centimentri tur līdz galvas ādai bija noteikti. Matiem varbūt arī pieskārās, taču golu jau tāpēc Krištianu nav jādod. Kopumā raksts no sērijas olu zupa...

  +3 [+] [-]

, 2022-11-29 20:54, pirms gada
Nezinu,kāpēc, bet kaut kā vienmēr prieks, kad šis čalis aplaužas. Nenoliedzami izcils futbolists,bet tik pat neapstrīdami arī baigais gailis!

     [+] [-]

, 2022-11-30 00:51, pirms gada
Paredzami sūdīga tehnoloģija no sūdīgas firmas. Ronaldu bumbai pieskārās ar galvu un tāpēc bumba arī ielidoja vārtos. Ja Ronaldu nebūtu pieskāries bumbai, tā vārtos neielidotu, tā visticamāk būtu izlidojusi ārā no laukuma un vai nu sānu iemetiens vai atsitiens no vārtiem būtu Urugvajai. Portugāles pierādījumi ir patiesi. Adidas tehnoloģijas ir sūds. Nespēj pat pieskārienu atpazīt. Vajag Adidas atlaist par šo. Ja Adidas no elektronikas neko nejēdz un tas ir redzams ka viņi no tā neko nejēdz, tad lai tur nelien.