Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsumam un Daugaviņam piespēles "Spartak" panākumā pār Kuldas "Severstal"

Karsumam un Daugaviņam piespēles "Spartak" panākumā pār Kuldas "Severstal"
Mārtiņš Karsums. Foto: spartak.ru

Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa piespēles palīdzēja Maskavas „Spartak” apspēlēt Artūra Kuldas „Severstal” Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar 3:0. Tikmēr Boba Hārtlija „Avangard” ar identisku rezultātu apspēlēja Austrumu konferences labāko komandu „Avtomobilist”.

Pirmo spēli jaunā galvenā trenera Andreja Razina vadībā aizvadīja Artūra Kuldas Čerepovecas „Severstal”, kas viesos piekāpās Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa Maskavas „Spartak” – 0:3. Mājinieku otrajā vārtu guvumā Karsums piespēlēja Anatolijam Nikoncevam uz vārtu priekšu, un uzbrucējs no tuvās distances panāca 0:2. Divas minūtes vēlāk Kaspars Daugaviņš saņēma piespēli vārtu tuvumā, taču latvietis nolēma nemest, bet piespēlēt tālāk Iļjam Zubovam, kurš bija precīzs – 0:3.

Karsums laukumā pavadīja 16:51 minūtes, kuru laikā pielietoja sešus spēka paņēmienus, un izdarīja devīto piespēli šosezon, viņa kontā arī pieci vārti 30 spēlēs. Daugaviņš laukumā pavadītajās 17:31 minūtēs izdarīja vienu metienu, palielinot savu punktu skaitu līdz 21 ( 9+12). Daugaviņš ir otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Ar 38 punktiem 33 mačos „Spartak” ieņem piekto vietu Rietumu konferencē. Kuldam otrais lielākais spēles laiks komandā - 20:59 minūtes un viens metiens, bet "Severstal" palika pēdējā vietā Rietumos.

Austrumu konferences divu labāko komandu cīņā Boba Hārtlija „Avangard” apspēlēja KHL vicelīderi „Avtomobilist” ar 3:0. Jau piektajā minūtē Semjons Košeļevs noslēdza pretuzbrukumu ar precīzu metienu, bet vēl trīs minūtes vēlāk Ville Poka meta no zilās līnijas – 2:0. Trešajā periodā vēl viens tālmetiens sasniedza mērķi – 3:0. Hārtlija vadītajai komandai tā bija 23. uzvara 33 spēlēs, ar 48 punktiem komanda joprojām ieņem otro vietu konferencē. Tagad „Avangard” atpaliek no „Avtomobilist” par septiņiem punktiem.

Magņitogorskas „Metallurg” izbraukumā sagādāja smagu sakāvi „Salavat Yulaev” – 4:0. Šī mača gaitu visvairāk raksturo viesu otrie vārti, kad aizsargs Grigorijs Dronovs savāca ripu pie saviem vārtiem, devās uzbrukumā cauri visam laukumam, izslidoja pret vārtsargu Juhu Metsolu un apspēlēja viņu, tajā brīdī rezultātam kļūstot 2:0. Ar trīs (1+2) punktiem „Metallurg” rindās atzīmējās vēl viens aizsargs Mihails Birjukovs. Šobrīd Magņitogorska ieņem ceturto vietu Austrumos ar 47 punktiem 35 spēlēs. „Metallurg” tā bija trešā uzvara pēc kārtas, bet „Salavat Yulaev” piedzīvoja trešo zaudējumu pēdējos piecos mačos.

KHL spēles, 29. novembris

SpēleRezultāts
Amur – Sochi2:3 PM
Avangard – Avtomobilist3:0
Salavat Yulaev – Metallurg0:4
Traktor – Admiral2:1
Spartak – Severstal3:0
Kunlun – Sibir4:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...