Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: "CSKA rādītais hokejs bija lieliska skola mūsu komandai"

Rolands Eliņš

Ankipāns: "CSKA rādītais hokejs bija lieliska skola mūsu komandai"
Ģirts Ankipāns. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ģirts Ankipāns pēc Rīgas "Dinamo" zaudējuma CSKA dalījās viedoklī par aizvadīto maču ar latviešu žurnālistiem Cīrihē. "Dinamo" treneris ļoti atzinīgi novērtēja Maskavas CSKA parādīto hokeju un uzsvēra, ka nekāda traģēdija nav notikusi arī ar 0:5 zaudējušās Rīgas komandas nometnē.

„Šodien redzēju vienu no spēcīgākajām spēlēm vienas komandas izpildījumā vispār KHL,” sacīja Ģirts Ankipāns. „Nevaru arī neko pārmest saviem puišiem. CSKA arī neko tādu patiešām neparastu neparādīja, gluži vienkārši bija solīti ātrāks un stiprāks. Tādas mazās detaļas arī visu izšķīra – CSKA spēlēja agresīvi, ļoti cieši sedza, uzbrukuma zonā cēla ripas uz augšu, meta pa vārtiem un nosedza mūsu vārtsargu. Viņi to visu darīja ļoti kvalitatīvi, un pats galvenais, ka to viņiem darīja visi četri piecinieki.”

„Protams, bija savas iestrādes vairākumā, un tās šoreiz nesanāca, taču tas šajā spēlē nebija galvenais,” norādīja Ankipāns. „Bija plāni, ka varētu mēģināt uzspiest savu spēles tempu. Bet diemžēl nesanāca. Toties uzskatu šo par lielisku skolu mūsu komandai, it īpaši jaunajiem spēlētājiem. Jau ģērbtuvē puišiem teicu, ka ar šādiem ātrumiem hokejā jārēķinās un spēle kopumā paliek arvien ātrāka un ātrāka.”

Ankipāns piekrita, ka CSKA bija komanda, pret kuru šosezon bijis spēlēt visgrūtāk, kā arī treneris atzina, ka dažas atsevišķās kļūdiņas nebija izšķīrušas spēles likteni, jo pretinieks patiešām vienkārši bijis pārāks: „Jāņem arī vērā, ka mums tagad visai grūts režīms bija, arī pretinieku treneris sacīja, ka visu var labi saprast, trīs spēles pēc kārtas ar spēcīgām komandām, daudz patērētas enerģijas, grūti tik ilgi noturēt koncentrēšanos. Taču tas nav attaisnojums. Mani patiešām ļoti iespaidoja CSKA spēle.”

Ankipāns norādīja, ka ģērbtuvē hokejistiem teicis, lai pārāk pie sirds šo sakāvi neņem un tur galvas augšā: „No kļūdām jāmācās, un šī bija tāda spēle, kurā patiešām varēja daudz ko iemācīties. Jā, arī nākamie pretinieki („Traktor”) nebūs vienkārši, bet mēs arī protam spēlēt ātri un agresīvi. Viss būs kārtībā.”

Šīs spēles pret SKA un CSKA tika aizvadītas Cīrihē KHL starptautiskā projekta ietvaros, bet Ankipāns pats par jautājumu, kāds viņam iespaids palicis par šo spēļu organizētību, tikai pasmaidīja: „Man jau tāpat skatu punkts tikai no profesionālās puses. Viesnīca un laukums, to es redzu. Bet hallē viss likās noorganizēts augstākajā līmenī.”

Rīgas „Dinamo” pēc „mājas” spēlēm Cīrihē tagad no nākamajām deviņām spēlēm septiņas aizvadīs izbraukumā.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-29 04:38, pirms 5 gadiem
Nekas, "nodokļi" samaksāti, lai aizrijas tie, kas izdomāja mums 2 mājas spēles atņemt, tagad jācīnās tālāk, tāpat kā iepriekš - pret katru pretinieku katrā spēlē par uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 09:05, pirms 5 gadiem
Manuprāt, ar tādu sastāvu, kāds šobrīd ir "Dinamo", viņiem playoffos būtu jātiek noteikti, un domāju, ka ar kvalificētu un gudru treneri, to viņiem būtu jāizdara droši un pārliecinoši. No kā rodas jautājums - ja gāzes jurka bija gatavs tērēties uz labiem leģionāriem, kāpēc nevarēja pieaicināt labu treneri. Tas pats Ābols ir brīvs, tas pats Skudra, tas pats Vītoliņš. Bet gāzes jurka vienmēr bijis ar saviem tarakāniem galvā. Tenisu vadīt viņam sanāk labāk.

     [+] [-]

, 2018-11-29 09:24, pirms 5 gadiem
Ir tikai dažas lietas nesaprotamas- nahren DR ir vajadzīgs tāds leģionārs kā Gillis? Reāli čalis pēc savainojuma - nu pilnīgi nekāds... Zanetti? Nafiga tādu aizsargu, ja mūsu pašu bāleliņi viņu krietni vien apslido?! Šo abu vietā, lai labāk jaunie kapā, viss jau kaut kāda pieredze.

     [+] [-]

, 2018-11-29 10:04, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Manuprāt, ar tādu sastāvu, kāds šobrīd ir "Dinamo", viņiem playoffos būtu jātiek noteikti, un domāju, ka ar kvalificētu un gudru treneri, to viņiem būtu jāizdara droši un pārliecinoši. No kā rodas jautājums - ja gāzes jurka bija gatavs tērēties uz labiem leģionāriem, kāpēc nevarēja pieaicināt labu treneri. Tas pats Ābols ir brīvs, tas pats Skudra, tas pats Vītoliņš. Bet gāzes jurka vienmēr bijis ar saviem tarakāniem galvā. Tenisu vadīt viņam sanāk labāk.
Sastāvam nav ne vainas, bet, es nepirkrītu, ka Ankipāns būtu slikts treneris... Manuprāt, Ankipāns ir labākais treneris kopš Ābola laikiem. Ābols, cik man zināms, nav brīvs - viņš ir viens no RD treneriem.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 10:06, pirms 5 gadiem
minka1994 rakstīja: Ir tikai dažas lietas nesaprotamas- nahren DR ir vajadzīgs tāds leģionārs kā Gillis? Reāli čalis pēc savainojuma - nu pilnīgi nekāds... Zanetti? Nafiga tādu aizsargu, ja mūsu pašu bāleliņi viņu krietni vien apslido?! Šo abu vietā, lai labāk jaunie kapā, viss jau kaut kāda pieredze.
Nu tāds Zanetti ir noteikti lētāks par mūsu "gatavajiem" aizsargiem, bet jaunos varētu iespēlēt vairāk, taču, pieņemu, ka Ankipāns tomēr paļaujas uz pieredzi un, ja tiksim PO, tad tāds Zanetti var nospēlēt prognozējamāk.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 10:12, pirms 5 gadiem
Basketbola dēļ ir atņemtas tās divas spēles, jo izlases kvalifikācijas turnīrs uz pasaules čempionātu basketbolā

     [+] [-]

, 2018-11-29 11:55, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Sastāvam nav ne vainas, bet, es nepirkrītu, ka Ankipāns būtu slikts treneris... Manuprāt, Ankipāns ir labākais treneris kopš Ābola laikiem. Ābols, cik man zināms, nav brīvs - viņš ir viens no RD treneriem.
Tieši tā, vajadzētu samainīt posteņiem Ābolu ar Ankipānu. Es tieši par to runāju, ka labākais kopš Ābola, bet ne Ābola līmenī.

     [+] [-]

, 2018-11-29 12:52, pirms 5 gadiem
Nevar viena komanda būt pārāka par visiem.Tur nespēlē NHL zvaigznes.Baro viņus ar zālītēm,Krievijā tas ir pieņemts.