Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

M.Furkads: "Pēc piedalīšanās distanču slēpošanā neesmu labākajā formā"

Agris Suveizda

M.Furkads: "Pēc piedalīšanās distanču slēpošanā neesmu labākajā formā"
Martēns Furkads
Foto: AFP/Scanpix

Franču biatlonists Martēns Furkads, kurš vakar uzvarēja 20 kilometru klasiskajā distancē, sacīja, ka šobrīd neatrodas labākajā sportiskajā formā. Kā iemeslu Furkads minēja piedalīšanos distanču slēpošanā, kurā francūzis sev uzstādījis pietiekami augstus mērķus.

"Pēc divām distanču slēpošanas sacīkstēm pēdējo dienu laikā neatrodos labākajā sportiskajā formā. Varēju šaut lēni un atdot visus spēkus slēpošanai. Biju pārliecināts par saviem spēkiem šautuvē. Pēc piedalīšanās slēpošanā man bija daži nepatīkami brīži. Nešāvu un biju noguris," teica Martēns Furkads. "Tagad esmu daudz stiprāks sportists nekā pagājušajā gadā. Šoreiz nebiju ātrākais uz slēpēm, bet biju labākais biatlonists šaušanas un slēpošanas summā."

"Tas ir labs sākums. Esmu priecīgs par to, ka saglabāju dzelteno krekliņu. Pacentīšos to noturēt. Bet vairāk esmu koncentrējies pasaules čempionātam Čehijā un pasaules čempionātam distanču slēpošanā. Man ir vajadzīgi jauni mērķi," sacīja franču biatlonists. "Man izdevās praktiski ideālas sacīkstes, izņemot vienu kļūdu šaušanā. Labi jūtos vienkārši tāpēc, ka ir patīkami uzvarēt pirmajās sacīkstēs."

Pirms sezonas sākuma Furkads atzīmēja savus galvenos konkurentus un sportistus, kuriem vēlētos līdzināties: "Pirmām kārtām galvenais sāncensis ir Emils Hegle Svensens. Viņš ir daudzkārtējs pasaules čempions un divkārtējs olimpiskais čempions. Tāpat atzīmēšu vācieti Paiferu un Bjerndālenu. Kam biatlonā vēlētos līdzināties? Ūlem Eināram Bjernādelanm un Lāšam Bergeram. Viņi visai pasaulei ir pierādījuši, ka ir spējīgi uzvarēt gan distanču slēpošanā, gan biatlonā. Tas nebūt nav viegli. To, ko viņi ir sasnieguši divos dažādos sporta veidos, var nosaukt par varoņdarbu. Es vēlētos to atkārtot."

Jau vēstījām, ka vakar ar 20 kilometru klasiku sākās 2012./13. gada sezona Pasaules kausa izcīņa biatlonā vīriešiem. Pagājušās sezonas čempions Furkads sezonu sāka ar uzvaru - par 12.3 sekundēm no viņa atpalika austrietis Dominiks Landertingers, bet trešo vietu ieguva vācietis Eriks Lesers. Distanču slēpošanas pirmajā posmā 15 kilometru distancē Furkads ieņēma 48.vietu, no līdera Martina Sundbija atpaliekot par nepilnām 100 sekundēm. Pagājušajā nedēļā Furkads sacensībās Norvēģijā 15 kilometru distancē brīvajā stilā ieguva sesto vietu. Uzvarēja norvēģis Peters Nortugs.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...



  +1 [+] [-]

, 2012-11-29 13:06, pirms 12 gadiem
Nepilnas 100 sekundes - Sundbijs - 30:37.0, Furkads - 32:15.1 - atpalicība, hmm... tiešām 98.1 sekunde. Mūsdienās tas ir daudz. Laiki, kad biatlonisti bija arī labākie brīvā stila slēpotāji, jau ir aiz muguras.

     [+] [-]

, 2012-11-29 16:10, pirms 12 gadiem
Lāšam Bergeram, kā no vārda "Lars" var dabūt Lāšs?