Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com TV translēs "Pafbet" Latvijas un Igaunijas līgas spēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sportacentrs.com TV translēs "Pafbet" Latvijas un Igaunijas līgas spēles
LBS spēlētāji un atbalstītāji "Aldaru namā" 2021. gada 29. septembrī. Foto: Renārs Koris

Piektdien, 1. oktobrī, startēs "Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas ceturtā sezona. Spēles varēs redzēt Sportacentrs.com televīzijā – ar TET atbalstu plānots translēt ap 90 cīņām. Vēl 20 spēles būs redzamas LTV7.

Atklāšanas dienā “Rimi” Olimpiskā sporta centra laukumā dosies trešās sezonas finālistes – Latvijas čempione “VEF Rīga” mērosies spēkiem ar Roberta Štelmahera, Akseļa Vairoga, Mārča Vītola un Ojāra Siliņa pārstāvēto Tallinas “Kalev/Cramo”. Šī spēle plkst. 19:30 būs redzama LTV7 tiešraidē.

Pirmajā dienā notiks vēl viena spēle – Latvijas vicečempione “Ventspils” plkst. 19:00 uzņems Rakveres “Tarvas”. Pārējās četras komandas laukumā dosies sestdien, 2. oktobrī, plkst. 17:00. Plānotās spēles: Ogre – Rapla, Liepāja – Rakvere, TalTech – Valmiera, Latvijas Universitāte – Tartu Universitāte.

Sezonas atklāšanas pasākums notika “Aldaru namā” – vēsturiskā mājā kaimiņos Saeimas frakciju un komisiju ēkai. LBS darbinieki – Arta Vecvagare, Kalvis Kovaļevs, Ance Valdmane un Anete Eglīte – parūpējās par jaunu pasākuma formātu. Tradicionālos banerus ar sponsoru logo aizstāja četri ekrāni, bet Kristaps Janičenoks preses konferencei pieslēdzās attālinātā režīmā.

Rihards Streiķis, “Pafbet” mārketinga menedžeris Latvijā
“Lai izdodas aizvadīt pilnu sezonu ar faniem tribīnēs! “Pafbet” bukmeikeri par galvenajām favorītēm ierasti uzskata “Kalev/Cramo” un Vefiņu. Turpat netālu seko vēl divas Latvijas vienības – “Ogre” un “Ventspils”. Interesantas starpsezonas bijušas arī Valmieras un Tartu komandām, kuras varētu pārsteigt. Taču viss noskaidrosies laukumā un sezonas aprises iezīmēsies jau pavisam drīz."

Kristaps Janičenoks, Latvijas basketbola līgu direktors
“Apmēram 95% mūsu klubu dalībnieku ir vakcinējušies, tātad esam iegādājušies “apdrošināšanas polisi”, kas, ceru, palīdzēs minimizēt pandēmijas ietekmi uz turnīru norisi. Paldies mūsu lielākajiem atbalstītājiem – “Pafbet”, SIA “Tet”, “Ramirent” un “Molten”, kā arī Latvijas Televīzijai par uzticību basketbolam. Un laba ziņa visiem līdzjutējiem – ar SIA TET atbalstu Latvijā notiekošās spēles varēsim redzēt Sportacentrs.com TV un interneta tiešraidēs.

Tallinas “Kalev/Cramo” kvalificēšanās Basketbola Čempionu līgā ļoti ietekmēja un vēl ietekmēs līgas kalendāra veidošanu. Mazāks iespaids būs gadījumā, ja Pērnava kvalificēsies FIBA Eiropas kausa grupu turnīram. Situācija nav jauna – līdzīgas izmaiņas kalendārā piedzīvoju, kad VEF spēlēja VTB Vienotajā līgā.

Latvijas un Igaunijas basketbola līgas nolikumu pirms trīs četriem gadiem veidojām ar domu par sabalansētu kalendāru. Tādu arī šodien atbalsta Latvijas klubu vairākums, taču dzīve var ieviest korekcijas. Piemēram, nolikumā teikts, ka čempioni jānoskaidro “Final 4” turnīrā, bet pērn sezonu pabeidzām ar “Sešu finālu” Rīgā. Nākamajā pavasarī finālturnīram jānotiek Igaunijā.

Latvijas kausa fināls – ar uzvarētāja noskaidrošanu vienā spēlē, nerīkojot “Četru finālu” – plānots 2022. gada 29. janvārī.”

Uldis Tatarčuks, SIA TET valdes priekšsēdētājs

“Esam par sportiski azartisku ātrumu gan sportā, gan ikdienā, tādēļ ceru, ka iespēja redzēt labākos pamudinās izkustēties gan jauniešus, gan pieaugušos. Un tas, ka gandrīz katrā Igaunijas komandā spēlē arī pa kādam latvietim, līdzi jušanu padarīs vēl aizraujošāku!

Spēles varēs redzēt vairākās platformās – TET+ lietotnē, virszemes apraidē TET interaktīvajā televīzijā un Sportacentrs.com televīzijā. Igaunijā spēles tradicionāli pārraida Delfi.ee .”

Izspēles kārtība

Četrpadsmit komandas – sešas no Latvijas un astoņas no Igaunijas – no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 20. martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās komandas piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, kurās uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Čempioni paredzēts noskaidrot "Četru finālā" Igaunijā. Sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

  +4 [+] [-]

, 2021-09-29 14:58, pirms 3 gadiem
Beidzot prom no Best 4 Sport! Apsveicu! B4S varēs samierināties ar LBL2 translēšanu.

  +4 [+] [-]

, 2021-09-29 15:09, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Beidzot prom no Best 4 Sport! Apsveicu! B4S varēs samierināties ar LBL2 translēšanu.
Kas ir ārkārtīgi dīvaini, jo B4S ir TET televīzija (līdzīgi kā STV un 360TV). Bet jā - būs kā OHL, ja gribi redzēt spēli, vienkāršāk ir braukt uz halli un skatīties, nevis mocīties uz dīvāna ar to, ko piedāvā platleņka kamera un nejēga operators

  +2 [+] [-]

, 2021-09-29 15:13, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Kas ir ārkārtīgi dīvaini, jo B4S ir TET televīzija (līdzīgi kā STV un 360TV). Bet jā - būs kā OHL, ja gribi redzēt spēli, vienkāršāk ir braukt uz halli un skatīties, nevis mocīties uz dīvāna ar to, ko piedāvā platleņka kamera un nejēga operators
Gaigalietis B4S galvenais eksperts - skatos, ka arī motokrosā ekspertē, ne tikai basketbolā un tenisā. B4S pazaudējusi uz šo sezonu gan EST-LAT, gan ACB basītī.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-29 15:39, pirms 3 gadiem
Galvenais, lai komentētāji sakarīgi. SC parasti ar to ir problēmas. Tā tomēr ir māksla, ka jāpieprot. Dažam balss tembrs ēteram neatbilstošs, cits monotoni kaut ko atstāsta kas tāpat jau redzams ekrānā utt.

     [+] [-]

, 2021-09-29 15:51, pirms 3 gadiem
Lieliskas ziņas!

B4Sport sākot ar oktobri vairs nebūs TET televīzija, izdomājuši paši par sevi cīnīties
TET turpmāk ar Sportacentru varbūt sāks brāļoties?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-29 16:37, pirms 3 gadiem
Pozitīva ziņa - gan skatītājam, gan basketam, kā tādam - pieejamāks produkts.
Tiem, kas saka par komentētājiem - ir SC arī tīri labi komentējoši kadri.

  -3 [+] [-]

, 2021-09-29 16:41, pirms 3 gadiem
Drausmas. Atkal basi jāskatās miglas bildēs. Maz ticams, ka Sportacentrs tuvāko 100 gadu laikā sāks raidīt HD.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-29 17:22, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pozitīva ziņa - gan skatītājam, gan basketam, kā tādam - pieejamāks produkts.
Tiem, kas saka par komentētājiem - ir SC arī tīri labi komentējoši kadri.
vajag to kas bija b4s un youtube pagajušosezon

     [+] [-]

, 2021-09-29 18:56, pirms 3 gadiem
Mājsaimnieks rakstīja: vajag to kas bija b4s un youtube pagajušosezon
Galvenais, lai nav tas klauns zeltiņš un buļs. Varēja paņmet to kadru, kas kādreiz komentēja Jēkabpils spēles ar tēvoci Aleksējevu vai kā viņu tur... vismaz bija jautri, man vislabāk patīk LTV7 komentētāji, kas bija kādreiz, Kreipāns, kas tur vēl basi komentēja?

     [+] [-]

, 2021-09-30 06:43, pirms 3 gadiem
Laba ziņa!