Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Skaidrojam: vai uzvaras pār Libānu un Franciju nāk līdzi arī uz otro posmu?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Skaidrojam: vai uzvaras pār Libānu un Franciju nāk līdzi arī uz otro posmu?
Latvijas izlases līdzjutēji Džakartā. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase jau nodrošinājusi vietu labāko 16 izlašu vidū, un jau 1. un 3. septembrī aizvadīs L grupas cīņas pret divām labākajām G apakšgrupas izlasēm. Portāls ''Sportacentrs.com'' skaidro, vai visu spēļu bilance apakšgrupā nāk līdz uz otro posmu.

Latvijas basketbola izlase spoži sākusi 2023. gada Pasaules kausa izcīņu, pirmajās divās H grupas spēlēs uzvarot Libānu un Franciju. Tas ļāvis nodrošināt vietu labāko 16 komandu vidū un arī potenciālu cīņu par ceturtdaļfinālu. Bez tam 29. augusta vakarā, uzvarot Kanādu, Latvija kļūtu par otro komandu aiz Lietuvas, kas uzvar savās pirmajās trijās Pasaules kausa spēlēs.

Turnīra izspēles formāts paredzēja, ka vispirms visas 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās par četrām komandām, divām labākajām no katras tiekot otrajā grupu kārtā, bet divām sliktākajām cīnoties par 17. līdz 32. vietu. Ņemot vērā, ka Latvija būs viena no divām labākajām H grupas vienībām, tā no 1. līdz 3. septembrim aizvadīs divas L grupas cīņas pret G apakšgrupas spēcīgākajām komandām. Viena jau ir zināma - Spānija, bet otra noskaidrosies rīt cīņā starp Brazīliju un Kotdivuāru.

Turnīra formāts arī paredz, ka pirmā apakšgrupu posma visu trīs spēļu bilances tiek ņemtas līdz uz nākamo posmu. Tas nozīmē, ka Latvijas izlase, atkarībā no spēles iznākuma pret Kanādu, otro grupu posmu sagaidīs ar bilanci 3-0 vai 2-1. Jāpiebilst, ka no L apakšgrupas ceturtdaļfinālā iekļūs divas labākās komandas pēc to kopējām bilancēm. Gadījumā, ja Latvijas bilance būs 2-1, tad uzvaras abās spēlēs pret G grupas komandām ļaus tai cerēt uz tikšanu astoņu labāko pulkā. Ar bilanci 3-2 var arī nepietikt. Tās izlases, kuras neiekļūs starp divām labākajām, noslēgs dalību turnīrā, tās klasificējot kādā no pozīcijām starp 9. līdz 16. vietu. Latvija jau ir nodrošinājusi tikšanu 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas gaidāms nākamajā vasarā. Iekļūšana starp Eiropas divām turnīra labākajām komandām dotu automātisku ceļazīmi uz vērienīgo forumu.

Ja Latvija H grupu noslēgs pirmajā vietā, tad L grupu tā sāks 1. septembrī pret G grupas otrās vietas ieguvēju. Zaudējuma gadījumā pret Kanādu, kas dotu otro vietu grupā, liktu nākamo kārtu iesākt pret pašreizējo čempioni Spāniju.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...

     [+] [-]

, 2023-08-29 13:52, pirms gada
Reālajā dzīvē tam tagad nav nekādas starpības, tāpat ESP un BRA būs 3-0, 2-1. Tas mainītu tad, ja kādam tālāk tikušajam vilktos līdzi zaudējums pret netikušo.

     [+] [-]

, 2023-08-29 14:11, pirms gada
cik var skaidrot sen zināmas lietas

     [+] [-]

, 2023-08-29 14:28, pirms gada
Paldies par izskaidrojumu

     [+] [-]

, 2023-08-29 14:44, pirms gada
Kaut kā neloģiski, kad nāk līdzi netikušo komandu bilance arī

  +1 [+] [-]

, 2023-08-29 14:50, pirms gada
Ja zaudē Can tad jāuzvar abas spēlēs priekš top 8, ka uzvarām tad Can tad pietiks Bra uzvaru

     [+] [-]

, 2023-08-29 15:37, pirms gada
Sportacentrs.com laikam paši saprata, ka neko nemācēja izdarīt ar pirmo reizi, jo pirms turnīra, tak bija raksts par PK izspēles kārtību, bet tajā tiešām neko vairāk kā par pašsaprotamu tā arī nepateica. Tik cep rakstus vienu pēc otra.