Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA arēnas rudenī kļūs par milzīgiem vēlēšanu iecirkņiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA arēnas rudenī kļūs par milzīgiem vēlēšanu iecirkņiem
"Madison Square Garden" 2020. gada 9. aprīlī. Foto: Reuters/Scanpix

NBA spēlētāju arodbiedrības vadītāja Mišela Robertsa un NBA komisārs Adams Silvers piektdien, 28. augustā, publicēja paziņojumu par "play-off" spēļu atsākšanu. Paziņojuma otrais punkts vēsta, ka NBA arēnas, kur iespējams, rudenī kļūs par vietējo un prezidenta vēlēšanu iecirkņiem.

ASV pēdējos gados ir problēmas ar balsošanas efektīvu rīkošanu – vēlēšanu dienā daudzās pavalstīs pie iecirkņiem veidojas milzīgas rindas. Pandēmijas laikā NBA sadarbībā ar zāļu apsaimniekotājiem piedāvā savu risinājumu – iespēju 3. novembrī balsot lielajās arēnās.

Līgas paziņojuma otrajā punktā teikts sekojošais: “Katrā pilsētā, kurā franšīzei pieder arēna, komandu pārvaldnieki turpinās strādāt ar vietējām vēlēšanu amatpersonām, lai pārveidotu zāli par balsošanas iecirkni 2020. gada vispārējām vēlēšanām. Tas radīs iespēju droši nobalsot klātienē kopienās, kuras pakļautas elpceļu vīrusa riskam.”

Dalasas “Mavericks” mājas spēļu norises vieta “American Airlines Center” kļūs par lielāko vēlēšanu iecirkni Dalasas grāfistē.

Ņujorkas “Knicks” un “Rangers” spēļu mājvieta “Madison Square Garden” arī kļūs par milzīgu vēlēšanu iecirkni – tajā varēs nobalsot 60 000 reģistrēto vēlētāju. Iepriekšējā balsošana notiks no 24. oktobra līdz 1. novembrim, bet vēlēšanu dienā, 3. novembrī, iecirknis būs atvērts no 06:00 rītā līdz 21:00 vakarā.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/knicks/features...