Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Mūze-Sirmā: "Laika ir ļoti maz, taču tuvojamies mērķa atzīmei"

Rolands Eliņš

Mūze-Sirmā: "Laika ir ļoti maz, taču tuvojamies mērķa atzīmei"
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

"Satraukums manā tādā pieklājīgā vecumā rodas tikai sacensību brīdī, un arī tad mazlietiņ. Šobrīd nē," par to, kā sokas treniņos pirms dalības Parīzes olimpiskajās spēlēs, sacīja Līna Mūze-Sirmā. Latvijas šķēpmetēja "Auguste Delaune" stadionā sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par gatavošanos sacensībām, atbrīvoto atmosfēru un lielo konkurenci šajā disciplīnā.

Līna Mūze-Sirmā šodien aizvadīja mešanas treniņu stadionā, izmēģinot roku pirms šķēpmešanas sacensībās, kas paredzētas septītajā augustā - pēc deviņām dienām. "Kā lidoja šķēps? Kā jau teica Zigis, pagaidām 50:50. Vēl neesam tur, kur gribam būt," sacīja Līna, atsaucoties uz trenera un vīra Zigismunda Sirmā teikto.

"Bet ir daudz labāk nekā bija, tuvojamies mērķa atzīmei," turpināja Mūze-Sirmā. "Teiksim tā - no sešiem metieniem divi ir ieskaitīti tādi labi, bet pārējie, ka jau redzējāt, netrāpīju šķēpā, un trāpīt šķēpā ir ļoti svarīgi. Laika ir ļoti maz, taču ceru, ka man pietiks. Vēl paredzēta viena lielā mešana treniņos pirms kvalifikācijas, tad nu jāizlabo tas, kā šobrīd trūkst."

Latvijas sportiste paskaidroja, ka elkoņa iepriekšējā savainojuma dēļ šobrīd pietrūkst drošākas ieskriešanas metienā. Viņa ar nelielu rūgtumu norādīja, ka joprojām līdz galam droši neieskrien metienā: "Bet tas ir nepieciešams, lai nepazaudētu smaili. Viena kļūda papildina otru, un jā, tāpēc tas šķēps nelidoja tik labi, kā gribētos."

Par savainojumu viņa gan norādīja, ka kopumā par to neesot lielu satraukumu: "Mums ir ļoti laba medicīniskā komanda, masāžas un procedūras katru dienu. Kā jau redzat, metieni ir pārsvarā ap 60 metriem, vēl pieliks klāt sacensību emocijas, un tad, jā, ir jāpārvar kvalifikācija."

Dienas līdz olimpiskajam startam ir saplānotas pēc pilnas programmas, taču būs arī laiks atpūsties, un rītdien būs brīvdiena, pēc kuras paredzēts vēl viens mešanas treniņš. Mūze-Sirmā skaidroja, ka tuvāk sacensībām metieni vairs netiks veikti, lai uzlādētu enerģiju, ko izmantot pašās sacensībās.

"Es šo uzskatu kā treniņnometni vēl pirms sacensībām, nevis jau ierašanos uz sacensībām," sacīja Mūze-Sirmā, norādot, ka labprāt izmanto iespēju trenēties Parīzē un laicīgi pierast pie sacensību vietas, transporta un loģistikas niansēm. Bet vai gaidot sacensības pamazām nebūvējas spriedze par gaidāmo startu? "Satraukums manā tādā pieklājīgā vecumā rodas tikai sacensību brīdī, un arī tad mazlietiņ. Šobrīd nē. Šobrīd ļoti labi varam aizvadīt treniņus, uzskatu, ka esmu ļoti labi koncentrējusies."

"Ir lietas, ar kurām jāstrādā, bet man nav variantu, man tās ir jāizdara," apņēmīgi teica Mūze-Sirmā. "Jāpaveic liels darbs apjoms, kas ir iekavēts savainojuma dēļ, bet domāju, ka man saies. Zigis saka, ka ir 50:50 iespēja (smejas), bet es pieņemu arī to - tās, galu galā, ir lielākas iespējas nekā man bija pirms Eiropas čempionāta."

Eiropas čempionāts notika jūnija sākumā, kur Mūze-Sirmā izcīnīja astoto vietu, kamēr Anete Sietiņa ieņēma septīto vietu. Protams, tagad Parīzē konkurence solās būt vēl niknāka un spēcīgāka. Kā izteicās Mūze-Sirmā, ar domu par iespējamo iekļūšanu medaļnieku pulkā atbraukušas visas 32 šķēpmetējas. Galu galā, Parīzes OS piedalīsies 16 šķēpmetējas, kuras šosezon metušas tālāk par 62 metriem, kamēr neseno laiku vēsture rāda, ka OS un PČ medaļas var izcīnīt arī 63-64 metru tāliem metieniem.

"Neviena jau šeit nebrauc vienkārši piedalīties un apskatīties Eifeļa torni," sacīja Mūze-Sirmā. "Visas noskaņojas tieši šeit uzrādīt sezonas rekordu, un konkurence patiešām ir liela. Bet, kā jau zināms, lielie čempionāti mēdz dažus "atslēgt"."

Konkrēti šobrīd uz Parīzi esot atbraukušas tikai trīs šķēpmetējas, jo līdz startam jau vēl ir vairākas dienas, kamēr puišu šķēpmetēju, kuriem sacensības sāksies dienu agrāk, esot vairāk.

"Katrs pats izvēlas, kā un kur sagatavoties spēlēm. Es gribēju būt šeit, lai mierīgi saprastu, kā viss notiek, kur ir vajadzīgās telpās un kāda sistēma sagatavota," viņa sacīja. "Man gribās, lai es visu zinu laicīgi un lai varu koncentrēties savam darbam. Bet katrs esam individuāla personība, tāpēc arī ir interesanti."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-07-29 14:42, pirms 2 mēnešiem
Līna, tak met un iepriecini Latviju!

  +3 [+] [-]

, 2024-07-29 14:52, pirms 2 mēnešiem
Zigis pareizi saka, ka ir 50/50 - medaļa vai nu būs vai nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-29 15:13, pirms 2 mēnešiem
Mūze ir viena no tām sportistēm, kas šajā olimpiādē tiešām var "izšaut'. Turu īkšķus par to, lai viņai izdodas un lai Latvijai ir pirmā medaļa šajās OS.

     [+] [-]

, 2024-07-29 16:32, pirms 2 mēnešiem
Lai izdodas. Man gan pamatotas aizdomas, ka būs atkal jāklausās kaut kādās atrunās. Asaras acīs, drāma utt.

     [+] [-]

, 2024-07-29 16:50, pirms 2 mēnešiem
Kāpēc ar LV 1. nr šķēpā neredzu nevienu Interviju?

     [+] [-]

, 2024-07-29 17:30, pirms 2 mēnešiem
backstab rakstīja: Lai izdodas. Man gan pamatotas aizdomas, ka būs atkal jāklausās kaut kādās atrunās. Asaras acīs, drāma utt.
..viņa jau saka...Latvijas sportiste paskaidroja, ka elkoņa iepriekšējā savainojuma dēļ šobrīd pietrūkst drošākas ieskriešanas metienā. Viņa ar nelielu rūgtumu norādīja, ka joprojām līdz galam droši neieskrien metienā: "Bet tas ir nepieciešams, lai nepazaudētu smaili. Viena kļūda papildina otru, un jā, tāpēc tas šķēps nelidoja tik labi, kā gribētos."

  +1 [+] [-]

, 2024-07-29 17:34, pirms 2 mēnešiem
Vai tad tagad šķēpu met mērķī? Mēģinās trāpīt 58 vai 59 metru līnijai?

     [+] [-]

, 2024-07-29 17:40, pirms 2 mēnešiem
Pisklājīgs vecums? Nu nezinu. Domāju ka spēku pilnbriedā vajadzētu teikt.

     [+] [-]

, 2024-07-29 17:48, pirms 2 mēnešiem
Līna jau meklē attaisnojumus - "laika ir maz..."

     [+] [-]

, 2024-07-29 18:52, pirms 2 mēnešiem
Nekā tur nebūs.... nevajag mocities, lai apskatās labāk Eifeļa torni un viss būs kārtibā.

     [+] [-]

, 2024-07-29 19:53, pirms 2 mēnešiem
Lexxx rakstīja: Mūze ir viena no tām sportistēm, kas šajā olimpiādē tiešām var "izšaut'. Turu īkšķus par to, lai viņai izdodas un lai Latvijai ir pirmā medaļa šajās OS.
Muze varētu medaļu izsist, vēl 3x3.

     [+] [-]

, 2024-07-29 23:04, pirms 2 mēnešiem
Vienkārši jau grūti visu laiku klausīties viņas atrunas...

Reāli iespēja ka viņa "izšaus" ir zem 1%, lielās secensībās sen neko sajēdzīgu nav aizmetusi, nesaprotami ap viņu LV žurnālisti ceļ kaut kādu ažiotāžu...

     [+] [-]

, 2024-07-29 23:05, pirms 2 mēnešiem
Abas uz finālu un tad jau visādi var būt!

     [+] [-]

, 2024-07-30 01:16, pirms 2 mēnešiem
nu ka levits teiktu ja aizmetis tad bus