Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ar Austrijas un Somijas uzvarām startē EČ amerikāņu futbolā

Juris Miņins
Juris Miņins

Ar Austrijas un Somijas uzvarām startē EČ amerikāņu futbolā
Epizode no Somijas - Liebritānijas mača.
Foto: jenkkifutis2018.fi

Šodien Somijas pilsētā Vantā ar diviem mačiem startēja Eiropas čempionāts amerikāņu futbolā, kas gan notiks bez divu vadošo izlašu, Vācijas un Itālijas, dalības.

Lai arī amerikāņu futbola tēls pasaulē vairāk ir saistīts ar pašām Amerikas Savienotajām Valstīm, patiesībā šo sporta veidu spēlē visā pasaulē, bet Eiropas čempionāts notiek jau 35 gadus, kuru laikā ir norisinājušies 13 čempionāti un 14. turnīrs šodien sākās Somijā.

Jāsaka, ka, ja sākumā Eiropas labākās izlases spēlēja ik pēc gada, pēdējo turnīru norises laiki ir mainījušies un starp tiem ir bijusi kā gada, tā arī piecu gadu pauze. Jāsaka, ka arī 2018. gada turnīrs tiek uzsākts ar visnotaļ interesantu fonu, jo, cīnoties par varu, starptautiskā sporta veida federācija ir sašķēlusies, bet Sporta arbitrāžas komisija (CAS) tā arī nav noteikusi, kurai organizācijai, Parīzē vai Ņujorkā balstītajai, ir jāatbild par amerikāņu futbolu.

Paralēli tam starptautiskā Amerikāņu futbola federācija (IFAF) bija parādā gana lielas summas Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA) par dopinga testu veikšanu un Golbālā sporta federāciju asociācija (GAISF) jau bija izvirzījusi jautājumu par IFAF izslēgšanu no biedru statusa, kas automātiski nozīmētu arī izslēgšanu no SOK atzīto sporta veidu saraksta un tas, jāatzīst, būtu pamatīgs finansiāls trieciens visam sporta veidam. Amerikāņu futbola dzīves vadītāji daļu parāda bija apamaksājusi, tāpēc IFAF netika izslēgti no GAISF, taču kopumā gan nekārtības šajā sporta veidā nekur nepazuda.

Visu šo konfliktu rezultātā Eiropas čempionāts, kuram bija jānotiek Vācijā, nu ir pārcelts uz Somiju, bet Vācijas un Itālijas valstsvienības, kas ir vienas no Eiropas amerikāņu futbola vadošajām valstīm kā izlašu, tā arī klubu līmenī, nav pielaistas pie dalības EČ.

Līdz ar to, 2018. gada Eiropas čempionātā spēlēs sešas komandas, kas ir atlasītas iepriekšējos kvalifikācijas turnīros. A grupu veidos Somija, Lielbritānija un Francija, bet B grupu veidos Austrija, Zviedrija un Dānija.

Komandas izspēlēs viena apļa grupu turnīru, pēc kura tad arī noskaidrosies izslēgšanas maču dalībnieki, kas veidos trīs pārus, kuri cīnīsies, attiecīgi, par pirmo, trešo un piekto pozīciju.

Šodien pirmajā mačā Austrija tikās ar Dāniju. Lai arī par Austriju kā amerikāņu futbola lielvalsti nevar runāt, Eiropas kontekstā viņi, izmantojot savu ģeogrāfisko atrašanās vietu, kā arī saiknēm ar Vāciju, spēlē labā līmenī, ko arī pierādīja šajā mačā, uzvarot ar 40:15. Savukārt otrajā mačā Somija tikās ar Lielbritāniju un mājnieki, lai arī ne tik pārliecinošā manierē, taču gana droši, ar 28:7, pārspēja britus.

Otrā spēļu kārta norisināsies 31. jūlijā, kad Zviedrija tiksies ar Dāniju, bet Lielbritānija pārbaudīs Franciju.

2018. gada Eiropas čempionāts amerikāņu futbolā

ViesiMājniekiRezultāts
SomijaLielbritānija28:7
DānijaAustrija15:40
#KomandaSUNZP
1.Somija11002
2.Francija00000
3.Lielbritānija10010
#KomandaSUNZP
1.Austrija11002
2.Zviedrija00000
3.Dānija10010

Izmantotie resursi:
FOOTBALL 2018 – IFAF EUROPEAN...

     [+] [-]

, 2018-07-29 22:50, pirms 6 gadiem
Līdz ar pēdējo divu Eiropas čempionu - Vācijas - nepielaišanu čempim Austrtija ir neapšaubāmi favorīti B grupā, es pat teiktu, ka Austrija ir visa turnīra favorīti. Tikmēr A grupā būs interesanta cīņa starp Somiju un Franciju. Lieku uz Somiju, ņemot vērā ka čempis notiek pie viņiem

     [+] [-]

, 2018-07-30 20:23, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk