Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Septembrī startēs Baltijas līga amerikāņu futbolā

Juris Miņins
Juris Miņins

Septembrī startēs Baltijas līga amerikāņu futbolā
"Riga Lions"
Foto: Kārlis Briedis

Pēc vienas sezonas izlaišanas Baltijas reģionā atkal tiks rīkots amerikāņu futbola turnīrs, jo 8. septembrī pirmais mačs tiks aizvadīts Baltijas futbola līgā.

Lai arī amerikāņu futbols Latvijā nav atrodams starp populārākajiem sporta veidiem, to mūsu valstī spēlē jau vairākus gadus (kopš 2010. gada), bet 2018. gada septembrī tiks dots starts Baltijas līgai amerikāņu futbolā, kurā piedalīsies četras Baltijas valstu komandas.

Latviju šajā čempionātā pārstāvēs Rīgas "Lions" komanda, kas ir valsts amerikāņu futbola flagmanis, Igaunija turnīrā startēs ar apvienoto izlasi, bet Lietuva tiks pārstāvēta ar divām komandām – Kauņas "Dukes" un Viļņas "Iron Wolves".

Kopumā ir paredzēts, ka 2018. gada turnīrā tiks aizvadītas astoņas spēles – vispirms komandas aizvadīs viena apļa grupu turnīru pēc kura rezultātiem tad arī noskaidrosies čempionu kārtas maču dalībnieki, t.i., divas labākās vienības sacentīsies par pirmo vietu, bet otrais duets noskaidros trešās vietas ieguvējus.

Jāpiebilst, ka tas nav pirmais starptautiskais amerikāņu futbola turnīrs, kas tiek rīkots Baltijas valstu ietvaros, jo iepriekš komandas sacentās Baltijas jūras līgā, kurā piedalījās komandas no no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Baltkrievijas. Rīgas "Lions" komanda arī 2015. gadā kļuva par šī turnīra uzvarētājiem. Pagājušajā sezonā šis turnīrs gan vairs netika rīkots, bet 2018. gada sezonā Baltijas komandām ir iespēja mēroties spēkiem savā starpā.

2018. gada Baltijas futbola līga

DatumsSpēle
08.09.Igaunija - Lions
09.09.Iron Wolves - Dukes
23.09.Dukes - Lions
28.09.Igaunija - Dukes
30.09.Lions - Iron Wolves
06.10.Iron Wolves - Igaunija
20./21.10.Fināls/Mačs par 3. vietu

Izmantotie resursi:
American Football International - Bringing you...

     [+] [-]

, 2018-08-27 21:25, pirms 6 gadiem
Mekl︍︍ējat p︍uisi!
E︍s es︍︍mu Poli︍na, e︍s e︍smu 2︍1, ja︍utrs, sla︍ids u︍n na︍v pie︍ticīg︍s v︍isp︍ār))
Fo︍to u︍n tālr︍uņa num︍urs anke︍︍tā >>︍> 18pop.tk