Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Feriāni pēc pārvēlēšanas IBSF prezidenta amatā sola lielāko sacensību atgriešanos Krievijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Feriāni pēc pārvēlēšanas IBSF prezidenta amatā sola lielāko sacensību atgriešanos Krievijā
Ivo Feriāni
Foto: snowalps.com

LETA. Pēc pārvēlēšanas Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidenta amatā Ivo Feriāni sola lielāko sacensību atgriešanos Krievijā.

58 gadus vecais Feriāni trešdien tika pārvēlēts IBSF prezidenta amatā, kur viņš atrodas jau kopš 2010. gada. Organizācija gan pēdējā laikā saņēmusi skarbu kritiku par to, ka, spītējot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriestajām diskvalifikācijām, ļāva Krievijas sportistiem piedalīties starptautiskajās sacensībās.

Krievijas dopinga skandālu dēļ pērn Sočos nenotika bobsleja un skeletona pasaules čempionāts, turklāt iepriekšējā sezonā šajā valstī nenotika nevienas Pasaules kausa sacensības, turklāt neviens posms tur nav iekļauts arī 2018./19. gada sezonas plānā.

Tomēr Feriāni apsolījis atgriezt Krievijā šīs sacensības, cik ātri vien iespējas. "Vispirms jau gribu teikt, ka Krievija pret mums ir bijusi ļoti godīga un sadarbojās visos jautājumos," intervijā ar Krievijas Bobsleja un skeletona federāciju sacīja Feriāni. "Nenoliedzami, Krievijā atgriezīsimies, cik ātri vien būs iespējams."

"Strādāsim pie tā, lai Krieviju nevis izslēgtu, bet gan iekļautu mūsu programmās. Zinu, ka šīs valsts atlēti sapņo par lielu sacensību norisi Sočos," izteicās IBSF prezidents.

Lai 2017. gada pasaules čempionāts nenotiktu Sočos, par tā boikotu kā pirmie iestājās arī Latvijas skeletonisti, turklāt pēcāk sekoja arī citas valstis, kas lika sacensības pārcelt Kēnigszē trasi Vācijā.

Viens no lielākajiem IBSF sponsoriem ir Krievijas gāzes koncerns "Gazprom", un starptautiskā federācija līdz šim bijusi pielaidīga Krievijas sportistu dopinga lietās.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 12:42, pirms 6 gadiem
Skeletonistiem būs iespēja boikotēt, neticu, ka bobslejisti tā darīs.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-29 13:14, pirms 6 gadiem
Cūcība, nez kā sadalījās balsis?

  +2 [+] [-]

, 2018-06-29 13:23, pirms 6 gadiem
Rome (RWH) Ivo Ferriani has been confirmed in office as President of the International Bobsleigh & Skeleton Federation (IBSF). At the Congress in Rome (ITA), the IBSF delegates of the national federations elected the Italian with 38 of 43 votes in his third term.

One opponent opposed Ivo Ferriani at the 2018 Congress. Swiss Fritz Burkard, member of the Para-Sport-Committee of the IBSF and Vice-President of the St. Moritz Bobsleigh Club, got five votes.
Avots: Ivo Ferriani re-elected as IBSF president for...

Mārtiņš Dambergs ievēlēts par viceprezidentu juridiskajos jautājumos.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-29 13:33, pirms 6 gadiem
Gazprom turpinās vadīt federāciju - tā ir jāveido virsraksts.Dukuriem līdzjūtība, murgs turpināsies.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-29 17:39, pirms 6 gadiem
Izskatās ka krievu nauda stipri ietekmē Feriāni uzskatus..

  -1 [+] [-]

, 2018-06-30 01:01, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Gazprom turpinās vadīt federāciju - tā ir jāveido virsraksts.Dukuriem līdzjūtība, murgs turpināsies.
Dainim manuprāt ir sākusies demence tāpēc līdzjūtiba un pārdzīvojumi . Mūsu skeletonistiem novēlu nepalaist visu pašplūsmā kā pirms Korejas ,bet gan atgriezties skeletona tronī ,ko viņi ir pelnijuši