Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

"Avangard" aizsardzības līderis noliedz, ka traumas dēļ nevarētu palīdzēt Krievijas izlasei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Avangard" aizsardzības līderis noliedz, ka traumas dēļ nevarētu palīdzēt Krievijas izlasei
Damirs Šaripzjanovs. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Trešdienas vakarā par Kontinentālās hokeja līgas čempioni tika kronēta Boba Hārtlija vadītā Omskas “Avangard”. MVP nopelnus izpelnījās Sergejs Tolčinskis, aizsardzībā neaizvietojams bija Damirs Šaripzjanovs, tomēr viņi nav uzaicināti uz Krievijas izlasi.

Neskatoties uz zaudējumu finālā, uz Krievijas izlasi pirms pasaules čempionāta izsaukti pieci CSKA uzbrucēji – Maksims Mamins, Maksims Šalunovs, Konstantīns Okulovs, Antons Sļepiševs un Pāvels Karnauhovs. Savukārt no čempiones Omskas “Avangard” uz valstsvienību nav izsaukts neviens spēlētājs. Krievijas izlase norādīja, ka aizsargs Damirs Šaripzjanovs nevarēs palīdzēt, jo play-off laikā iedzīvojies traumā.

“Tā nav taisnība. Ar mani neviens nav sazinājies,” pauda Gagarina kausu izcīnījušais Šaripzjanovs. Viņš 24 spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un astoņiem punktiem, un nedrīkst neizcelt viņa 86 bloķētos metienus, vidēji laukumā pavadot virs 24 minūtēm. Kurvīti no izlases saņēmis arī izslēgšanas spēļu MVP Sergejs Tolčinskis, kurš pagājušajā vasarā uz “Avangard” pārcēlās tieši no CSKA.

“Tolčinska un [Iļjas] Kovaļčuka sakarā pieņemti dīvaini lēmumi. Ja par Iļjas situāciju neesmu tik drošs, tad Sergejam ir jāspēlē izlasē,” pārliecināts bija “Avangard” bijušais prezidents Maksims Sušinskis. Viņam piekrita arī divreiz par pasaules čempionu kronētais Vitālijs Proškins, kura kontā ir arī Gagarina kauss.

“Kāpēc Kovaļčuka nav izlasē? Viņš savāca punktus. Viņu varēja ņemt. Kāpēc Tolčinski nepaņēma – tas ir jautājums izlases trenerim. Kāpēc viņš neieraudzīja vienu no labākajiem uzbrucējiem? Neviens no čempionu komandas nav izsaukts uz izlasi – tas ir absurds! Tā ir komanda, kas arī iepriekš spēlēja finālā, tā ir komanda, kas ir mūsu hokeja flagmanis. Neba viņi netīšām tika finālā un uzvarēja. Kādu vajadzēja izsaukt,” pauda Proškins.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/hockey/109659...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...

     [+] [-]

, 2021-04-29 19:35, pirms 3 gadiem
Tolčinski, Šaripzjanovu jā, Kovi laiks ir pagājis.

     [+] [-]

, 2021-05-01 06:59, pirms 3 gadiem
Jocigi, laikam cska ietekme tik liela, ka apvainojas, ka avangards vinus izpisa un tapec nenema speletajus no avangard uz izlasi