Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" saņem pendeli, sarkano kartīti un zaudējumu Livonijas kausā

Emils Ozerinskis

"Valmiera" saņem pendeli, sarkano kartīti un zaudējumu Livonijas kausā
Meisa Diops. Foto: Jānis Līgats

Latvijas un Igaunijas čempionvienību spēlē Tallinā ar rezultātu 0:2 "Valmieras" futbolisti bija spiesti piektāpties Tallinas "Flora" vienībai, tādējādi zaudējot cīņā par atjaunoto Livonijas kausu.

Latvijas čempionvienībai šajā starpsezonā piemērots jaunu spēlētāju pieteikšanas liegums, taču komandas galvenais treneris Jurģis Kalns publiski paudis, ka klubs strādājot, lai šie jautājumi līdz mēneša baigām tiktu atrisināti. Tas varētu būt uzskatāms par iemeslu, kādēļ "Valmiera" savus starpsezonas sastāva papildinājumus oficiāli līdz šim nav izziņojusi, tomēr Livonijas kausa izcīņa ļāvusi ieskatīties vidzemnieku sastāva aprisēs.

Skaļākais "Valmieras" papildinājums ir Renārs Varslavāns, kurš pret Tallinas "Flora" devās laukumā jau pamatsastāvā. Uz rezervistu soliņa atradās iepriekšējo sezonu Jūrmalas "Spartakā" pavadījušais vārtsargs Dāvis Veisbuks, centra aizsargs Niks Sliede, kurš no RFS bija izīrēts tukumniekiem, iepriekš "Grobiņā" spēlējušais pussargs Kristers Volkovs un pēc pusotra gada pauzes "Valmierā" atkal nonākušais Jēkabs Lagūns.

Spēles sākumdaļā iespējas atvērt rēķinu bija valmieriešu senegāliešiem. Džibrils Gejs otrajā minūtē veica sitienu garām "Flora" vārtu kreisajam stabam, bet Meisa Diops septītajā minūtē no soda laukuma robežas aizraidīja bumbu garām igauņu labajam vārtu bomim.

Pirmā puslaika vidū savu reakciju nācās apliecināt valmieriešu cietokšņa sargam Klāvam Lauvam, kurš spēja apturēt Igaunijas čempionvienības centienus ieņemt viņa vārtu četrstūri.

Pēc nospēlētas pusstundas Daniels Balodis savā soda laukumā nogāza Stenu Reinkortu un uz valmieriešu vārtiem tika nozīmēta pendele. Sergejs Zeņovs pārliecinoši soda sitienu realizēja, ļaujot Tallinas "Flora" nonākt vadībā ar 1:0. Līdz puslaika beigām Latvijas čempionvienībai rezultātu izlīdzināt neizdevās.

Uz otro puslaiku laukumā devās vārtsargs Veisbuks, aizsargi Sliede un Emīls Birka, kā arī pussargs Lagūns. Nedaudz vēlāk spēlē iesaistījās arī Kristers Neilands un Niks Dusalijevs.

Spēles 55. minūtē "Valmieras" futbolisti jau priekā cēla rokas gaisā pēc Džibrila Geja izpildītā sitiena. Bumbas nonākšanu vārtu tīklā neieskaitīja līnijtiesnesis, kurš pacēla aizmugures karodziņu.

Otrā puslaika vidū valmieriešu cerības uz atspēlēšanos saļodzīja nonākšana skaitliskajā mazākumā. Ar futbola apavu korķiem sāpīgi ceļgala apvidū pretiniekam iespēra Maksims Toņiševs, ieraugot savā priekšā no Marti Puka kabatas izvilkto sarkano plāksteri.

Desmit minūtes pirms spēles beigām "Flora" sagrieza pamatīgus karuseļus pie valmieriešu vārtiem, vairākkārt iespēlējot bumbu soda laukumā un izspēlējot to arī ārā. Sitienu uzņēmās Konstantins Vasiļjevs, bet bumba lidoja garām mērķim.

Visus jautājumus par Livonijas kausa spēles iznākumu noņēma Ņikita Mihailovs, kurš četras minūtes pirms pamatlaika beigām trieca gar valmieriešu vārtiem ripojošo bumbu starp Veisbuka sargāto vārtu stabiem. Panākot rezultātu 2:0, Tallinas "Flora" kļuva par Livonijas kausa jauno īpašnieci.

Livonijas kauss, Tallinā

Tallinas "Flora" - "Valmiera" 2:0 (1:0)
Vārti: Žeņovs 32' (11m), Mihailovs 86'
Noraidījums: Toņiševs
Valmiera: Lauva (Veisbuks 46') - Falls (Birka 46'), Balodis (Sliede 46'), Veips (Neilands 61'), Toņiševs - Gejs (Pūlis 75'), Želizko, Jaunzems - Varslavāns (Dusalijevs 61'), Kaušelis (Lagūns 46'), Diops.
Galvenais tiesnesis: Marti Puks (Igaunija)

Izmantotie resursi:
https://jalgpall.ee/voistlused/frie...

  +3 [+] [-]

, 2023-01-29 16:34, pirms gada
Sākumā izskatījās ok, bet pakāpeniski aizgāja pa reni, piertrūks labu veidotāju

  +5 [+] [-]

, 2023-01-29 16:35, pirms gada
Igaunijas čempione ir spēcīgāka par Valmieras šī brīža sastāvu. Ja tiktos vasarā tad Valmieras izredzes būtu daudz augstākas kā šobrīd.

  -2 [+] [-]

, 2023-01-29 16:35, pirms gada
Protams ka Latvijaa čempionu oficiālu starptautisko spēli Latvijā redzēt var tikai igauņu valodā un igauņu pārraidē.
Spēle diezgan blāva. ČL būs apkaunojums ar šo sastāvu

  +5 [+] [-]

, 2023-01-29 16:35, pirms gada
šobrīd diemžēl izskatās pēc nedaudz uzlabotas mettas, cerams drīz būs papildinājumi

  +1 [+] [-]

, 2023-01-29 16:58, pirms gada
Mena, jokota ?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-29 17:03, pirms gada
Ja Varslavāns spēlēs tas būs papildinājums labs tāpat kā Sliede bet sastāvs parāk jauns izskatās un vairāk izskatās ka grib daudzus atrādīt eiropas tirgum lai izdevīgi pārdot.

     [+] [-]

, 2023-01-29 17:22, pirms gada
specha rakstīja: Mena, jokota ?
gan jau transfēram gatavojas, viss kodols tiek izsūtīts atskaitot Žeļisko un Jaunzemu

  +1 [+] [-]

, 2023-01-29 17:29, pirms gada
Jā būs apkaunojums čempionu līgā, it kā Rīgas klubi būtu kaut ko parādījusi tur ievērības cienīgu. Otrkārt tik tālu līdz vasarai ka bezjēdzīgi tagad spriedelēt par to kas būs. Treškārt ko brīnīties, kā atkal daudz gados jauno Valmierai, jo pati kluba vadība teikusi ka čempionu tituls neliks mainīt komplektācijas pieeju un uzsvars. Un ja priecājas, ka nebūs kaudzes ar šaubīgiem tjipa Liepājas leģionāriem,bet tiks dota iespēja vairākiem vietējiem.

     [+] [-]

, 2023-01-29 17:37, pirms gada
specha rakstīja: Mena, jokota ?
Vēl jau tas japānis kas bija izīrēts Tukumam kur tas palicis ?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-29 17:59, pirms gada
Tiešām žēl izmesta vieta čL

  -3 [+] [-]

, 2023-01-29 18:04, pirms gada
Rubentus rakstīja: Jā būs apkaunojums čempionu līgā, it kā Rīgas klubi būtu kaut ko parādījusi tur ievērības cienīgu. Otrkārt tik tālu līdz vasarai ka bezjēdzīgi tagad spriedelēt par to kas būs. Treškārt ko brīnīties, kā atkal daudz gados jauno Valmierai, jo pati kluba vadība teikusi ka čempionu tituls neliks mainīt komplektācijas pieeju un uzsvars. Un ja priecājas, ka nebūs kaudzes ar šaubīgiem tjipa Liepājas leģionāriem,bet tiks dota iespēja vairākiem vietējiem.
juu, es piekrītu

  -1 [+] [-]

, 2023-01-29 18:06, pirms gada
Mūsu klubi padsmit gadus nav pārvarējusi nevienu kārtu čempionu līgā. Un uzvaru nav bijis laikam nevienas atsevišķas spēlēs tajos gadījumos. Ka var izgāzties Valmiera? Vnk joprojām Rīgas un Liepājas klubu atbalstitaji nevar sagremot valmieriešu titulu. Visu nevar nopirkt par naudu jo pat fanus Rīgas klubi pērk.

     [+] [-]

, 2023-01-29 18:07, pirms gada
Ne jau Lauva tiešām būs pamatvārtusargs?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-29 18:18, pirms gada
pagaidām viena "bēdu ieleja"..un ne jau nu Varslavāns būs pastiprinājums.

  +3 [+] [-]

, 2023-01-29 18:43, pirms gada
Rubentus rakstīja: Mūsu klubi padsmit gadus nav pārvarējusi nevienu kārtu čempionu līgā. Un uzvaru nav bijis laikam nevienas atsevišķas spēlēs tajos gadījumos. Ka var izgāzties Valmiera? Vnk joprojām Rīgas un Liepājas klubu atbalstitaji nevar sagremot valmieriešu titulu. Visu nevar nopirkt par naudu jo pat fanus Rīgas klubi pērk.
Par Čempionu līgu skaidrs, bet alkatīgā Valmiera ir iznīcinājusi Latvijas izredzes redzēt mājās KL komandas.

     [+] [-]

, 2023-01-29 19:38, pirms gada
Rubentus rakstīja: Mūsu klubi padsmit gadus nav pārvarējusi nevienu kārtu čempionu līgā. Un uzvaru nav bijis laikam nevienas atsevišķas spēlēs tajos gadījumos. Ka var izgāzties Valmiera? Vnk joprojām Rīgas un Liepājas klubu atbalstitaji nevar sagremot valmieriešu titulu. Visu nevar nopirkt par naudu jo pat fanus Rīgas klubi pērk.
Izgāzties var, turpinot līdz šim iespēto EK. Vieni zaudējumi, turklāt uz papīra labākā sastāvā. ČL diez vai, kāds kaut ko gaida, taču vēl jau ir arī KL.