Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Toko Ekambi divi vārti, Kamerūna izslēdz debitanti Gambiju un spēlēs pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Toko Ekambi divi vārti, Kamerūna izslēdz debitanti Gambiju un spēlēs pusfinālā
Karls Toko Ekambi. Foto: SPO/Scanpix

Par pirmo Āfrikas Nāciju kausa futbolā pusfinālisti kļuvusi turnīra saimniece Kamerūna, kas šovakar otrā puslaika ievadā iesita divreiz un no tālākas dalības izslēdza debitanti Gambiju - 2:0. Abi vārti Karla Toko Ekambi rēķinā.

• Astotdaļfinālā Gambija izcīnīja minimālu uzvaru pār Gvineju, bet Kamerūna pārvarēja kovida novājinātās Komoras barjeru.

• Kamerūnieši jau no pirmajām minūtēm uzņēmās iniciatīvu un kontrolēja bumbu, lūkojot izveidot momentus pie Gambijas vārtiem. Pirmā puslaika izskaņā divas labas iespējas neizmantoja turnīra labākais bombardieris Vensāns Abubakars, bet Kamerūna visā puslaikā izdarīja deviņus sitienus pa pretinieku vārtiem. Turpretī Gambija nosēdās aizsardzībā un mājinieku vārtus neapdraudēja.

• Arī otro puslaiku ļoti aktīvi iesāka kamerūnieši, 50. minūtē Gambijai iekrītot aizsardzībā. Kamerūniešu uzbrucējs Karls Toko Ekambi pēc Kolinsa Faja centrējuma apsteidza aizsargu un ar galvu raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī, ļaujot ''Japoma'' stadionā sanākušajiem līdzjutējiem gavilēt - 1:0.

• Septiņas minūtes vēlāk Toko Ekambi atzīmējās otro reizi mačā un dubultoja Kamerūnas pārsvaru. Ikdienā Francijas klubā ''Lyon'' spēlējošais futbolists pēc Martēna Onglā piespēlēs gar vārtiem trieca bumbu vārtu tīklā - 2:0.

• Puslaika turpinājumā laukuma saimniekiem bija pāris labas iespējas gūt arī trešos vārtus, tomēr tās palika neizmantotas. Gambijai atspēlēties neizdevās un Kamerūna izcīnīja uzvaru ar 2:0, iekļūstot Āfrikas Nāciju kausa pusfinālā.

• Kamerūnieši līdz šim piecās Āfrikas Nāciju kausa spēlēs guvusi 11 vārtus, to paveicot diviem futbolistiem. Turnīra rezultatīvākais ar sešiem vārtiem ir Vensāns Abubakars, bet piecus golus iesitis šīvakara dubļa autors Toko Ekambi.

• Turnīra saimniece Kamerūna pusfinālā sacentīsies pret Ēģiptes un Marokas pāra uzvarētāju, kas tiks noskaidrots rītvakar.

• Savukārt otrā sestdienas pusfinālā par nelielu pārsteigumu parūpējās Burkinafaso, kas ar 1:0 izslēdza Tunisiju. Tunijsai šis nebija pats veiksmīgais turnīrs (divi zaudējumi grupu turnīrā), taču astotdaļfinālā bija izdevies pieveikt Nigēriju, un šodien Tunisija bija nelielas favorītes lomā.

• Vienīgie spēles vārti tika gūti pirmā puslaika kompensācijas laikā, kad bumbu Tunisijas vārtos nogādāja 19 gadus vecais Francijas kluba "Lorient" spēlētājs Dango Oatara. Viņam šie bija pirmie vārti turnīrā, tiesa, viņš arī spēles izskaņā tika noraidīts par sitienu ar elkoni, kas gan mača rezultātam nelika mainīties.

• Burkinafaso Nāciju kausa pusfinālā iekļuvusi ceturto reizi savā vēsturē. Iepriekšējam finālturnīram Burkinafaso nemaz nekvalificējās, bet 2017. gadā ieņēma trešo vietu.

• Āfrikas kausa izslēgšanas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay.

Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfināli

SpēleRez.Vārtu guvēji
Kamerūna - Gambija2:0 (0:0)Toko Ekambi 50' 57'
Burkinafaso - Tunisija1:0 (1:0)Oatara 45+3`
Ēģipte - Maroka18:00
Senegāla - Ekvatoriālā Gvineja21:00