Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņam iespēja pret "Cavaliers", Boguts nespēlēs

Rolands Eliņš

Biedriņam iespēja pret "Cavaliers", Boguts nespēlēs
Andris Biedriņš (pa labi) bloķē Kairija Ērvinga metienu
Foto:AP/Scanpix

Latviešu basketbolista Andra Biedriņa pārstāvētā komanda Goldensteitas „Warriors” šonakt, 2.00 pēc Latvijas laika tiksies ar vienu no līgas vājākajām komandām Klīvlendas „Cavaliers”. Paredzams, ka tajā nepiedalīsies ne Endrjū Boguts, ne Stefans Karijs, līdz ar to „Warriors” uzvaru par pašsaprotamu nevar uzskatīt, turklāt šobrīd vienu no savas vēl agrās karjeras labākajiem posmiem aizvada "Cavaliers" līderis Kairijs Ērvings.

Goldensteitas „Warriors” sastāvā vakar atgriezās austrāliešu centrs Endrjū Boguts, kurš lielāko sezonas daļu dziedēja traumu. Boguts pret „Raptors” nospēlēja 24 minūtes, guva 12 punktus un bloķēja četrus pretinieku metienus, proti, darbojās tieši tā, kā „Warriors” galvenais treneris Marks Džeksons bija gaidījis. Boguts gan paskaidrojis, ka pašreizējais plāns būs laukumā pavadīt ne vairāk kā 25 minūtes, turklāt vismaz līdz februāra vidum arī izlaist spēles, pirms kurām nav dota vismaz viena atpūtas diena. Līdz ar to šodienas pretinieki Klīvlendas „Cavaliers” var nedaudz uzelpot, jo pret viņiem Boguts nespēlēs.

Festuss Ezili, kurš lai arī netika uzlaists laukumā vakardienas spēlē, šodien visticamāk ieņems Boguta vietu, bet Biedriņš nāks laukumā no rezervistu soliņa. Ņemot vērā Boguta atgriešanos, šī var kļūt par vienu no pēdējām Biedriņa iespējām pierādīt sevi "Warriors" komandas sastāvā, turklāt "Cavaliers" garais gals varētu būt viņam īpaši pateicīgi pretinieki.

Īstas skaidrības vēl nav par Stefana Karija līdzdalību šajā mačā, jo viņš pret „Raptors” savainoja potīti. Lai arī spēlētājs uzsvēra, ka savainojums nav nopietns, lēmums par iziešanu laukumā tiks pieņemts pirms pašas spēles: "Kamēr vien es ar savu spēli neriskēju padziļināt savainojumu, es centīšos būt laukumā."

Karija klātbūtne laukumā būtu patiešām noderīga, jo „Cavaliers” saspēles vadītājs Kairijs Ērvings savu komandu aizvedis līdz uzvarai jau trijās spēlēs pēc kārtas (pret „Celtics”, „Bucks” un „Raptors”), turklāt šajās spēlēs guvis vidēji 35,6 punktus, kas lika NBA viņu atzīt pagājušās nedēļas vērtīgāko spēlētāju. 20 gadus vecais Ērvings šajā sezonā vidēji guvis 24,2 punktus, turklāt ar saspēles vadītajam lielisku precizitāti – 48%. Jau Stefans Karijs nav tas labākais aizsardzības spēlētājs, bet pavisam grūti iztēloties veterānu, „Warriors” rezerves saspēles vadītāju Džaretu Džeku 30 mača minūtes sedzam vienu no veiklākajiem NBA spēlētājiem, kurš savas karjeras aizvadītajās 85 spēlēs izcēlies ar jau pieciem uzvaru nesošiem metieniem spēļu pēdējās sekundēs. Tiesa, komandas treneris Džeksons jau iepriekš bieži izmantojis zonas aizsardzību un izskatās, ka šajā spēlē tā būs īpaši noderīga, ņemot vērā, ka „Cavaliers” ir tikai 19. precīzākā tālmetienu izpildītāja līgā (35%).

„Warriors” savukārt tālmetienu ziņā ir pati precīzākā komanda (38,8%), tiesa, lauvas tiesa nopelnu šeit pienākas tieši Karijam. Ja Karijs nespēlēs, tad pie lielāka spēles laika tiks Džarets Džeks, kurš palicis kā vienīgais nominālais saspēles vadītājs komandā. Džeks aizvada vienu no savas karjeras veiksmīgākajām sezonām, vidēji spēlē gūstot 12,5 punktus un izdarot 5,6 rezultatīvas piespēles, turklāt viņš bieži spējis uzņemties iniciatīvu tieši spēļu ceturtajās ceturtdaļās, kad trāpījis 15 no 33 tālmetieniem. Tiesa, Džeka tālmetienu precizitāte piedzīvo smagu kritienu brīžos, kad viņa jāiztiek bez Karija palīdzības – 33% pret 43% laikā, kad Karijs ir laukumā. No svara būs arī Kleja Tompsona darbība, jo viņa precizitāte šosezon bijusi diezgan nekonsekventa, taču viņš no tālās distances precīzāks bijis tieši brīžos, kad Karijs atradies laukumā malā (37% pret 44%).

„Warriors” līderis Deivids Lī šobrīd, pēc ESPN apskatnieka Džeimsa Herberta vārdiem, nespēj pateikt teikumu, neuzslavējot Boguta spējas aizsardzībā. Lī tika izvēlēts dalībai NBA Visu Zvaigžņu spēlē, pateicoties komandas 27 uzvarām, vidēji spēlē gūtajiem 19,6 punktiem un izcīnītājām 10,8 atlēkušajām bumbām, nevis savai spēlei aizsardzībā, jo sezonas gaitā centriem Biedriņam un Ezili diezgan bieži nācās piesegt sava līdera paviršības.

Savukārt Klīvlendā Ērvings ir viena no retajām pozitīvajām lietām, par ko „Cavaliers” (13-32) var priecāties, jo šobrīd atrodas 28. vietā NBA, turklāt pavisam nesen saņēma ziņu par centra Andersona Varežao veselības problēmām, kas liegs piedalīties šās sezonas atlikušajās spēlēs un vieš neskaidrību arī par spēlētāja nākotni. Taču arī bez Varežao „Cavaliers” ir samērā laba cīnītaja pat atlēkušajām bumbām (vidēji spēlē izcīna 49,5%), tiesa, „Warriors” šajā rādītājā ir viena no labākajām līgā – 51,3%.

Komandu statistika

Uzb - vidēji gūtie punkti 100 pozīcijās. Aiz.- vidēji ielaisti punkti 100 pozīcijās

KomandaBilanceUzb.Aiz.Star.Atl.%3%
Goldensteitas „Warriors”27-17104.1101.9+2.251.338.8%
Klīvlendas „Cavaliers”13-3299.3106.4-7.149.435.1%

Provizoriskie sākumsastāvi

(iekavās norādīti sezonā vidēji gūtie punkti)

Poz.”Warriors””Cavaliers”
PGDžeks (12.5)Ērvings (24.2)
SGK. Tompsons (16.1)Veiterss (14.4)
SFBārnss (8.9)Džī (10.8)
PFLī (19.6)T. Tompsons (10.8)
CEzili (2.6)Zellers (8.1)

Šonakt interesants mačs gaidāms arī Losandželosā, kur vietējā „Lakers” centīsies turpināt renovēt savu komandu un sezonu, spēkojoties ar topošajiem pelikāniem, Ņuorleānas „Hornets” basketbolistiem. Kobe Braients pēdējās divās spēlēs izdarījis 28 rezultatīvas piespēles, kas atnesis divas uzvaras, un būs ļoti interesanti redzēt, cik ilgi Braients turpinās šādu spēles stilu. Šī mača sākums paredzēts 5.30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
NBA.com Advanced Stats - Advanced basketball...
Hollinger's NBA Team Stats - ESPN Insider -...

 +15 [+] [-]

, 2013-01-29 19:10, pirms 11 gadiem
ja jau biedriņš nav spējis sevi parādīt pēdējos 3 gadus ,tad diezvai šīs nakts spēle būs baigais izņēmums...

  -1 [+] [-]

, 2013-01-29 19:13, pirms 11 gadiem
Kur var redzēt Biedriņa spēli?

  +7 [+] [-]

, 2013-01-29 19:14, pirms 11 gadiem
Jāsāk pa grozu mest!Ja ir iespēja spēlēt,turklāt viena no pēdējām reizēm pierādīt sevi tā kārtīgi,tad it īpaši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Detfels
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-29 19:51, pirms 11 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Kur var redzēt Biedriņa spēli?
iesaku labāk normāli izgulēties..
sen vairs nav vērts dēļ biedra agri celties
nu bet atbildot uz jautājumu - Прямые спортивные видео трансляции, футбол,...

     [+] [-]

, 2013-01-29 20:04, pirms 11 gadiem
"Ņemot vērā Boguta atgriešanos, šī var kļūt par vienu no pēdējām Biedriņa iespējām pierādīt sevi "Warriors" komandas sastāvā."
Pilnīgas muļķības. Saprotu, ka spēles notiek naktī pēc LV laika, bet ja neskatās, tad nevajag pūst citiem miglu acīs.
Biedriņš ir daudz pārliecinošāks par Ezeli aizsardzībā. Warriors pietiek uzbrukuma options un Andra pienākums laukumā ir veidot screens uzbrukumā un kontrolēt groza apakšu aizsardzībā. Tāds ir trenera taktiskais risinājums. Reti kurā uzbrukumā bumba vispār izrotē caur Biedriņa rokām. Reāli Andra spēle šobrīd daudz neatpaliek (ja vispār atpaliek) no tā ko redzējām viņa spožākajā sezonā.Pie citiem priekšnosacījumiem viņš NBA var būt vidēji 8pts un virs 10 rebs spēlētājs. Jebkuras iemaņas paliek blāvākas ja nav iespējas tās regulāri izmantot. Visticamāk gan, ka nekad vairs nenokļūs tik labvēlīgos apstākļos kā 08/09 sezonā.
Tomēr viņš būs NBA kā rezerves centrs līdz karjeras beigām. Viņam ir laba spēles izpratne un līgā jau kādu laiku ir garo spēlētāju deficīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-29 20:45, pirms 11 gadiem
Nu nezinu drizak virsraksts varetu but AB pedeja iespeja spelet jo kad Boguts bus forma +Festuss AB atliks tikai sildit solinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-29 21:44, pirms 11 gadiem
Rītdienas virsrakts:Andris Biedriņš savāc 1 atlēkušo bumbu uzvarā pār ''Cavaliers''.

Raksta teksts par AB:

Andris Biedriņš laukumā pavadīja 7 minūtes,kuru laikā metienus pa grozu neizdarīja,savāca 1 atlēkušo bumbu un nopelnīja 1 personīgo piezīmi.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-29 22:09, pirms 11 gadiem
Paredzams, ka tajā nepiedalīsies ne Endrjū Boguts, ne Stefans Karijs, līdz ar to „Warriors” uzvaru par pašsaprotamu nevar uzskatīt
------------
Nu jā ņemot vērā Boguta līdzšinējo nepārspējamo ieguldījumu visās Warrioru uzvarās, tas būs smags zaudējums.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 00:58, pirms 11 gadiem
Punkti nebūs, varbūt kādu atlekušo savāks.. Atkal rādīs savu izcilo bloķēšanas prasmi gūstot piezīmes.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 01:20, pirms 11 gadiem
mavaans rakstīja: Rītdienas virsrakts:Andris Biedriņš savāc 1 atlēkušo bumbu uzvarā pār ''Cavaliers''.

Raksta teksts par AB:

Andris Biedriņš laukumā pavadīja 7 minūtes,kuru laikā metienus pa grozu neizdarīja,savāca 1 atlēkušo bumbu un nopelnīja 1 personīgo piezīmi.
Vairāk piezīmes būs

     [+] [-]

, 2013-01-30 02:28, pirms 11 gadiem
Biedrins izcils sakuma

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 03:40, pirms 11 gadiem
Skatos spēli,man rodas tāds iespaids,ka Biedriņš tikai skraida pa laukumu.Ne viņš tās atlēkošas var savākt kā agrāk,ne uzmest. Liekas, ka pārējie 4 spēlētaji uz laukuma pilnībā nereiķinās ar viņu. Skatos viņa profilu nba.com,tur rakstīts,ka viņš jau 8 sezonu spēlē NBA.......Kāāāāāāāā 8 sezonu laikā var neiemācīties mest sodiņus????

  +2 [+] [-]

, 2013-01-30 03:50, pirms 11 gadiem
Ja tu būtu laukumā ar spēlētāju kurš nevēlas un kuram bail uzbrukt grozam (dēļ sodiņiem), kuram nav arī metiena no distances, nav post game, nav handle (vārdu sakot nav PILNĪGI nekā uzbrukumā), tu ar viņu baigi rēķinātos un dotu bumbu?

Tas ko Biedriņš darīja pagātnē ir cauri, es domāju par šībrīža reālo situāciju. Beidziet tak cilvēki sapņot un cerēt ka viņš vēl kādreiz iemetīs virs 10 pts, kur nu vēl vāks double double, aizsardzībai kaut cik vēl viņš noderīgs, bet manuprāt spēlētāju kurš der tikai aizsardzībai un pat tur nav tik labs + uzbrukumā ir nevis 0 bet -1 nav jēgas turēt laukumā! Lai iet LBL uzkapāt, tur ar viņu kāds varbūt rēķināsies

     [+] [-]

, 2013-01-30 03:52, pirms 11 gadiem
p.s. Klay Thompson plosās! :O

  +2 [+] [-]

, 2013-01-30 03:58, pirms 11 gadiem
bet kā ir ar tiem sodiņiem,vaitad tiešam tik grūti ir iemācīties viņus mest?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 05:10, pirms 11 gadiem
nu traucē jau viņam tas ka (laikam) ir lielas plaukstas, piem. tā bija šakam, viņam bija tik liela roka ka citiem tas būtu mest sodiņu ar kkādu 4 izmēra bumbu.. Nē nu Biedriņš vnk ir unikums, viņš laikam vnk nevar iemācīties norm. shooting form.. aj nu viņš ir slinks, piķi dabūjis un neko negrib vairāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja