Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mesi intervijā kritizē bijušo prezidentu un sola savu nākotni izlemt tikai vasarā

Agris Suveizda

Mesi intervijā kritizē bijušo prezidentu un sola savu nākotni izlemt tikai vasarā
Lionels Mesi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Futbola superzvaigzne Lionels Mesi sev neierasti ilgā televīzijas intervijā La Sexta komentēja šā gada politisko un ekonomisko krīzi "Barcelona" klubā un atzina, ka nākamo soli pēc sezonas un pašreizējā līguma beigām nezina pat viņš pats.

Vasarā Mesi nosūtīja kluba prezidentam Žuzepam Marijam Bartumeu burofaksu jeb īpaši ierakstītu vēstuli, oficiāli paziņojot, ka vēlas pamest klubu. Tas gan beigās nenotika, taču Bartumeu oktobrī bija spiests atkāpties no amata. "Sešus mēnešus viņam teicu, ka gribu prom un lūdzu palīdzību, bet viņš tikai teica "nē, nē, nē". Tādēļ nosūtīju burofaksu kā pēdējo salmiņu, lai oficiāli parādītu, ka runāju nopietni. Mūžīgi būšu pateicīgs šim klubam par visu, taču jutu, ka cikls ir noslēdzies un ka man vajag pārmaiņas. Zināju, ka šis būs pārejas gads, bet es gribēju cīnīties par Čempionu līgu un līgas titulu. Prezidents negribēja mani palaist, un tad viņš sāka izplatīt dažādas ziņas, lai padarītu mani par slikto. Tad notika tas, kas notiks, bet esmu mierīgs par to, ka izdarīju to, kas tobrīd bija pareizi."

Mesi neslēpa niknumu par to, kā Bartumeu izstūma viņa draugu Luisu Svaresu no kluba, turklāt urugvajietis konkurentei Madrides "Atletico" pievienojās par velti. Mesi gan nevēlējās publiski iedziļināties šā stāsta detaļās: "Viņš [Bartumeu] meloja par tik daudzām lietām. Godīgi sakot – tik daudzām, taču dodu priekšroku neizpaust privātās detaļās par notikušo. Bet es varu jums garantēt, ka viņš vairāku gadu laikā meloja ļoti bieži."

Pašreizējais līgums ar Mesi ir spēkā tikai līdz sezonas beigām, un jau janvārī viņš drīkstēs oficiāli runāt un parakstīt pirmsvienošanos ar citiem klubiem. Mesi gan bilda, ka to nedarīs: "Nerunāšu ar citiem klubiem, jo līdz pat sezonas beigām nebūs nekādas skaidrības. Pagaidīšu, lai beidzas sezona. Svarīgākais ir domāt par komandu un mēģināt izcīnīt titulus, nenovērst uzmanību ar citām lietām. Es nezinu, kas notiks. Koncentrējos tuvākajiem sešiem mēnešiem. Nebūtu pareizi teikt, ko darīšu pēc sezonas, jo pat es to nezinu."

24. janvārī gaidāmas "Barcelona" prezidenta vēlēšanas, bet Mesi nav lielu ilūziju, ka tuvākajos gados izdosies atgriezties iepriekšējā līmenī: "Klubs ir ļoti sliktā finansiālā stāvoklī – ļoti sliktā. Būs sarežģīti atgriezties tur, kur mēs bijām, un jaunajam prezidentam nebūs viegli visu izmainīt. Ceru, ka jaunais prezidents, lai arī kurš uzvarētu, spēs panākt šā kluba atgriešanos tur, kur tas ir pelnījis būt. Neimārs? Būs smagi parakstīt kvalitatīvus spēlētājus, jo naudas nav. Būs smagi atgūt Neimāru. Pat tad, ja viņš piekritīs mazākai algai, kā gan lai samaksā PSG? Jaunajam prezidentam būs jārīkojas ļoti gudri, lai visu sakārtotu."

Mesi intervijā arī pauda publisku atbalstu pašreizējam galvenajam trenerim Ronaldam Kūmanam, atkārtoja, ka viņam nav nekādu nesaskaņu ar franču uzbrucēju Antuānu Grīzmanu, un prātoja, ka pēc futbolista karjeras beigām sevi drīzāk redz sporta direktora, nevis trenera ampluā. 33 gadus vecais Mesi šosezon Spānijas čempionātā un Čempionu līgā 18 spēlēs ir guvis 10 vārtus, taču piecus no tiem – no 11 metru atzīmes. FIFA balsojumā Mesi tika atzīts par 2020. gada otro labāko futbolistu pasaulē, apsteidzot Krištianu Ronaldu un piekāpjoties vienīgi Robertam Levandovskim.

Rītvakar pret "Eibar" Mesi potītes problēmas dēļ tiks atpūtināts.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...

     [+] [-]

, 2020-12-28 11:26, pirms 3 gadiem
Jau sen teicu ka Bartameu ir visu laiku labaakais Madrides Real prezidents.