Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: "Phjončhanas olimpiskā trase pagaidām nav pietiekami ātra"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs: "Phjončhanas olimpiskā trase pagaidām nav pietiekami ātra"
Martins Dukurs
Foto: Edmunds Brencis, F64

Pēdējo septiņu Pasaules kausu ieguvējs, skeletonists Martins Dukurs šonedēļ izmēģina Phjončhanas olimpisko bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona trasi "Alpensia Sliding Centre". Sarunā ar laikrakstu "Diena" sportists atklāj, ka tur būs jāprot labi braukt, taču pagaidām trase ir lēnāka nekā tika prognozēts.

"Pagaidām trase ir lēnāka nekā tika prognozēts, taču viens ir skaidrs - tā būs braucamā trase, kurā jau tagad dažās vietās ir jāpacīnās par līnijām. Otrajā virāžā ir vēl nekur nebijis profils un izejā bez problēmām var uzšaut pa dēļiem," informē Martins Dukurs - pieckārtējais Latvijas labākais sportists (2010, 2011, 2013, 2014, 2015).

Phjončhanas trases iepazīšana gan ir visai nosacīta, jo tiek lēsts, ka 2018. gada olimpiskajās spēlēs braukšana būs citāda - ātrums paredzams par 15 līdz 20 kilometriem lielāks. Korejieši informāciju atklāj bez liela entuziasma, jo olimpiskajās spēlēs cer uz savu sportistu priekšrocībām.

Atgādinām, ka marta sākumā pirmais mēģinājums izgāzās, jo Dienvidkorejas siltajā laikā pārstāja darboties saldēšanas iekārtas. Toreiz trases augšdaļā braukšana nebija iespējama, tika veikti braucieni no astotās virāžas, taču pēc nepilnas pusstundas nācās pārtraukt. Tika izlemts pārcelt izmēģināšanu uz oktobri.

Jaunajā sezonā mūsu vadošajiem skeletonistiem būs jaunas kamanas. Šveicē tika pasūtītas slieces, taču šis pasākums izrādījies neveiksmīgs - bez IBSF zīmoga tās nav derīgas. "No simt pāriem kādi 90 ir tikpat kā nelietojami," atklāj Martins Dukurs. Pārrunas turpinās, taču šveicieši mēģina izvairīties.

Kā zināms, brāļi Martins Dukurs un Tomass Dukurs pēdējos gados ir pasaules elitē, turklāt Martins triumfējis septiņos Pasaules kausos pēc kārtas (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016). Aizvadītajā sezonā elitē sevi pieteica ar mūsu skeletona labākā dāma Lelde Priedulēna.

2. decembrī Kanādas trasē Vistlerā sāksies Pasaules kausa jaunā sezona.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +1 [+] [-]

, 2016-10-28 17:33, pirms 7 gadiem
Martinam pēdējā iespēja tikt pie olimpiskā zelta. Līdz nākamajām spēlēm nez vai vairs tādā līmenī noturēsies.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-28 17:41, pirms 7 gadiem
rihardilio rakstīja: Martinam pēdējā iespēja tikt pie olimpiskā zelta. Līdz nākamajām spēlēm nez vai vairs tādā līmenī noturēsies.
Viņs par 95% varētu noturēt tādu līmeni tikai startā biški varētu atpalikt + manuprāt no jaunajiem skeletonistiem kādi 2- 3 tikai spētu viņu atbraukt trasē

     [+] [-]

, 2016-10-28 18:00, pirms 7 gadiem
rihardilio rakstīja: Martinam pēdējā iespēja tikt pie olimpiskā zelta. Līdz nākamajām spēlēm nez vai vairs tādā līmenī noturēsies.
Daudz ko izteiks, kādu trasu uzbliezīs Pekinas spēlēm - ja būs vairāk "starta" trase, tad būs grūti ko labu sadarīt, ja tehniskāka/līnijotāka, tad kas zin.... bet līdz tam vēl tāls tāls ceļš ejams un pāris kari pārdzīvojami

  -1 [+] [-]

, 2016-10-28 18:21, pirms 7 gadiem
Man šķiet, ka korejieši blēdās...ar modernajām tehnoloģijàm uztaisīs trasi, kur katrà viràžà būs cita un piedevām regulējama ledus temperatūra...un oficiālos treniņos bùs viena temperatūra, bet sacensību dienā tà temperatūra, pie kuras būs 1000 reizes nobraucis korejietis...

     [+] [-]

, 2016-10-28 18:57, pirms 7 gadiem
elmurcis rakstīja: Daudz ko izteiks, kādu trasu uzbliezīs Pekinas spēlēm - ja būs vairāk "starta" trase, tad būs grūti ko labu sadarīt, ja tehniskāka/līnijotāka, tad kas zin.... bet līdz tam vēl tāls tāls ceļš ejams un pāris kari pārdzīvojami
Pekinā jau bij olimpiskās spēles

     [+] [-]

, 2016-10-28 19:25, pirms 7 gadiem
Andri, Pekinā notiks ziemas olimpiskās spēles 2022.gadā...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-28 19:56, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Man šķiet, ka korejieši blēdās...ar modernajām tehnoloģijàm uztaisīs trasi, kur katrà viràžà būs cita un piedevām regulējama ledus temperatūra...un oficiālos treniņos bùs viena temperatūra, bet sacensību dienā tà temperatūra, pie kuras būs 1000 reizes nobraucis korejietis...
Jau vari Korejiešus sākt nolikt, un prasīt Dukurim zeltu, tipisks Latvietis.Jau viss skaidrs var arī nebraukt, kā kāds savā mājas trasē uzvar, tas nav pieļaujams apriori vai nē?

     [+] [-]

, 2016-10-28 20:10, pirms 7 gadiem
zippo22, es runāju par jauno moderno trašu priekšrocībām mājiniekiem...šādās trasēs būtu SOK jānosaka noteikums, ka ledus temperatūra treniņos un sacensībās ir vienāda!...bet to nevar ierakstīt parasto sacensību noteikumos, jo kaut tai pašai Siguldas trasei to nevar nodrošināt...un esmu igaunis!

     [+] [-]

, 2016-10-28 20:23, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: zippo22, es runāju par jauno moderno trašu priekšrocībām mājiniekiem...šādās trasēs būtu SOK jānosaka noteikums, ka ledus temperatūra treniņos un sacensībās ir vienāda!...bet to nevar ierakstīt parasto sacensību noteikumos, jo kaut tai pašai Siguldas trasei to nevar nodrošināt...un esmu igaunis!
Kaut Soms, mājniekiem vienmēr un visur ir bijušas un būs savas trases priekšŗocības, kur cepiens, valsts iegulda līdzekļus, cēļ sporta celtnes, tikai loģiski, ka grib gūt uzvaras un izmantot savas iespējamās priekšrocības, pasaki kur tā nenotiek?

     [+] [-]

, 2016-10-28 20:57, pirms 7 gadiem
zippo22, bet mēs fanojam par savējiem?...jeb tu esi korejietis?...es vispār esmu Latvijā saticis ģimeni, kura runā latviski !