Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Svaress noliedz vainu: "Pakritu un atsitu galvu pret pretinieka plecu"

Rolands Eliņš

Svaress noliedz vainu: "Pakritu un atsitu galvu pret pretinieka plecu"
Luiss Svaress un Džordžo Kjellīni
Foto:AFP/Scanpix

Urugvajas uzbrucējs Luiss Svaress, kurš saņēmis diskvalifikāciju uz deviņām izlases spēlēm, oficiālā paziņojumā FIFA Disciplinārlietu komitejai noliedzis savu vainu un norādījis, ka netīšām ar galvu uztriecies pretinieku spēlētājam.

FIFA Disciplinārlietu komiteja ceturtdien Luisam Svaresam piešķīra bargu sodu par spēles laikā veiktu kodienu plecā Itālijas aizsargam Džordžio Kjellīni. Urugvajas izlases vadība protestējusi par šo sodu un paudusi ghatavību iesniegt apelāciju, bet izlases treneris Oskars Tavaress atkāpies no savas pozīcijas FIFA Stratēģiskajā komitejā.

FIFA bija pieprasījusi attiecīgās epizodes skaidrojumu arī no paša Svaresa, kuru viņš iesniedzis rakstveidā. Saskaņā ar "Associated Press" zinoto, Svaress noliedzis vēlmi apzināti iekost Kjellīni: "Tobrīd es zaudēju līdzsvaru, kas noveda pie mana kritiena virsū pretiniekam. Krītot atsitu galvu pret pretinieku spēlētāja plecu, kas atstāja nelielu rētu uz vaigu un spēcīgas zobu sāpes."

"Kategorisku nepiekrītu FIFA interpretācijai par notikušo, proti, ka tas bijis kodiens vai vēlme iekost pretiniekam," vēstīts Svaresa aizstāvības vēstulē.

Atbalstu Svaresam pauduši vairāki futbola pasaules pārstāvji, ieskaitot Kjellīni, kurš norādījis, ka sods ir pārāk bargs. Urugvaja šovakar aizvadīs astotdaļfināla spēli pret Kolumbiju, kurā bez Svaresa, kurš jau atgriezies dzimtenē, netiek uzlūkota kā favorīte. Jāatgādina, ka jau sākotnēji Svaresa dalība Pasaules kausā bija apdraudēta savainojuma dēļ, taču spēja sagatavoties uz otro maču pret Angliju, kurā guva abus Urugvajas vārtus (2:1).

Svaresu nosodījuši arī vairāki viņa sponsori, to vidū arī "Adidas", taču pats futbolists sociālajā tīklā "Twitter" pateicies visiem tiem, kas viņu atbalsta šajā grūtajā brīdī, un novēlējis veiksmi Urugvajas izlasei šīs nakts mačā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

1 2 36 komentāri

     [+] [-]

, 2014-06-28 19:02, pirms 10 gadiem
vau vau suņi katru dienu paslīd

  +4 [+] [-]

, 2014-06-28 19:05, pirms 10 gadiem
Viņš visu pasauli par muļķiem uzskata? Tas, ka esi kaut kāda maza zvaigznīte, nenozīmē, ka vari atļauties visu.
Slēpts komentārs: Hills

 +17 [+] [-]

, 2014-06-28 19:12, pirms 10 gadiem
Adidas pārtrauks sadarbību,Colgate,Orbit uzsāks !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-06-28 19:29, pirms 10 gadiem
Njā, pavisam traki, es pat spētu noticēt tam, ka viņš pats nemaz neapzinājās, ka kož pretiniekam. Bet tas laikam liecina par psihiskām problēmām.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 19:32, pirms 10 gadiem
hahahah, tik smiekliigi Nejauši, tik apzinātu kustiibu vēl apstriidēt, vot tur tiešam pie psihologa jāiet bebram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 19:49, pirms 10 gadiem
Cik lielisks spēlētājs,tik liels da#nis

  +5 [+] [-]

, 2014-06-28 19:52, pirms 10 gadiem
Fifa nav muļķi, ir video kur viss ir redzams. Fifa beidzot kautko arī uzdrīkstējušies kas ir apsveicami. Tādas lietas profesionālajā sportā nedrīkst notikt un ir sodāmas. Kjellīni arī suns tāds, nomīzis. Visi nu pauž atbalstu nabaga kodējam. Un tā jau ir 3 reize, viņš vai nu nav normāls vai galīgi ahujevšijs, un vēl pamatīgs melis. Krītot, ha ha... Paspēja vēl iekosties. Paveicās ka nebija piem Ibra, tad varētu lasīt savus garos zaķa zobus zālē

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 19:54, pirms 10 gadiem
Tas ir taa pat kaa teikt, ka netiishaam padariija meiteni gruutu nevar netiishaam, aizgaaja ciet un iekoda. punkts

  -3 [+] [-]

, 2014-06-28 19:56, pirms 10 gadiem
korumpeetaas FIFA leemums ir absurds (vai braziilju labaa tiira celju?). es saprotu, ka pashiem vienalga, vai turniiraa piedalaas labaakie speeleetaaji, bet ar ko Lpool ir nogreekojushies. gribi dot lielu dsq, ok, kaut vai 20 speeles, bet lai attiecas uz izlashu speeleem.
sods ir nesameeriigs un absurds, taapat kaa Barcas akadeemijas gadiijumaa.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-28 20:03, pirms 10 gadiem
Tas viss ir Adidas pasūtījums un mārketings, Suaress tika instruēts kad un kā kost...paskatiet - plakāti ar Suaresa zobiem , to visu uzreiz tā var sagatavot?
Tas viss tika izplānots pirms čempja, un pats Suaress ar neko nav zaudējis - būs līgums ar Real vai Barcu...vienīgie zaudētāji ir Urugvajas izlase

     [+] [-]

, 2014-06-28 20:04, pirms 10 gadiem
555 rakstīja: korumpeetaas FIFA leemums ir absurds (vai braziilju labaa tiira celju?). es saprotu, ka pashiem vienalga, vai turniiraa piedalaas labaakie speeleetaaji, bet ar ko Lpool ir nogreekojushies. gribi dot lielu dsq, ok, kaut vai 20 speeles, bet lai attiecas uz izlashu speeleem.
sods ir nesameeriigs un absurds, taapat kaa Barcas akadeemijas gadiijumaa.
apmēram tā. Ja feins furgona vadītājs sadzēries (vai ne sadzēries) brīvdienā sabrauc cilvēku, atņemsim viņam tiesības tikai brīvajā laikā braukāt, jo ar ko gan darba devējs sagrēkojies?!?
Par to visu varētu gari un plaši diskutēt, ja tā būtu pirmā, vai pašā sliktākajā gadījumā otrā reize...

     [+] [-]

, 2014-06-28 20:05, pirms 10 gadiem
es saprastu,ja vinjsh buutu Lv deputaats un shaadi murgotu....

  -2 [+] [-]

, 2014-06-28 20:07, pirms 10 gadiem
ABa rakstīja: apmēram tā. Ja feins furgona vadītājs sadzēries (vai ne sadzēries) brīvdienā sabrauc cilvēku, atņemsim viņam tiesības tikai brīvajā laikā braukāt, jo ar ko gan darba devējs sagrēkojies?!?
Par to visu varētu gari un plaši diskutēt, ja tā būtu pirmā, vai pašā sliktākajā gadījumā otrā reize...
uz laukuma notiek arii sliktaakas lietas, un visiem po... elkonji pa galvu, sitieni, kad tiesnesis neredz, apzinaata kaapshana virsuu un agresija...
nu iekoda? nu ko tagad? kaads nomira, kaads savainojaas? NEE.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-28 20:18, pirms 10 gadiem
555 rakstīja: uz laukuma notiek arii sliktaakas lietas, un visiem po... elkonji pa galvu, sitieni, kad tiesnesis neredz, apzinaata kaapshana virsuu un agresija...
nu iekoda? nu ko tagad? kaads nomira, kaads savainojaas? NEE.
Nu man grūti saprast ko īsti vēlies pateikt? Tā kā normāla tā rīcība? Es nezinu, nu skaidrs, ka apzināti sitieni ir jāsoda, tā pat kā cita lieta ir divcīņu laikā iesist pretiniekam, lai arī negribot.
Pēc tevis teiktā sanāk, ka jāpagaida līdz kodējs iegrauzīs kādam rīkli un tad būs pamats dsq. Tāpat jau tuvojas tai miega artērijai palēnām
Nē nu es pilnībā atbalstu FIFA šajā jautājumā.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-28 20:29, pirms 10 gadiem
ABa rakstīja:
1ka jaasoda - atbalstu, bet to vajadzeeja attiecinaat uz izlashu speeleem, bez pafosainaa "nepielaist futbolam" utt. sanaak, ka FIFA ljoti uzstaajiigi lien UEFA un klubu lietaas.
2ja Kjeliinii nebuutu raudaajis, vinjam vispaar neko neiedotu (buutu iekodis nosaciitajam Stiivijam G vai veel kam tur).
3shajaa pat chempii ir bijushi daudz sliktaaki notikumi - francuuzis, kas izaardiija seju siereedaajam, bija viens superiigs Silvas "padkats", Mautinjo peedeejaa speelee pret veteraanu - no aizmugures, apzinaati, pa kaajaam. gan jau veel kas bijis
4ja peec video noskatiishanaas soda, tad vajag arii par citaam lietaam, piemeeram, simulaacijaam, rupjiibaam utt
5kaa cilveekas, kas redzeeja kaa RM pepe noraavaas pret Getafi, un ikdienaa skataas, kaa Diego Koshta speelee... Suaress vispaar ir beerns

     [+] [-]

, 2014-06-28 20:39, pirms 10 gadiem
555 rakstīja: korumpeetaas FIFA leemums ir absurds (vai braziilju labaa tiira celju?). es saprotu, ka pashiem vienalga, vai turniiraa piedalaas labaakie speeleetaaji, bet ar ko Lpool ir nogreekojushies. gribi dot lielu dsq, ok, kaut vai 20 speeles, bet lai attiecas uz izlashu speeleem.
sods ir nesameeriigs un absurds, taapat kaa Barcas akadeemijas gadiijumaa.
tavs koments arii ir absurds un pretrunā. Braziiljiem tiirot celju, bet taja pasha laika kko muldi par pool, kam nav sakars ar izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-28 20:42, pirms 10 gadiem
Tiesnesis:Kādēļ jūs sadūrāt cietušo ?
Kādas muļķības! Man rokā bija nazis. Cietušais garāmejot paslīdēja un uzkrita uz tā.Piecēlās un atkal krīt uz naža.Tā 18 reizes pēc kārtas.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 20:44, pirms 10 gadiem
555 rakstīja:
1) es jau vairākus gadus atpakaļ esmu rakstījis, ka VAJAG likt sodus pēc spēlēm un video noskatīšanās. Ne tikai par rupjībām, bet arī par tēlošanām. Daudz problēmas atrisinātos, nezinu kur ir problēma...
2) Svaresu sodīja par to Holandē, Anglijā, tā ka muļķīgi manuprāt meklēt utis FIFA lēmumā. Ja runājam par UEFA, tad šaubos, ka lēmuma pieņemšanā šo pārstāvji nepiedalījās. Jebkurā gadījumā kaut kādam soda smaguma progresam par to jābūt un sods jau nav mērķēts pret klubu, bet gan spēlētāju, kam aizliegts spēlēt futbolu.
3) jau atkārtošos ar 1.punktu, vienīgi, nu ja tu lec kājās kur kaut teorētiski var tikt pie bumbas, ir manuprāt drusku citādāk nekā kost kaut kur kakla rajonā. Tad jau kāds nākamais trakais instinktu vadīts sāks ar pirkstiem pretiniekam acis bakstīt, un ja šis paliks redzīgs, arī teiksim, ka bīstamāk ir no aizmugures kājās lekt (par ko arī protams ir jābūt stingrākiem sodiem).

  -1 [+] [-]

, 2014-06-28 20:48, pirms 10 gadiem
ABa rakstīja:
Tu taa kaa domaa, ka nebaksta aciis un nelec kajas no muguras?

un kur ir preciizs saraksts, ko var un ko nevar. 1.puslaikaa Skolari peec soda pret Neimaaru chiilietim kameras priekshaa pastaastiija par hijo de puta. tas ir ok? vai tagad vinju sodiit ar 10 speeleem?

un varu sadereet, ka liela dalja kritizeetaaju ljoti priecaajaas par zidaana sitienu Materaci...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 21:01, pirms 10 gadiem
555 rakstīja: Tu taa kaa domaa, ka nebaksta aciis un nelec kajas no muguras?

un kur ir preciizs saraksts, ko var un ko nevar. 1.puslaikaa Skolari peec soda pret Neimaaru chiilietim kameras priekshaa pastaastiija par hijo de puta. tas ir ok? vai tagad vinju sodiit ar 10 speeleem?

un varu sadereet, ka liela dalja kritizeetaaju ljoti priecaajaas par zidaana sitienu Materaci...
Kāds sakars ar lekšanu kājās no muguras? Es teicu ka tā ir pietiekami bīstama rīcība par kuru ir stingri jāsoda. Esmu manījis Anglijā kā savulaik pāris cilvēkiem tā tiek sajāta karjera.
Bet kāds tam sakars ar košanu? Tad ko - atļaujam futbolistiem kost un aizliedzam izklupienus? Karoč diskusija izsmelta, šoreiz es pie vairākuma viedokļa

  -1 [+] [-]

, 2014-06-28 21:06, pirms 10 gadiem
Suņi rej, karavāna iet tālāk!
Precīzāk suns....

     [+] [-]

, 2014-06-28 22:03, pirms 10 gadiem
Svaress noliedz vainu: "Pakritu un atsitu galvu pret pretinieka plecu, labi ka vēl muti paspēju atvērt "

  +1 [+] [-]

, 2014-06-28 22:12, pirms 10 gadiem
Ja sim pajolim tiesam viss nav kartiba,izskatas,ka jumtins ari aizbraucis,ja var ko tadu samurgot

     [+] [-]

, 2014-06-28 22:14, pirms 10 gadiem
Ko tad tu vel ludzies pec soda ,ja jau pats pakriti ? Vnk nozelojami , ciena pret so speletaju ir vnk 0!!
Slēpts komentārs: dakots

     [+] [-]

, 2014-06-28 22:17, pirms 10 gadiem
Tas ir šī klauna karjeras noriets.

     [+] [-]

, 2014-06-28 22:32, pirms 10 gadiem
nedod dievs Real vēl paņems šito kodēju

     [+] [-]

, 2014-06-28 22:53, pirms 10 gadiem
A, kurai kompānijai bija Suareza atbalsta kampaņa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-28 23:06, pirms 10 gadiem
Banderass pabīdies,Suaress nāk !!!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-28 23:23, pirms 10 gadiem
Nu ko, jūs gribat Melns ir melns, draugs - draugs kamēr māja tukša
Policija vaicā, kā tad jūs pastrādājāt to noziegumu-apsūdzētais , es netīšām ar gludekli viņam uzkritu virsū, bet inspektors, kā tad 33 reizes ja

     [+] [-]

, 2014-06-28 23:45, pirms 10 gadiem
Arī futbols ir bagāts ar saviem dau.niem! Nožēlojami,ka tāda līmeņa spēlētājs ir tik slims galvā,ka atļaujās kaut ko tādu izdarīt četrgades lielākajā turnīrā! Pendeli gribēja pamuļķis izprovocēt!
1 2 36 komentāri