Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

ASV preses reakcija: pret Latviju iemeta vecākais un pats jaunākais spēlētājs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV preses reakcija: pret Latviju iemeta vecākais un pats jaunākais spēlētājs
Braiens Boils svin pirmo vārtu guvumu ASV izlasē. Foto: Reuters/Scanpix

Savienoto Valstu sporta milzī ESPN vienīgo atsauci uz IIHF pasaules čempionātu var atrast ESPN+ maksas sadaļā, savukārt "Olympic sports" ledus hokeja lapā jaunākās ziņas meklējamas no 2018. gada Pjončhanas spēlēm. Klubi ziņo par saviem spēlētājiem, bet nacionāla mēroga izdevumos ziņas ir skopas un bieži to nav vispār.

USA Hockey: ASV pieveic Latviju ar 4-2, uzvar trešo reizi pēc kārtas

https://teamusa.usahockey.com/news_...

“Braiens Boils no Masačūsetsas, Trevors Mūrs no Kalifornijas un Konors Gārlends no Masačūsetsas katrs sakrāja pa diviem punktiem, lai palīdzētu ASV izlasei IIHF pasaules čempionāta grupu turnīra spēlē pieveikt mājinieci Latviju ar 4-2.

ASV jau 66. sekundē izvirzījās vadībā, kad Kalifornijas aizsargs Mets Tenisons raidīja ripu caur latviešu vārtsarga Matīsa Kivlenieka kājām. Mūrs un Gārlends palīdzēja ar piespēlēm. Latvija izlīdzināja rezultātu piektās minūtes beigās, spēlējot piecatā pret trijiem. Miks Indrašis pārmeta ripu pāri aijovieša Kela Pītersena ķērājcimdam.

Amerikāņi atguva vadību, pateicoties Boila metienam 15. minūtē. Latvija jau pēc nepilnām divām minūtēm atjaunoja līdzsvaru, kad Renārs Krastenbergs pārtvēra atlēkušo ripu Pītersena vārtu priekšā.

Mūrs 32. minūtē kreisajā pusē saņēma piespēli no Gārlenda, vēlreiz izvirzot ASV vadībā. Komandas jaunākais spēlētājs, 18 gadus vecais Metijs Benji no Masačūsetsas, 34. minūtē panāca 4-2. Viņš aiz vārtiem mainīja slidojuma virzienu un pārspēja Kivlenieku no tuvās distances. Pie rezultativitātes punktiem tika arī Boils un kalifornietis Saša Hmeļevskis.

ASV trešajā trešdaļā atstāja Latviju bez vārtu guvuma, tādējādi izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas. Amerikāņu labā vārtus guva pats vecākais (36 gadus vecais Braiens Boils) un pats jaunākais spēlētājs Benji. Pēdējais ir jaunākais amerikānis, kurš guvis vārtus pasaules čempionātos kopš Fila Hauslija veikuma 1982. gadā."

NHL.com/DallasStars: Benji un Boils nodrošina ASV uzvaru pār Latviju

https://www.nhl.com/stars/news/iihf...

“Abi spēlētāji guva savus pirmos vārtus turnīrā, bet Boils nopelnīja spēles labākā spēlētāja atzinību. Veterānam tas izdevās piemērotākajā brīdī, jo šī ir pirmā reize, kad viņš spēlē ASV izlasē. Izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, amerikāņi uzlaboja bilanci līdz 3-0-0-1 atzīmei (uzvara-uzvara papildlaikā-zaudējums papildlaikā-zaudējums).

Boila vārti pirmās trešdaļas beigās panāca ASV 2-1 pārsvaru. Viņa smaids izteica visu. Boils pabeidza cīņu ar diviem punktiem (vieni vārti, viena piespēle) un tika nosaukts par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās. Pēc spēles viņš atskatījās uz paveikto.

“Tas ir forši. Redzējam, ka tiek pacelts mūsu karogs un dziedājām himnu. Mums ir lepna komanda. Mums ir, par ko spēlēt. Mums paveicies, ka dzīvojam valstī ar tādām iespējām. Spēlēt šeit ir pagodinājums.”

Pasaules čempionāts kļuva par Boila pirmo iznācienu šajā sezonā. Lai gan viņš ir aizvadījis 805 spēles ar Floridu, Nešvilu, Ņūdžersiju, Toronto, Tampu, Ņujorkas "Rangers" un Losandželosu, Boils ir viens no 10 ASV izlases debitantiem.

Valstsvienības jaunākais spēlētājs Benji nāk no tās pašas pilsētas. “Viņš ir lielisks. Boils turnīra laikā ir kā mans lielais brālis, kurš ņēmis savā paspārnē. Viņš spēlē lieliski. Izcils cilvēks ārpus laukuma.”

Benji piedzima 2002. gada novembrī, septiņus mēnešus pirms brīža, kad Boilu izvēlējās Losandželosas "Kings". Benji ir viens no favorītiem 2021. gada jūlijā gaidāmajā NHL draftā."

Broadway/SRF sport: ASV apspēlē Latviju

https://broadway.me/thursday-world-...

“Savienotās Valstis turnīra sākumā zaudēja Somijai ar 1-2, taču pēc tam uzlaboja sniegumu pasaules kausa cīņās Rīgā. Amerikāņi pieveica mājinieci Latviju ar 4-2. Sākumā latvieši atspēlējās, taču tad Trevors Mūrs un Metjū Benji 107 sekunžu laikā guva divus bezatbildes vārdus. Amerikāņi, pateicoties šai uzvarai, kvalificējās ceturtdaļfinālam. Latviešiem turpretī jāuzlabo sniegums, ja viņi grib iekļūt finālā.”

     [+] [-]

, 2021-05-28 07:00, pirms 3 gadiem
Autors malacis - vienā rakstā apkopojis absolūti VISAS ziņas ASV presē par PČ hokejā. Brīnums, ka tādas tur vispār ir atrodamas…

  +1 [+] [-]

, 2021-05-28 09:37, pirms 3 gadiem
Tikai kādā veidā pēdējā amerikānu rakstā var ielikt muļķības, ka ASV ar šo uzvaru nodrošinājusi ceturtdaļfinālu???? Vēl tik daudz spēles jāspēlē komandām.

     [+] [-]

, 2021-05-28 13:25, pirms 3 gadiem
Jeņķiem interese maza - viņi taču paši tur izcīna un sadala pasaules kausus. Uzvar NBA - pasaules čempioni, uzvar NFL - pasaules čempioni, MLS - pasaules sērija utt. Viņiem pasaule ir tā, kur sākas ūdens un beidzas zeme.