Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

PSG pret "City": vai Gvardiola beidzot ievedīs Mančestras klubu ČL finālā?

Rolands Eliņš

PSG pret "City": vai Gvardiola beidzot ievedīs Mančestras klubu ČL finālā?
Kilians Mbapē. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar pirmo pusfināli spēli aizvadīs Parīzes "Saint-Germain" un Mančestras "City" komandas. Spēles sākums paredzēts 22:00, spēles tiešraide būs pieejama "Go3" platformā un kanālā "Go3 Sport".

Parīzes "Saint-Germain" iepriekšējā Čempionu līgas sezonā piekāpās tikai Minhenes "Bayern", beigās ieņemot otro vietu. Šoreiz ar Minhenes pārbaudījumu izdevās tikt galā jau ceturtdaļfinālā, taču ceļš pretim pirmajam Čempionu līgas titulam kluba vēsturē nebūt nav gluds – pusfinālā pretim stāsies Mančestras "City", kas savukārt cer beidzot pirmoreiz iekļūt finālā.

Abas komandas līdz šim tikušās tikai trīs reizes. Pirms 13 gadiem Eiropas līgā tika spēlēts neizšķirts 0:0, bet pirms pieciem gadiem Čempionu līgas ceturtdalfinālā Mančestra uzvarēja ar 2:2 un 1:0. Arī šoreiz "City" būs favorītes godā, taču šovakar spēli aizvadīs viesos.

PSG preses konferencē vakardien sev neierasti piedalījās brazīliešu superzvaigzne Neimārs, kurš izmantoja iespēju izteikties, ka Parīzes komandā aizvada savu sajūtu ziņā vislabāko sezonu. Neimāram līgums ar PSG beigsies nākamajā vasarā, un fakts, ka tas vēl nav pagarināts, liek Neimāram atrasties transfēru baumu krustugunīs. Viņš šosezon guvis sešus vārtus Čempionu līgā un 14 vārtus vispār.

"Esmu drošs, ka, ja Neimārs nebūtu atstājis Barselonu, viņš kopā ar Mesi un Svaresu būtu izcīnījis vēl 2-3 Čempionu līgas titulus," preses konferencē teica "City" galvenais treneris Peps Gvardiola, kurš pats savulaik aizveda Barsu līdz diviem ČL tituliem, bet ar "City" Eirokausos tik lielus panākumus vēl nav guvis. "City" ČL pusfinālu sasniedza tieši pirms viņa stāšanās amatā, bet ar Gvardiolu priekšgalā "City" trīs iepriekšējās sezonās apstājās ceturtdaļfinālā.

PSG šo maču nevarēs sagaidīt kā Francijas līgas līdere. Šis gods joprojām pieder "Lille", kas četras kārtas pirms beigām ir par punktu priekšā Parīzei. Pavisam citā situācijā ir Mančestras "City", kas Premjerlīgā savu tuvāko sekotāju Mančestras "United" apsteidz par desmit punktiem un principā gaida, kad sekotājiem zudīs matemātiskas izredzes uz titulu.

Gvardiolu šajā duelī gaida atkalsatikšanās ar Maurisio Početino, PSG treneri, kurš pārņēma komandas vadību sezonas gaitā. Početino gan vēlējās uzsvērt, ka neuzskata šo par personīgu cīņu treneru starpā: "Šī nav personīga spēle, šī būs spēle starp divām lieliskām komandām. Ja runājam par Pepu, tad mēs runājam par vienu no labākajiem treneriem pasaulē, ja ne pašu labāko."

Abām komandām vajadzētu būt pieejamiem optimālajiem sastāviem, kas sola augstu futbola kvalitāti. Parīzes dominējošais uzbrucējs Kilians Mbapē šosezon guvis 37 vārtus visos turnīros, iesita divus vārtus arī iepriekšējā mačā pret "Metz", taču spēles beigās tika nomainīts traumas dēļ. Početino gan publiski norādījis, ka rēķinās ar Mbapē došanos laukumā jau šovakar.

"City" aizvada lielisku sezonu un no iepriekšējām 33 spēlēm ir uzvarējusi 30. Divi zaudējumi gan piedzīvoti aprīļa mēnesī, nesen Premjerlīgā zaudējot Līdsas "United" un FA kausa finālā piekāpjoties "Chelsea". Taču, ņemot vērā, ka FA kausa fināls tika aizvadīts neitrālā stadionā (nevis viesos), kopumā Mančestras komanda izbraukumā ir uzvarējusi jau 17 spēlēs pēc kārtas (visos turnīros), pārspējot pati savu Anglijas rekordu augstākās līgas komandām.

Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas.

UEFA Čempionu līgas pusfināli

Pāris1. spēle2. spēle
Real - Chelsea1:105.05
PSG - Manchester City28.0404.05

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +4 [+] [-]

, 2021-04-28 13:41, pirms 3 gadiem
Būtu korekti Pepa citātu nocitēt pilnībā. Citādi var likties, ka viņš saka, ka Neimārs izdarīja kļūdu, pārejot uz Parīzi.
“If Neymar stayed at Barcelona, they would have won two or three Champions League more. Him, Messi and Suarez were the best up front.
He went to Paris, which does not look a bad decision. It seems like a nice club and a nice city from the outside.
I am an admirer. He makes football a pleasure.”

  +2 [+] [-]

, 2021-04-28 13:53, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Būtu korekti Pepa citātu nocitēt pilnībā. Citādi var likties, ka viņš saka, ka Neimārs izdarīja kļūdu, pārejot uz Parīzi.
“If Neymar stayed at Barcelona, they would have won two or three Champions League more. Him, Messi and Suarez were the best up front.
He went to Paris, which does not look a bad decision. It seems like a nice club and a nice city from the outside.
I am an admirer. He makes football a pleasure.”
Viss jau kārtībā, bet pēc pirmās daļas tāpat var noprast, ka palikt būtu labāka izvēle abām pusēm.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-28 16:29, pirms 3 gadiem
Real. Finālā būs.

     [+] [-]

, 2021-04-28 17:25, pirms 3 gadiem
nekur viņš neievedīs

  +2 [+] [-]

, 2021-04-28 17:46, pirms 3 gadiem
Arābu derbijs