Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvija izsēj izdevības un sāk ciklu ar zaudējumu Velsā

Emils Ozerinskis

Latvija izsēj izdevības un sāk ciklu ar zaudējumu Velsā
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Eiropas čempionāta kvalifikāciju ar minimālu zaudējumu 0:1 pret Velsas izlasi uzsākusi Daiņa Kazakeviča trenētā Latvijas futbola izlase, kurai neizdevās realizēt nevienu no vārtu gūšanas iespējām.

Spēles teksta tiešraide.

Dainis Kazakevičs Eiropas čempionāta kvalifikāciju nolēma uzsākt ar šosezon klubā vēl nespēlējušo Mārci Ošu centra aizsarga pozīcijā. Savukārt kā kreisais aizsargs spēlēja Vladislavs Sorokins, kurš aizvietoja pēc saslimšanas atlabstošo Raivi Jurkovski.

Pirmais bīstamais moments pie Latvijas izlases vārtiem radās piektajā minūtē, kad "Fulham" pussargs bīstami raidīja bumbu, tēmējot to zem Pāvela Šteinbora ķermeņa. Tomēr pieredzes bagātais Latvijas valstsvienības vārtsargs ar pirmo Velsas vienības uzbrukumu tika galā.

Pašiem latviešiem izdevās uz brīdi uzspiest savu spēli, taču līdz sitiena izdarīšanai neļāva nokļūt zināms tehniskais brāķis. Pēc 15 nospēlētām minūtēm stūra sitiens pārvērtās trauksmes zvanos pie velsiešu vārtiem. Mārča Oša raidītā bumba gan lidoja vārtiem pa vidu, nonākot pie Denija Vorda.

28. minūtē abas komandas apmainījās ar izdevībām. Pie mājinieku vārtiem Vladislava Gutkovska sitiens ar papēdi nebija pietiekami spēcīgs, lai pārspētu "Leicester City" cietokšņa sargu, bet atbildes uzbrukumā latvieši noskatījās kā Kīfers Mūrs aizšauj bumbu garām savam mērķim.

34 minūtē basketbola komandas cienīgos augumus Latvija vēlreiz centās likt lietā pie sava stūra sitiena. Līdz izdevībai gūt vārtus tika Kristers Tobers, kuram neviens velsietis sitienu izpildīt netraucēja, tomēr balsta pussarga mēģinājums ieņemt vārtus nebija sekmīgs.

Nepilnas piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Daniels Džeimss ar saviem veiklajiem bumbas apstrādāšanas manevriem nolika Latvijas aizsardzību uz pauzes. Dzeimss pārmeta bumbu pāri visai Latvijas aizsardzības līnijai un Vladislavs Sorokins pilnībā pazaudēja savu pretspēlētāju Kīferu Mūru. "Bournemouth" uzbrucējs netraucēti izleca un ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā stūrī, panākot mājiniekiem 1:0.

Otrajā puslaikā reidu pret Velsas aizsargiem veica Gutkovskis, kurš ar gariem, stieptiem soļiem atbrīvoja sev ceļu līdz pretinieku soda laukumam. Sitiena leņķis gan bija pārāk ass, lai Polijas Ekstraklases līderes "Rakow" bombardieris raidītu bumbu garām Vordam.

64. minūtē Tobera piespēle nogādāja bumbu pie Gutkovska soda laukumā, kur Latvijas izlases uzbrucējam pretī stājās vien Neko Viljamss, tomēr izpildīt iecerēto sitienu Latvijas pagājušā gada labākajam futbolistam nesanāca.

15 minūtes līdz pamatlaika beigām Alvis Jaunzems uzvarēja cīņu par bumbu, ļaujot Robertam Savaļniekam nonākt līdz centrējuma pozīcijai labajā laukuma spārnā. Savaļnieka piespēlētā bumba lidoja pārāk augstu priekš Gutkovska un pārāk vāji, lai sasniegtu Uldriķi, rezultātā nonākot mājinieku vārtsarga cimdos.

84. minūtē uz maiņu nākušais Raimonds Krollis nogādāja bumbu savam draugam Renāram Varslavānam, kurš vārtu garšu izlases rindās vēl nav baudījis. Varslavāna izdarītais sitiens no soda laukuma robežas bija pagalam neprecīzs, bumbai lidojot augstu Kardifas stadiona tribīnēs.

Lai gan izveidotu, potenciāli bīstamu uzbrukumu Daiņa Kazakeviča komandai netrūka, tomēr izpildījuma kvalitātes vektors neveda uz gūtiem vārtiem, Latvijas valstsvienībai sākot Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru ar zaudējumu Kardifā - 0:1.

D grupas tabula

VIzlaseSp.U.N.Z.+/-P.
1.Horvātija2110+24
2.Velsa2110+14
3.Turcija2101-13
4.Armēnija1001-10
5.Latvija1001-10

Velsa - Latvija 1:0 (1:0)
Vārti: Mūrs 41'
Brīdinājumi: Vilsons - Sorokins, Černomordijs, Zjuzins
Velsa: Vords - Viljamss, Mephems, Rodons, K. Robertss - Vilsons (Kabango 90'+4), Ampadu, Remzijs (Kūpers 90'+2), Morels - Mūrs, Džeimss (Brodheds 73').
Latvija: Šteinbors - Sorokins (Jurkovskis 46'), Černomordijs, Ošs, Savaļnieks - Cigaņiks (Varslavāns 70'), Zjuzins (Saveļjevs 82'), Tobers, J. Ikaunieks (Jaunzems 58') - Gutkovskis, Uldriķis (Krollis 82').
Galvenais tiesnesis: Giorgi Kurašvilli (Gruzija)

Noderīgas saites

# Latvijas valstsvienība kvalifikācijas ciklu sāks Velsā
# Kazakevičs neapmierināts ar treniņu laukumu un vēlas cīnīties par punktiem
# Velsa bez Beila jeb neizbēgamā paaudžu maiņa

1 2 3 4 114 komentāri
Slēpts komentārs: Suro

     [+] [-]

, 2023-03-28 23:42, pirms gada
Diemžēl, bet viena kļūda, un zaudēta spēle, kurā LV izlase izskatījās tīri labi.😜
Slēpts komentārs: daps
Slēpts komentārs: Rubentus

  +6 [+] [-]

, 2023-03-28 23:43, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kad 8 spēlēs būs 0 punktu un 1 varti, tad ko teiks Kazakevica piekritēji?
tad būs sūdīgi
Slēpts komentārs: Papis_Diane

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 23:44, pirms gada
Papisām dēļ Jura Kalniņa

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 23:44, pirms gada
Sorokinu 45min par vēlu nomainīja

  +3 [+] [-]

, 2023-03-28 23:44, pirms gada
Punkti te bija ņemami. Baigi nepatīk ,ka mēs atgūstot bumu pie saviem vārtiem uzreiz bombījam kkur uz priekšu un pazaudējam bumbu. Uz spēles beigām bija epizode, kur mēs 3x pēc kārtas pakāsām bumbu jau pie pirmās!!! piespēles. Kā nedaudz uzpresē, tā galva pazūd...

Izbrīnīja, ka spēles beigās tik daudz varēja dzirdēt latviešu līdzjutējus.
Slēpts komentārs: peterborough

  +7 [+] [-]

, 2023-03-28 23:45, pirms gada
Divejādas sajūtas - stabils zāģis, bet no rezultāta un spēles gaitas nebija nemaz tik slikti! Vienīgi uzjautrināja Ilvara komentāri, kad sāka veikt LV izlases spēlētāju maiņas - Varslavāns - spēlētājs, kas nespēja nostiprināties FK Metta un šogad ir izīrēts Valmiera FC. Sorokins - nav izgājis pat uz maiņu RFS sastāvā, bet izlasē sāk sākumsastāvā! Bet, ja godīgi, tad man patika kā nospēlēja Varslavāns, Sorokins un Jaunzems. 0:1 praktiski nospēlēja Virslīgas +/- rezervisti ar Anglijas premjerlīgas un Championship stabiliem spēlētājiem.

P.S. - paldies LV izlases līdzjutējiem - pa TV varēja labi dzirdēt

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 23:46, pirms gada
peterborough rakstīja: Pat 2 piespēles nevar precīzi iedot. Nu ko var gribēt.
Nevajag pārspīlēt.
Lai nu ko, bet šajā spēlē piespēļu kvalitāte +/- bija Ok.
Slēpts komentārs: maico
Slēpts komentārs: Rubentus

 +11 [+] [-]

, 2023-03-28 23:48, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: tikko no stadiona.. pelnīts zāģis, uldriķis neko neizdara 80 minūtes bet viņu tik tur laukumā
Nevarētu tev piekrist - jā Gutkovskis bija bīstamākais spēlētājs uzbrukumā, bet Uldriķis bieži spēja noturēt bumbu divcīņās un to nepazaudēt no kā veidojās tālāk tādi kā pusmomenti + rēķinies, ka Velsas aizsargi burtiski bija pielipuši Uldriķim klāt, tā ka savu atspaidu viņš izlasē atstāj pozitīvā ziņā!
Slēpts komentārs: youngboss
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 23:49, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kad zurnalisti sāks izdarit spiedienu uz Daini? Tur visi ir mikstie laikam. 0-3 vai 0-1 tikai ērti jautajumi, kur Dainis var izpausties un runāt bez apstajas. Gobzems nobal.
Kādi žurnālisti? Mums futbolā ir labi ja 3 cilvēki, kas uz entuziasma pamata darbojās.

  +7 [+] [-]

, 2023-03-28 23:49, pirms gada
Krollis labi parādīja savas kvalitātes - spēj uzsist bumbu 5-stāvu mājas augstumā. Īsts talants!

  +8 [+] [-]

, 2023-03-28 23:49, pirms gada
Uldriķis + Gutka ir laba kombene, tas gan.
Bet jāsaka godīgi, saturīgāks uzbrukums mums ir palicis. Defā būs vienmēr pretiniekam šances, jautājums - cik daudz.
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss
Slēpts komentārs: evil11
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss

  +5 [+] [-]

, 2023-03-28 23:52, pirms gada
Nebija tiks slikti, principā sāvā līmenī. Šteinbors arī pavilka.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 23:52, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nevajag pārspīlēt.
Lai nu ko, bet šajā spēlē piespēļu kvalitāte +/- bija Ok.
Piespēļu kvalitāte bija zema tikko, kā piespēle bija tālāka par pāris metriem. Precīzas piespēles no 277 - 197. Spried pats cik tā ir augsta kvalitāte.
Slēpts komentārs: Rubentus
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss

     [+] [-]

, 2023-03-28 23:52, pirms gada
Latvija izdarīja visu ko varēja... ko stipram padarīsi!

Pievienojsmies Latvijas futbola fsnu grupā @ fb un augam kopā! 🤞💪

https://m.facebook.com/groups/67897...
Slēpts komentārs: Rubentus

  +3 [+] [-]

, 2023-03-28 23:53, pirms gada
Nokia5030 rakstīja: Krollis labi parādīja savas kvalitātes - spēj uzsist bumbu 5-stāvu mājas augstumā. Īsts talants!
Nevajag d*rst, Varslavāna nopūdelētajā momentā bumbu lieliski izcīnīja
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss

  +4 [+] [-]

, 2023-03-28 23:55, pirms gada
youngboss rakstīja: kosinkevics labi komenteja
tev tiešām patika? bija ok visa spēle,bet ne jau tur kur kkāds 10% momentu viņš pļērca kā debīls. viss pārejais patika ,bet kā lv tika pie bumbas tik pārspīlēti viss bija ka vemt gribējās!
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss

  +1 [+] [-]

, 2023-03-28 23:56, pirms gada
Mēģinājumi presingot pirmajā puslaikā, acīmredzami nevarēja pavilkt kājas otrajā. Nesaprotu, ko te slavē Sorokinu - atveda golu, mirkli vēlāk gandrīz otro + muļķīga dzeltenā. Nesen no traumas atlabušais Jurkovskis izskatījās labāk. 1.0 ir cienīgāk, kā varēja gaidīt, forši, ka mēģināja veidot uzbrukumus, bet tad tie ir arī jāizmanto, savādak būs, kā šodien spēles beigās -Velsa vairs neiespringts, kamēr paši vairs nevar. Dainis varēs turpināt runas par progresu un gatavošanos C līgai (kas vispār ir smieklīgi - gatavoties ar džekiem bez spēļu prakses turnīram, kurš līdz šim vienmēr tika uzskatīts par gatavošanās turnīru) un uz papīra viņam būs taisnība, kamēr realitātē nekas jau diži nav mainījies.

  +7 [+] [-]

, 2023-03-28 23:57, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kad zurnalisti sāks izdarit spiedienu uz Daini? Tur visi ir mikstie laikam. 0-3 vai 0-1 tikai ērti jautajumi, kur Dainis var izpausties un runāt bez apstajas. Gobzems nobal.
nu atceroties ka un pret ko speleja pirms kazakevica,jau nu treneri galigi negribas nolikt.man liekas ka parmainas ir pozitivasar sadiem izplditajiem,liec par treneri ko gribi,mes nebrauksim pari nevienam,bet spele jau nu sakarigaka tocna ir palikusi
1 2 3 4 114 komentāri