Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Velsa - Latvija 1:0 (spēle noslēgusies)

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Šovakar Latvijas futbola izlase sāk 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, pulksten 21:45 izbraukumā ar nesen Pasaules kausa finālturnīrā spēlējušo Velsas valstsvienību. – valstsvienību, kas piedalījusies trijos no pēdējiem četriem lielajiem finālturnīriem. Tiešraide Viaplay.

• Nākamā spēle Latvijas izlasei būs vien 16. jūnijam, kad Rīgā ieradīsies Turcija.

90'+3 Spēle galā! Mača izskaņā Velsa vairāk domāja par aizsardzību, Latvija gāja uz priekšu un meklēja iespējas atspēlēties, taču veiksme mūsējiem tā arī neuzsmaidīja, un Euro 2024 atlases cikls sākts ar minimālu zaudējumu.

90' + 2 Černomordijam iespēja uzsist, taču cīņā ar aizsargu sitien nesanāk spēcīgs un problēmas velsiešiem nesagādā.

90' Kompensācijas laiks - 3 minūtes. Latvija iet uz priekšu un cenšas izraut neizšķirtu. Velsa veic maiņu - Remzija vietā laukumā dodas Kūpers.

87' Stūris Latvijai. Savaļnieks centrē, velsieši sit bumbu prom no vārtu tuvuma, tā tomēr nonāk pie Krolļa, kurš no asa leņķa ar kreiso kāju šauj debesīs.

84' Lieliska iespēja Varslavānam! Krollis atgūst bumbu Latvijai, to pie paša soda laukuma saņem Varslavāns, izkārto sev sitienu, taču šauj bumbu krietni garām vārtiem. Pēc brīža aiz soda laukuma sānu līnijas ar galvu lēcienā teicami spēlē Šteinbors!

82' Latvijai uzreiz divas maiņas - laukumā dodas Krollis un Saveļjevs, atpūsties var Uldriķis un Zjuzins.

81' Kazakevičs dod atļauju izpildīt auta iemetienu Ošam, kurš sūta bumbu soda laukumā, taču tur visu atkal kontrolē Vords.

79' Pēc ilgāka pārtraukuma Velsa ielenc Latvijas soda laukumu un tiek pie stūra sitiena - Viljamsa kārtējais tālšāviens tiek bloķēts un bumba lido aiz laukuma gala līnijas. Pēc stūra sitiena izspēles bumbu savāc Šteinbors.

75' Latvijai padodas pēkšņs pretuzbrukums, kas beidzas ar Savaļnieka centrējumu soda laukumā, taču bumba Uldriķi nesasniedz - momentu teicami nolasa Vords, augstā lēcienā savācot bumbu.

73' Pirmo maiņu veic arī mājinieki - Džeimsu nomaina Velsa pirmā mača varonis Brodheds.

69' Vēl viena maiņa Latvijai - Cigaņika vietā Dainis Kazakevičs laukumā sūta Varslavānu.

65' Soda laukumā bumbu saņem Gutkovksis, kurš arī pagūst izdarīt sitienu, bet bumbas ceļa stājas Viljams un novērš bīstamo momentu. Pēc brīža bumba nonāk arī Latvijas soda laukumā, bet viss beidzas bez sitiena.

62' Brīdinājumu saņem Zjuzins.

59' Maiņa Latvijas rindās - Ikaunieka vietā laukumā dodas Jaunzems. Pirms brīža dzelteno kartīti saņēma Černomordijs.

58' Velsa otrā puslaika ievadā vairāk cenšas raustīt Latvijas izlases aizsardzību ar īsām, ātrām piespēlēm, kas liek mūsējiem būt nepārtrauktā kustībā. Latvija sagaida iespēju pretuzbrukumam, kas beidzas ar Gutkovska skaistu reidu un sitienu pa vārtiem, kur nekļūdīgi darbojas Vords.

49' Arī otrā puslaika pašā sākumā spēlē nopietni jāiesaistās Šteinboram, turklāt atkal pēc Vilsona tālšāviena, šoreiz atvairot augšējā stūrī lidojušo bumbu. Pēc brīža vārtsargs tiek galā arī ar krietni tuvāku sitienu.

46' Sācies otrais puslaiks! Latvija to sāk ar maiņu - Sorokina vietā laukumā dodas Jurkovskis.

45' + 1 Puslaiks noslēdzies! Pēdējās minūtes bija ļoti emocionālus, turklāt arī pēdējās sekundēs spēlēt nācās Šteinboram, kurš pēc Vilsona tāla sitiena vēlreiz glāba komandu no vārtu zaudējuma - pēc pirmā puslaika 0:1.

45' Vēl viens brīdinājums - to saņem Sorokins par Velsas ātrā uzbrukuma noraušanu. Pirmā puslaika kompensācijas laiks - 1 minūte.

41' Vārti! Pirmie vārtus mačā gūst velsieši - 1:0. Kārtējais centrējums soda laukumā beidzas gan ar sitienu, gan vārtu guvumu - Mūrs apsteidz Sorokinu, viegli tiek pie sitiena un ar galvu raida bumbu vārtu apakšējā stūrī.

38' Pamatīgi uzspiež Velsa. Vispirms Latvijas aizsardzība jau soda laukumā bloķē sitienu, liekot mājiniekiem pat pieprasīt 11 metru soda sitienu, bet viss beidzas ar jaudīgu Ampadu sitienu no soda laukuma robežas, pēc kura bumba aizgriežas prom no vārtiem.

35' Divcīņā ar Vilsonu sitienu ar elkoni pa seju saņem Ošs, par ko velsieties no galvenā tiesneša saņem pirmo brīdinājumu mačā.

34' Otrais stūra sitiens Latvijai. Pilnīgi brīvs bumbu saņem soda laukumā ieskrējušais Tobers, kurš spēcīgi sit ar galvu, bet bumba lido vārtiem garām.

29' Komandas apmainās momentiem! Vispirms pēc auta Cigaņiks piespēlē bumu soda laukumā, kur to ar papēdi vārtos cenšas ievirzīt Gutkovskis, bet Vords to neļauj. Tūlīt pat prettrieciens Velsai, kas beidzas ar Mūra lielgabalšāvienu no metriem 20 - garām!

28' Spēle izlīdzinājusies, lai gan bumbu vairāk joprojām kontrolē Velsa.

22' Pēc gaisa divcīņas nepatīkami uz muguras piezemējas Gutkovskis. Tiesnesis aptur spēli, bet Latvijas uzbrucējs pēc brīža ir kājās un gatavs turpināt maču.

16' Latvija izturējusi mājinieku pirmo spiedienu, dodas uz priekšu. Pie sitiena no soda laukuma tiek Ikaunieks, tas gan tiek bloķēts, bet mūsējiem pirmais stūra sitiens. Pēc tā krietni pasvīst nākas Vordam, bet Velsas vārtsargs pēc Oša sitiena uz līnijas glābj. Velsa mēģina noorganizēt pretuzbrukumu, kas beidzas ar kļūdu.

12' Uldriķis laukuma centrā uzvar gaisa divcīņu, bet pēc brīža jau saņem no Ikaunieka bumbu soda laukumā, bet pie sitiena tomēr netiek. Tūlīt pat Latvijai jāapdzēš Velsas pretuzbrukums, ko sekmīgi arī paveic Ošs.

5' Pirmais moments pie Latvijas vārtiem. Vilsons tiek pie sitiena no diezgan tuvas distances un tieši pretī vārtiem, bet teicami spēlē Šteinbors. Ar stūra sitienu Latvijas aizsardzība tiek droši galā.

1'Tiesnesis no Gruzijas Giorgijs Kruašvili pirmo reizi pūš svilpē un spēle ir sākusies - no centra sāk Latvija.

Sākumsastāvi:
Velsa: Vords – Viljamss, Mephems, Rodons, K. Robertss – Vilsons, Ampadu, Remzijs, Morels – Mūrs, Džeimss
Latvija: Šteinbors – Sorokins, Černomordijs, Ošs, Savaļnieks - Cigaņiks, Zjuzins, Tobers, J. Ikaunieks – Gutkovskis, Uldriķis

• Latvija pirmo šī atlases cikla maču sāks Šteinboru vārtos, Sorokinu, Černomordiju, Ošu, Savaļnieku aizsardzībā, Cigaņiku, Zjuzinu, Toberu, J. Ikaunieku vidējā līnijā, kā arī Gutkovski un Uldriķi uzbrukumā. Ikauniekam tas būs 50, bet Savaļniekam - 60 mačs valstsvienības rindās.

• Pēc viesošanās Velsā nākamā spēle būs jāgaida līdz 16. jūnijam, kad Rīgā ieradīsies Turcija.

• Ja Latvijas izlasei šī būs pirmā spēle šajā Eiropas čempionāta atlases ciklā, tad Velsa vienu maču jau aizvadījusi - pagājušajā sestdienā velsieši viesos tikās ar Horvātiju un nospēlēja 1:1. Neizšķirtu jau kompensācijas laikā izrāva uzbrucējs Neitans Brodheds, kurš debitēja izlases rindās un ikdienā spēlē Anglijas pēc spēka trešajā līgā.

• Latvijas apakšgrupā spēlē Velsa, Horvātija, Turcija un Armēnija. Tieši Latvija tika izlozēta no piektā groza jeb ir nomināli vājākā komanda.

Latvijas izlases kalendārs

DatumsSpēle
28. martsVelsa – Latvija
16. jūnijsLatvija – Turcija
19. jūnijsArmēnija – Latvija
8. septembrisHorvātija – Latvija
11. septembrisLatvija – Velsa
12. oktobrisLatvija – Armēnija
15. oktobrisTurcija – Latvija
18. novembrisLatvija – Horvātija

Noderīgas saites

# Latvijas valstsvienība kvalifikācijas ciklu sāks Velsā
# Kazakevičs neapmierināts ar treniņu laukumu un vēlas cīnīties par punktiem
# Velsa bez Beila jeb neizbēgamā paaudžu maiņa

1 2 3 4 114 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2023-03-28 21:12, pirms gada
Kurš bij tas peidars, kurš pirmais palaida pīli par to, ka VIAPLAY netrānslēšot par brīvu šīvakara spēli?
Atvēru, man visu rāda, pirmsmača studija tagad iet pilnā sparā

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:15, pirms gada
Boikotejam Kazakevica izlases majas speles kopā?

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:20, pirms gada
Gan jau kaut kur varēs redzēt netā. Ja kāds zin kur padod ziņu.?

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:22, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Kurš bij tas peidars, kurš pirmais palaida pīli par to, ka VIAPLAY netrānslēšot par brīvu šīvakara spēli?
Atvēru, man visu rāda, pirmsmača studija tagad iet pilnā sparā
Pag, tā jau tik studija.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:24, pirms gada
O, būs kur spamot šovakar

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:24, pirms gada
loook ploik! rakstīja: Pag, tā jau tik studija.
Ja ir pieslēgums, tad značit rādīs, ja par maksu, nevarētu pieslēgties vispār

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 21:26, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: O, būs kur spamot šovakar
Hoķi neskaties? Tagad pagarinājums iet

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:26, pirms gada
Rubentus rakstīja: Boikotejam Kazakevica izlases majas speles kopā?
Es tomēr palūrēš, apzinoties, ka nekas labs tur nebūs..

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:26, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: O, būs kur spamot šovakar
Latviskāk būtu-būs vieta, kur pariet! 😁

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:27, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Es tomēr palūrēš, apzinoties, ka nekas labs tur nebūs..
Vai pazudīsi no SC, ja Kazakeviča vadītā izlase labi aizvadīs šo atlases ciklu?!

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 21:28, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Hoķi neskaties? Tagad pagarinājums iet
Es otro periodu noskatījos, es to zemo līmeni nevaru izturēt labāk tad uz EHL amatieriem paskatos kur draugi, paziņas un konkurenti kaplē

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 21:28, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Vai pazudīsi no SC, ja Kazakeviča vadītā izlase labi aizvadīs šo atlases ciklu?!
Ko dotu mana pazušana? Un kas ir labi aizvadīts cikls?

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:29, pirms gada
Šodien spersim platu soli u EČ

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:30, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Es otro periodu noskatījos, es to zemo līmeni nevaru izturēt labāk tad uz EHL amatieriem paskatos kur draugi, paziņas un konkurenti kaplē
Nav tik traki, fināli parasti ir ja ne līmenī, tad interesanti un intriģējoši

  -3 [+] [-]

, 2023-03-28 21:31, pirms gada
Ko Ošs dara sastāvā? Zaudējums garantēts, “paldies” Kazakevicam

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 21:31, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Nav tik traki, fināli parasti ir ja ne līmenī, tad interesanti un intriģējoši
Nu man ar vienu periodu pietika vairs ohl finālhoķi neskatīšos

  +1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:32, pirms gada
Kā jums stroikā iet chaļi?

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:33, pirms gada
Skatos mogo - Zemgale.
Atgādina dinamo vaibus, zhel ka arēnā Rīga nenotiek fināls. Iztirgotu arenu

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 21:33, pirms gada
speletajs182 rakstīja: Ko Ošs dara sastāvā? Zaudējums garantēts, “paldies” Kazakevicam
Nesaprotu, ko tam Ošam tik traki daudzi piesienās?
Ja Vektoru Daiņels viņam ļaus autus mest Oša ierastajā stilā, dēļ tā vien ir vērts viņu skatīties
Plus vēl viņš ne vienus vien vārtus ir guvis, aizsargs būdams

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:34, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Ko dotu mana pazušana? Un kas ir labi aizvadīts cikls?
Manuprāt, ņemot vērā mūsu kvalifikācijas grupas spēku samērus, izcīnīt šai grupā 3 vietu, jau būtu ļoti labi. Kādu vietu augstāk izcīnīt būtu jau izcili.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:34, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Es otro periodu noskatījos, es to zemo līmeni nevaru izturēt labāk tad uz EHL amatieriem paskatos kur draugi, paziņas un konkurenti kaplē
Ja bus pēdējā vieta, Tu pazudusi?

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:35, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Es tomēr palūrēš, apzinoties, ka nekas labs tur nebūs..
Es par mājas spēļu apmeklēšanu klātienē.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:35, pirms gada
Rubentus rakstīja: Es par mājas spēļu apmeklēšanu klātienē.
Esi ticis pāri tam ka tavu Gobzemu neievēlēja?

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:36, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Manuprāt, ņemot vērā mūsu kvalifikācijas grupas spēku samērus, izcīnīt šai grupā 3 vietu, jau būtu ļoti labi. Kādu vietu augstāk izcīnīt būtu jau izcili.
Kāda 3.vieta milo cilvēk? Te nav naciju ligas D grupa, mosties.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:37, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Nesaprotu, ko tam Ošam tik traki daudzi piesienās?
Ja Vektoru Daiņels viņam ļaus autus mest Oša ierastajā stilā, dēļ tā vien ir vērts viņu skatīties
Plus vēl viņš ne vienus vien vārtus ir guvis, aizsargs būdams
Rfs rezervists, šosezon vēl nav bijis laukumā abās kārtās, pirms tam srī pāris tukšie gadi, vecs un aizņem kāda perspektīva spēlētāja vietu

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:40, pirms gada
Par 11 vilkiem, par 3 punktiem, par 3:0 rezultātu

  -2 [+] [-]

, 2023-03-28 21:42, pirms gada
Zemgale izrāva uzvaru, NHL drafta kandidāts Rullers iemeta izšķirošo banku pagarinājumā

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:44, pirms gada
Esmu šeit, lai atkal pateiktu, ka Koscinkevics ir iespejams sliktakais komentetajs rajona. Ar vinu var pacinities tikai Herberts Vasiljevs hokeja un Gekiss zurnalistika

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:45, pirms gada
O, Makalisters arī Latvijas izlasē. Noderīgs vecis.

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:48, pirms gada
Rāda par brīvu.

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:49, pirms gada
Nebiju dzirdējis par masveida velsiešu bojāeju pč
Kas zin ko vairāk?

  -3 [+] [-]

, 2023-03-28 21:50, pirms gada
Ivaгs Zvirgzdiņš rakstīja: Piekrītu, jātēmē uz pirmo vietu un tad jau redzēs kā būs. Es tā daru, kad piedalos kartupeļu frī ātrēšanas sacensībās.
Dubultniek, tavas muļķības te nevienu neinteresē. Ej iedzer psihiatra izrakstītās zāles.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:51, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Manuprāt, ņemot vērā mūsu kvalifikācijas grupas spēku samērus, izcīnīt šai grupā 3 vietu, jau būtu ļoti labi. Kādu vietu augstāk izcīnīt būtu jau izcili.


sapņo tālāk

     [+] [-]

, 2023-03-28 21:51, pirms gada
loook ploik! rakstīja: Rāda par brīvu.
Kur var redzēt? Man ir Balticom!

  -1 [+] [-]

, 2023-03-28 21:52, pirms gada
loook ploik! rakstīja: Rāda par brīvu.
Trula pīle bija palaista, vot i viss rasklads, ibio, rio!
1 2 3 4 114 komentāri