Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola čempionāta finālā spēlēs RVS/LU un VK ''Jelgava''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sieviešu volejbola čempionāta finālā spēlēs RVS/LU un VK ''Jelgava''
Foto: LVF

Šodien RVS/LU un VK ''Jelgava'' ar otrajām uzvarām Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijās pret RSU/MVS un ''miLATss'' nodrošināja iekļūšanu finālā. Izšķirošās spēles sāksies 5. aprīlī un zeltu izcīnīs tā komanda, kas pirmā gūs panākumus divās spēlēs.

Latvijas sieviešu volejbola čempionātā noskaidrotas finālistes. Finālā savā starpā spēlēs RVS/LU pret VK ''Jelgava'', kas pusfināla otrajās spēlēs šodien pārspēja attiecīgi RSU/MVS un ''miLATss''.

Jelgavnieces pēc vakardienas uzvaras četros setos šodienas maču uzsāka krietni apņēmīgāk. Otrā un trešā seta sākumos bija atsevišķas izspēles, kurās veiksmīgāk spēlēja Daugavpils volejbolistes, tomēr visa mača laikā dominēja ''Jelgavas'' komanda. Vienība izcīnīja uzvaru arī otrajā pusfinālā trijos setos ar 25:13, 25:15 un 25:22. Uzvarētājām 18 punkti Lienei Šimkusei.

Krietni aizraujošāks duelis bija vērojams starp RVS/LU un RSU/MVS komandām. Mačs noslēdzās piecos setos. Tieši RSU/MVS apņēmīgi uzsāka otro pusfinālu, uzvarot pirmajā setā ar 25:23. Pretinieces otrajā setā, pateicoties labākai servēšana un spēlei aizsardzībā, prata pa setiem panākt neizšķirtu 1:1. RVS/LU trešajā setā izlaida 24:21 pārsvaru, to zaudējot ar 26:28 un nonākot viena seta attālumā no iespējami trešās spēles sērijā. Tas gan nenotika, jo ceturto setu viņas uzvarēja pārliecinoši ar 25:17.

Uzvarētāja noskaidrojās piektajā setā, kur RSU/MVS nepietika spēka, kamēr RVS/LU turpināja labi servēt un veiksmīgi spēlēt aizsardzībā. RVS/LU volejbolistes uzvarēja setā ar 15:8 un iekļuva finālā.

Fināls un cīņa par trešo vietu sāksies 5. aprīlī. Abās sērijās uzvarēs tā komanda, kas izcīnīs panākumus divās spēlēs.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija (LVF)