Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA un FIFA ātri pārdomā un atstādina Krieviju no sacensībām

Agris Suveizda

UEFA un FIFA ātri pārdomā un atstādina Krieviju no sacensībām
Džanni Infantīno un Vladimirs Putins. Foto: imago images/ULMER Pressebildagentur/Scanpix

Eiropas un pasaules vadošās futbola organizācijas UEFA un FIFA šovakar kopīgā paziņojumā pavēstījušas par Krievijas komandu atstādināšanu no jebkādām starptautiskām sacensībām uz nenoteiktu laiku. UEFA atteikusies arī no sponsorlīguma ar Krievijas uzņēmumu "Gazprom". Baltkrievija paziņojumā nav minēta.

"Pēc FIFA padomes un UEFA izpildkomitejas sākotnējiem lēmumiem, kas paredzēja papildu mēru pielietošanu, FIFA un UEFA kopīgi izlēmušas visas Krievijas komandas - kā nacionālās, tā arī klubu komandas – līdz turpmākam paziņojumam atstādināt no dalības gan FIFA, gan UEFA sacensībās," teikts kopīgajā paziņojumā. "Šos lēmumus pieņēma FIFA padomes birojs un UEFA izpildkomiteja jeb abu organizāciju augstākās lēmējinstances tik steidzamās situācijās. Futbols ir pilnībā vienots un pilnībā solidārs ar Ukrainā cietušajiem cilvēkiem. Abu organizāciju prezidenti cer, ka situācija Ukrainā būtiski uzlabosies un tik ātri, ka futbols atkal var kļūt par vienotības un miera vektoru."

Praksē tas nozīmē, ka Maskavas "Spartak" 10. un 17. martā nevarēs aizvadīt UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla spēles un Vācijas "Leipzig" automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā. Tāpat marta beigās spēles paredzētas gan visa vecuma Krievijas vīriešu izlasēm, ieskaitot pieaugušo izlases cīņu par Pasaules kausa finālturnīra ceļazīmi, gan arī Krievijas telpu futbola sieviešu izlasei, kas iekļuva Eiropas čempionāta finālčetriniekā, pusfinālā spēlētu pret Portugāli un finālā, ļoti iespējams, pretī stātos Ukraina, kuras pusfināla pretiniece ir Spānija. Tāpat šis lēmums ietekmēs jūlijā Anglijā gaidāmo Eiropas čempionātu sievietēm, kurā Krievija bija vienā apakšgrupā ar Šveici, Nīderlandi un Zviedriju.

Šis lēmums ietekmē arī Latviju, jo Rīgai no 28. aprīļa līdz 1. maijam jāuzņem Čempionu līgas finālčetrinieks, kurā bez Lisabonas grandiem "Sporting" un "Benfica" un Spānijas "Barcelona" jāpiedalās arī Krievijas "Tyumen". Krievijas kluba vietā spēlēs nākamais pēc ranga pieejamais klubs – tā kā Elites kārtas labākā otrās vietas ieguvēja arī ir no Krievijas – Jekaterinburgas "Sinar", uz Rīgu brauks Francijas čempione Parīzes ACCS ar futzāla leģendu Rikardinju priekšgalā. Savukārt 17. martā Latvijas U19 telpu futbola izlasi Horvātijā gaida Eiropas čempionāta atlases spēle pret Baltkrieviju. LFF prezidents Vadims Ļašenko portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka Baltkrievijas neiekļaušana UEFA un FIFA sankcijās Latvijas nostāju nemainīs un U19 izlase pret baltkrieviem nespēlēs. Ļašenko pauda, ka LFF jau no rīta informēja UEFA un FIFA par nostāju nespēlēt un neuzņemt Krievijas un Baltkrievijas komandas.

"LFF izsaka gandarījumu par šādu starptautisko organizāciju nostāju un lēmumu. Reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, LFF iepriekš apturēja plānus un iestrādnes saistībā ar gaidāmā turnīra biļešu tirdzniecības programmu un citām aktivitātēm," teikts LFF mājaslapā. "LFF pauž absolūtu atbalstu UEFA pozīcijai un turpina rūpīgi sekot līdzi gan kopējai situācijai, gan tās ietekmei uz Latvijas sporta dzīves aktualitātēm, lai nepieciešamības gadījumā pieņemtu izrietošus lēmumus. LFF pauž arī absolūtu atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) paustajai nostājai, solidarizējoties ar Ukrainu un Ukrainas cilvēkiem. Par citiem izrietošajiem lēmumiem LFF informēs atsevišķi, kad tas būs iespējams."

UEFA piektdien atņēma "Gazprom" arēnai Sanktpēterburgā tiesības rīkot šīs sezonas Čempionu līgas finālu, ko pārcēla uz "Stade de France" arēnu Francijā, taču Krievijas komandas nediskvalificēja, tikai lemjot, ka Krievijas un Ukrainas vienībām mājas spēles jāaizvada neitrālā teritorijā. FIFA gan bija vēl neizlēmīgāka, vispirms paužot, ka novēro situāciju un lemt varētu marta sākumā, bet pēc tam svētdien izlēma liegt spēlēt Krievijā, izmantot Krievijas himnu un karogu un sacensībās spēlēt ar Krievijas Futbola savienības nosaukumu. FIFA mīkstās sankcijas izpelnījās asu Eiropas futbola sabiedrības nosodījumu, un Krievijas potenciālās pretinieces Pasaules kausa atlasē vēlreiz paziņoja, ka negrasās spēlēt arī pret Krievijas Futbola savienību.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://www.fifa.com/tournaments/me...
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://lff.lv/zinas/13828/uefa-tel...

  +8 [+] [-]

, 2022-02-28 19:56, pirms 2 gadiem
Super.
kā ar lielo tenisu???
VJADZETU VISPAR UZ VAIRAKIEM GADIEM Rus un Bler nelaut piedALITIES MAČOS!
Gaidu pazinojumu! Mēs labi zinam, ka gan vīriem, gan meitne, RUS ir spēcīga fronte!
Za Geroijev Ukraina!!!

 +19 [+] [-]

, 2022-02-28 19:57, pirms 2 gadiem
Tviterī jau pirmās vaimanas un vatobautismi par to ka "nevajag jaukt sportu un politiku" kā arī tirādes par tēmu "bet amerikāņi...". Eh. Kremļa kvekšķu vaimanas šodien ir foršākā mūzika

  +5 [+] [-]

, 2022-02-28 19:58, pirms 2 gadiem
Diez kurš infantīlajam piespieda šitā ar lielo draudzeni izrīkoties

  +4 [+] [-]

, 2022-02-28 20:01, pirms 2 gadiem
Ekstazēts Pidriķis rakstīja: Tviterī jau pirmās vaimanas un vatobautismi par to ka "nevajag jaukt sportu un politiku" kā arī tirādes par tēmu "bet amerikāņi...". Eh. Kremļa kvekšķu vaimanas šodien ir foršākā mūzika
Un par 8 gadiem aizmirsuši brēkt?

  +5 [+] [-]

, 2022-02-28 20:09, pirms 2 gadiem
Kāpēc to uzreiz nevarēja izdarīt? Korumpantu asociācija FIFA.
SLAVA UKRAIŅI!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-28 20:14, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Diez kurš infantīlajam piespieda šitā ar lielo draudzeni izrīkoties
Nacionālās federācijas un UEFA.

 +14 [+] [-]

, 2022-02-28 20:19, pirms 2 gadiem
Pareizi ir! Tikai atņemot visas vērtības Krievijas sabiedrībai, tā sāks pretoties Putinam un domātar galvu. Šobrīd vēl joprojām lielākā daļa krievu atbalsta putinu un karu, tāpēc teikt, ka sportu nedrīkst jaukt ar politiku, jo krievu sabiedrība no tā cietīs ir apsmiekls. Krievija visu laiku sportu jauc ar politiku, tāpēc nedrīkst ļaut Krievijai reklamēt sevi caur sportistiem PUNKTS. Šis nav tikai karš starp Krieviju un Ukraiņiem, jo ja putins iegūs to ko vēlas no Ukrainas, tad nākamie būsim mēs. Viņu ir jāapstādina Ukrainā

  -1 [+] [-]

, 2022-02-28 20:26, pirms 2 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2022-02-28 20:37, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Kāpēc to uzreiz nevarēja izdarīt? Korumpantu asociācija FIFA.
SLAVA UKRAIŅI!
Jo tādi paši mīkstie kā ULEB, SOK, briedis u.c., kas grib gan pie zivtiņas tikt, gan arī apsēsties uz pinpja...

  -4 [+] [-]

, 2022-02-28 20:48, pirms 2 gadiem
tak likums ir pieņemts,ivari,vina kloni un citi dīvana pirdēji huji zaxi plinte rokaa,šinelis mugurā,jeb turpinaas troļot ..delfu demokrātijas atraugas..?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-28 20:54, pirms 2 gadiem
Jūt,ka vēl citas valstis atteiksies spēlēt ar putlerlandi.Nebūs lielās valstis,nebūs sponsoru nauda,nebūs ko zagt.Nāksies strādāt un to nevar pieļaut.
Slēpts komentārs: LatvijaBest

  +7 [+] [-]

, 2022-02-28 21:24, pirms 2 gadiem
LatvijaBest tev ar galvu viss kārtībā? Brauc uz Krieviju un ej viņiem palīgā, ja jau tā fano par viņiem. Nesaprotu , kas galvā darās cilvēkiem, kas fano par Putinu.

     [+] [-]

, 2022-02-28 21:42, pirms 2 gadiem
Gaidam NHL un tenisa reakciju
Slēpts komentārs: LatvijaBest

  +6 [+] [-]

, 2022-02-28 21:55, pirms 2 gadiem
LatvijaBest rakstīja: ne jau fano.. neviens nefano . Bet vajadzētu paskatīties uz situāciju racionāli.
Krievi ar gradiem, smerčiem un kasešbumbām apšauda ukraiņu civilos, zvetē pa ātro palīdzību, nemaz jau nerunājot ka bez pamata ier iebrukuši suverēnā valstī... un tu vēl runā par racionalitāti? Mario, tas tu?

     [+] [-]

, 2022-02-28 22:02, pirms 2 gadiem
girgersons rakstīja: Pareizi ir! Tikai atņemot visas vērtības Krievijas sabiedrībai, tā sāks pretoties Putinam un domātar galvu. Šobrīd vēl joprojām lielākā daļa krievu atbalsta putinu un karu, tāpēc teikt, ka sportu nedrīkst jaukt ar politiku, jo krievu sabiedrība no tā cietīs ir apsmiekls. Krievija visu laiku sportu jauc ar politiku, tāpēc nedrīkst ļaut Krievijai reklamēt sevi caur sportistiem PUNKTS. Šis nav tikai karš starp Krieviju un Ukraiņiem, jo ja putins iegūs to ko vēlas no Ukrainas, tad nākamie būsim mēs. Viņu ir jāapstādina Ukrainā
Tikai jāskatās, lai tas nebeidzās ar tekstiem no Putlera, ka visa pasaule apbižo viņa iedzīvotājus.

Viņam jau vairs atpakaļ ceļa nav....

  +1 [+] [-]

, 2022-02-28 22:19, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Kāpēc to uzreiz nevarēja izdarīt? Korumpantu asociācija FIFA.
SLAVA UKRAIŅI!
Ir ok. Katru dienu pa kādam sitienam...un tā tas tikai turpināsies, kamēr vien putins neizbeigs savas zvērības Ukrainā.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-28 22:20, pirms 2 gadiem
Intresanti, kas notiek citās federācijās hokeja, basketbola, volejbola, handbola.....

  -1 [+] [-]

, 2022-02-28 22:28, pirms 2 gadiem
šitā bilde..sportacentrs..b laģ putļer ruskij p rast pasol nah uj,voojenij ribak putļer pašol na huj....

     [+] [-]

, 2022-02-28 22:43, pirms 2 gadiem
Beidzot paņēma pautus rokā, maksimāli jāizolē no visurienes un visur, lai krievi paši to liliputu noēd bez sāls!!! Slava Ukrainai, Slava Varoņiem!!!!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-28 23:09, pirms 2 gadiem
Ideāli.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-01 00:25, pirms 2 gadiem
LTpirags rakstīja: šitā bilde..sportacentrs..b laģ putļer ruskij p rast pasol nah uj,voojenij ribak putļer pašol na huj....
Ko jūs Lietuvā tur dzerat? 🤣

  -1 [+] [-]

, 2022-03-01 00:27, pirms 2 gadiem
Eh kā gaudos visi Giļņiči, Gudsaidi uttt 😂😂😂

  -1 [+] [-]

, 2022-03-01 01:12, pirms 2 gadiem
girgersons rakstīja: Pareizi ir! Tikai atņemot visas vērtības Krievijas sabiedrībai, tā sāks pretoties Putinam un domātar galvu. Šobrīd vēl joprojām lielākā daļa krievu atbalsta putinu un karu, tāpēc teikt, ka sportu nedrīkst jaukt ar politiku, jo krievu sabiedrība no tā cietīs ir apsmiekls. Krievija visu laiku sportu jauc ar politiku, tāpēc nedrīkst ļaut Krievijai reklamēt sevi caur sportistiem PUNKTS. Šis nav tikai karš starp Krieviju un Ukraiņiem, jo ja putins iegūs to ko vēlas no Ukrainas, tad nākamie būsim mēs. Viņu ir jāapstādina Ukrainā
Fašisti tika notiesāti Nirnbergā,Vācija norobežojās no nacisma idejām un sāka jaunu dzīvi.
Krievijā sarkanais fašisms(komunisms) un viņa idejas dzīvo!
Propogandēta tiek staļina lielā uzvara ''svētajā'' karā...paskaties kas notiek pie falla 9.maijā pārdaugavā
Pasaulei beidzot vajadzētu deklarēt savu nostāju un''svētā'' kara laupītājus pasludināt par noziedzīgiem

     [+] [-]

, 2022-03-01 03:01, pirms 2 gadiem
Nu, vismaz lai tas russkij mir karoga cēlājs Reihstāgā atdod mantiniekiem otro pulksteni ap roku. Sen zināms fakts, ka orki zaga, laupīja un varoja.