Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģi interesantā finālā nosargā titulu komandu sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģi interesantā finālā nosargā titulu komandu sprintā
J.H.Klēbo vēlreiz apliecināja pasaules labākā sprintera statusu. Foto: Nordic Focus

Par pasaules čempioniem distanču slēpošanā komandu sprintā brīvajā stilā vīriešiem kļuvuši norvēģi Johannes Hesflots Klēbo un Ēriks Valnes, kamēr līdzīgā finiša sprintā par otro vietu Somija pārspēja Krieviju. Tādējādi tāpat Jonna Sundlinga sievietēm tā arī Klēbo individuālā sprinta zeltam pievienoja otru komandu sprintā.

Trešajā posmā Aleksandrs Bolšunovs kāpināja tempu un nedaudz paretināja grupu, atvedot 2 sekunžu pārsvaru, bet pēc ceturtā posma pirmais piecinieks atkal bija cieši kopā. Piektajā posmā Boļšunovs, it kā nemaz vakar nebūtu nenormālā ātrumā veicis skialtonu, vēlreiz paretināja grupu, tikai šoreiz jau pamatīgāk, nododot stafeti Gļebam Retiviham ar 4,3 sekunžu pārsvaru. Dodoties pēdējā posmā, līderu komandas bija tā izretinātas, ka medaļu pretendenti bija skaidri – Krievija, Norvēģija, Somija. Krievu šīs sezonas labākais sprinteris Retivihs nespēja likt pretī neko ne tikai Klēbo, bet arī somam Jonam Meki, kuru tagad Krievijā vairs nevarēs saukt par “kaut kādu nezināmu somu”.

Pēdējā kāpumā Klēbo “uzleca” vēl iespaidīgāk nekā Boļšunbovs, un varēja droši finišēt pirmajā vietā otro čempionātu pēc kārtas, jo iepriekšējā viņš uzvarēja ar Emīlu Iversenu. Somiem sudrabs, bet Krievija bronza. Protams, savā ziņā žēl, ka nesanāca pēdējā posmā duelēties Klēbo ar Boļšunovu, bet, lai arī cik spēcīgs nebūtu Boļšunovs, tomēr Klēbo nav pārspējams sprintos.

2017.gadā tas pats Klēbo ar Iversenu palika 4.vietā, un uzvarēja krievi, taču Krievijas izlaei paveicās, jo 150 metrus pirms finiša saskrējās un nokrita abi līderi - Iversens un soms Īvo Niskanens.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, fināls komandu sprints brīvajā stilā vīriešiem, Oberstdorfa (Vācija), 10 komandas

V.Valsts (Sportisti)Rezultāts
1.Norvēģija (E.Valnes; J.H.Klēbo)15:01.74
2.Somija (R.Hakola; J.Meki)+1.68
3.Krievija (A.Boļšunovs; G.Retivihs)+2.09
4.Francija (L.Šanavā; R.Žuvs)+13.91
5.Itālija (F.Defabiāni; F.Pellegrīno)+16.66
6.Zviedrija (K.J. Vestbergs; O.Svensons)+17.02

  +1 [+] [-]

, 2021-02-28 18:51, pirms 3 gadiem
Meki šosezon spurtā jau otro reizi uzvar Krieviju. Varbūt arī stafetē paveiksies

     [+] [-]

, 2021-03-01 07:05, pirms 3 gadiem
Pēc finiša, visi komandas biedri kas gāja pirmo posmu pienāca un apsveica savus komandas biedrus, arī tie kas ārpus pjedestāla. Visi izņemot Boļšunovu, Retivihs tur 3 minūtes gulēja sniegā, bet Boļšunovs pat ne zinis nelikās, iedomīgais svimpis.