Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Nepalīdz pat VAR: tiesnesis atzīst rupju kļūdu, PSG aizsargs izmūk no smagas traumas

Agris Suveizda

Nepalīdz pat VAR: tiesnesis atzīst rupju kļūdu, PSG aizsargs izmūk no smagas traumas
Karims Abeds parāda tikai dzelteno kartīti. Foto: AFP/Scanpix

Franču tiesnesis Karims Abeds paziņojumā ziņu aģentūrā AFP atzina rupju kļūdu vakar aizvadītajā spēlē starp PSG un "Rennes" (4:1), kurā Abeds pat ar video palīdzību nesaskatīja sarkanās kartītes vērtu pārkāpumu.

PSG jau iepriekš pēc Neimāra savainojuma bija iesniegusi oficiālu sūdzību par tiesāšanu, bet vakar notika epizode, ko sociālajos tīklos daudzi bija dēvējuši par vienu no sliktākajiem pieņemtajiem lēmumiem kopš VAR ieviešanas. Pirmajā puslaikā "Rennes" uzbrucējs Mbajs Niangs pie rezultāta 1:1 agresīvi ielidoja kājās mājinieku aizsargam Tīlo Kēreram, kurš par laimi savainojumā neiedzīvojās. Senegālietim tika parādīta dzeltenā kartīte, un lēmums netika mainīts arī pēc video noskatīšanās.

"Es pieļāvu divas kļūdas. Pirmkārt, manā lēmumā parādīt tikai dzelteno kartīti. Un, otrkārt, pēc tam, kad skatījos video. Kaut arī cenšamies izvairīties no kļūdām, tās gadās. Par laimi, Kērers netika savainots," paziņojumā sacījis Abeds, kurš iepriekšējā pavasarī tiesāja Latvijas un Anglijas U19 izlašu spēli Elites kārtā. Niangs pēc mača atvainojās Kēreram, kurš vasarā no Gelzenkirhenes "Schalke" tika nopirkts par 35 miljoniem eiro. Niangu kritizēja Kērera komandas biedrs Presnels Kimpembē, kurš sacīja, ka senegālietis varēja izbeigt vācieša karjeru.

Pēdējā laikā Francijas futbolā pieļauts lērums kļūdu, kas netika labotas pat ar video skatīšanos. Tā, piemēram, sašutumu neslēpa Lionas "Olympique", kuras līderim Nabilam Fekiram acīmredzamas pendeles vietā tika parādīts brīdinājums par simulāciju, Lionas "Olympique" un Marseļas "Olympique" ļoti diskutabli netika ieskaitīti vārti, bet "Monaco" aizsargam Naldu debijā tika parādīta apšaubāma sarkanā kartīte.

Izmantotie resursi:
leparisien.fr

     [+] [-]

, 2019-01-28 18:12, pirms 5 gadiem
Njā, kā varēja neiedot sarkano, noskatoties video atkārtojumu. Palēlinājumā. No tuva un pārskatāma rakursa.

     [+] [-]

, 2019-01-28 20:31, pirms 5 gadiem
Būba rakstīja: Njā, kā varēja neiedot sarkano, noskatoties video atkārtojumu. Palēlinājumā. No tuva un pārskatāma rakursa.
Tad bļautu ka rasists, melniem tacu nevar neko teikt.